jackass14 Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 To wiec tak mam piaggio sfera 50 jechalem sobie dopiero co odpalilem i nie wiem przejechalem jakies 500m i mi zgasl nie moge odpalic iskra jest,paliwo dochodzi nie wiem co jest krece krece i jak by chcial sie uruchomic ale nie moze czemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 prawdopodobnie pierścinek strzelił Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Sprobuj na pych (zart oczywiscie<hahaha>) Sprawdz kompresje i stan silnika bo moze juz sie konczy :biggrin: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) sprobuj inna swiece zobacz jaka komprecha ale ja stawiam na swiece swieca pod cisnieneim moze nie podwac iskry Edytowane 22 Września 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) a może jest po prostu zalany co ? nie cisłeś mu za dużo na wstępie ? wykrańć świece na noc i na drugi dzień wkrańć świece i zobacz czy wtedy zagada. PS miałem Zipa wiec nie ma sie co śmiac i mi wrzucać od niekompetentnych :buttrock: PozdroPrzem Edytowane 22 Września 2006 przez poonani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 A nie lepiej wykrecic swiece zakrecic paliwo i pokopac dluzszy kawalek?? Bedize szybciej niz zostawianie moto na noc :buttrock: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 mój kumpel ma obecnie podobny problem co ty, też jechał i nagle mu zgasł, byłem u niego wyczyściłęm gaźnik i dalej nic, iskra jest paliwo dochodzi a moto nie gada :buttrock: od czasu do czasu strzeli w tłumik, swiece były zmieniane ale to nic nie pomogło i też nie wiem co to może być pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Jak juz wszystko na 100% jest dobrze to niestety ja bym juz sprawdzil kompreche i stan silnika :/ Niestety takie objawy moga swiadczyc o uszkodzeniu czegs w silniku. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 A jak jest zimny to odpala?Jeżeli tak to koniec kompresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) malys chyba ci sie cos pomylilo :) Kazdy moto powinien zapalac na zimnym silniku ;D Miales pewnie na mysli 'Jezeli nie to koniec kompresji' :buttrock: POZDRO Edytowane 22 Września 2006 przez Soku11 Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass14 Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Kiedys wlasnie odpalal tylko z rana jak sie silnik ustal :buttrock: jak odpalilem pochodzil z 1min i zgasilem to juz nie chcial odpalic a teraz to juz wogule nie chce odpalic ale ma chec sprawdze swiece i kompresje i dam znac To tak teraz nie ma nawet checi na odpalenie swiece wyjolem niech sie suszy tam wszystko a jakie powinno byc cisnienie w cylindrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 POWYZEJ 8 ATMOSFER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Soku, fakt dzięki za poprawkę, coś mi się źle napisało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass14 Opublikowano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Prawie mi odpalił ale zalewa świece co to może byc ?? Teraz nie zalewa nie wiem co sie dzieje z tym skuterem chyba bedzie trzeba gażnik przeczyścić bo raz ma ochote na odpalenie a raz nie =/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Może trzeba by filtr powietrza wyczyścić przy okazji?A probnlem był u mnie podobny, przed remontem Jawki.Pochodziła, pochodziła, rozgrzała się i zgasła, okazało się, że tłok ma 0,09 czy nawet 0,1 mm luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi