ADID Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 WITAM! Mam zamiar kupic sobie simsona sr50 i kupic do niego:1. TŁUMIK LEO-VINCE 2. Cylinder Simson s70 z głowicą (70ccm) 3. FILTR STOŻKOWY 5. Zębatka 17 lub18 zębów 6. Tuning kosz sprzęgła simson S70 niemiecki 7. WAŁ TUNINGOWY S70WSZZYSTKO Z ALLEGRO !!!!CO OTYM SADZICIE (moze znacie jakies lepsze sklepy z lepszym towarem) Głuwne pytanie to co sadzicie o cylindrze 70ccm????????? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson 56cm Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 WITAM! Mam zamiar kupic sobie simsona sr50 i kupic do niego:1. TŁUMIK LEO-VINCE 2. Cylinder Simson s70 z głowicą (70ccm) 3. FILTR STOŻKOWY 5. Zębatka 17 lub18 zębów 6. Tuning kosz sprzęgła simson S70 niemiecki 7. WAŁ TUNINGOWY S70WSZZYSTKO Z ALLEGRO !!!!CO OTYM SADZICIE (moze znacie jakies lepsze sklepy z lepszym towarem) Głuwne pytanie to co sadzicie o cylindrze 70ccm????????? :biggrin: Lepszy będzie oryginalny szlifowany na 60cm, bo w S70 jest zbyt ciężki tłok a poza tym więcej paliKolega ma s70 i ja go wyprzedzam moją sześcdziesiątką :bigrazz: Na temat Leo vince'a nie wiem nic poza tym że jest cholernie drogi :biggrin: Na allegro nie masz pewności co do jakości części a na http://www.simson.strona.pl/cennik.html masz napisane, jakie części kupujeszNa osiemnastce będzie się za wolno zbierał (Przy koszu s70) a na czwórce nie wejdzie na największe obrotypolecał bym ci jeszcze binga 17A tak poza tym to nowy tuningowy silnik (skrzynia V biegów, 60cm, koszyczek s70, wypełniany wał)KOSZTUJE 2000 złotych (http://www.simson.strona.pl/cennik.html pytałem gościa mailem) do tego kupujesz ramę z papierami (za 500zł powinieneś dostać) i masz motor na 10 lat!!!!!!!!Twój wybór, ja tylko sugeruję. POZDRAWIAM :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 wow, aż się zesiusiałem, kolega zasłyszał info albo poczytał conieco forum i sprowokował.. ten cudowny i jakże uszczęśliwiający tuning simsona będzie sporo kosztował, po cholere? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Lol Za 1000zl zalatwie ci silnik z sekcji kartingowej :biggrin: Nie wiem jakim cudem 2000 tys ja byl na forum link z allegro gdzie gosc sprzedawal nowe skrzynie 5 biegowe za 400 pare zlotych :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson 56cm Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 2000 za NOWIUTKI silniczek 60cm (złożony na niemieckich częściach) to jest całkiem rozsądna cenaLepsze coś takiego niż ma kupić sima za 1500zł i wrąbać osiem stów w tuning ---> to tylko dwie stówki różnicy a skrzyni V-cio biegowej i tak nie będzie miałNówka jest pewnaA co do silniczka kartingowego to se go można wsadzić w d... bo ani części do niego ani nie będzie dobrze do sima pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Taa, wygląda na to jakbyś Ty był tym spec "tjuningerem".Człowieku jak za 1000zł silnik z gokarta, to ja bym się nawet nie zastanawiał co wybrać, i nie mów, że ten tuningowany silnik simsona wytrzyma 10 lat i tekst też świetny, bo tłok za ciężki z S70. Edytowane 21 Września 2006 przez malys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson 56cm Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) A może nie wytrzyma?! ja mam simka '89 i wszystkie części poza platynami, zębatką i tłokiem mam oryginalne i nie wciskaj mi tu kitu że nówka 10 lat nie wytrzyma. A co do s70 to widziałeś różnicę na własne oczy??Ja widziałem --> jak bym nie wiedział co piszę to bym nie pisałA to na temat tłoka to powiedział mi mechanik, który ma sima o Vmax=95km/h przy pojemności 60cm. Siedemdziesiątka dymku nie powącha!!!! Edytowane 21 Września 2006 przez simson 56cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Taa, ale masz argumenty wyszukane. Idę o zakład, że jeżeli dałbyś mi taki silniczek na początku sezonu to w jego połowie albo pod koniec oddawałbym Ci go do kapitalki. :biggrin:Ach i och, te opowieści o simsonach gnających z zawrotnymi przyspieszeniami, zrzucanymi ze skał dzięki czemu w locie osiągają 200 km/h. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Buehehe silnik 60cmm na niemieckich czesciach za 2tys;]Po 1 to nieistnieje niemiecki tlok o srednicy takiej jaka ma 60cmm;]Byly tylko 50 i 70cmm mniemiecikie z tym ze do 70 wątpliwa sprawa ze oryginal dostaniesz;]Za 140 zl Kupisz silnik od Pana Noglego przerobiony na karing razem z wydechem i naprawde na niemieckich czesciach :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson 56cm Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Taki mądry jesteś Malys? To zaproponuj sam coś lepszego. Bo narazie z twoich postów nie wynika nic!!!!!Co do tłoka to węgierski Edytowane 22 Września 2006 przez simson 56cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Kolega mial oryginalnego S70:Pja mailem cylinder 60cmm zebatke 16 zebow i ganizk od suzuki ts,wypelniacze na wale,lekko powiekszone kanaly, i Niedawal Rade swoją siedemndziesiatką :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 WITAM! Mam zamiar kupic sobie simsona sr50 i kupic do niego:1. TŁUMIK LEO-VINCE 2. Cylinder Simson s70 z głowicą (70ccm) 3. FILTR STOŻKOWY 5. Zębatka 17 lub18 zębów 6. Tuning kosz sprzęgła simson S70 niemiecki 7. WAŁ TUNINGOWY S70WSZZYSTKO Z ALLEGRO !!!!CO OTYM SADZICIE (moze znacie jakies lepsze sklepy z lepszym towarem) Głuwne pytanie to co sadzicie o cylindrze 70ccm????????? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Najlepszą propozycją jak już nawet Dibo wspomniał jest zmiana silnika taniej i lepiej, tymbardziej teraz wchodzi on do składu rzeczy wymiennych. Tyle z mojej strony.Tuning jest dobry ale w maszynie która ma do tego olbrzymi potencjał (osiągnięcie mocy ponad dwukrotnie przewyższającej fabryczną moc silnika) i po paru przeróbkach się nie rozpadnie, tu akurat simson jest nieopłacalny, za dużo kasy trzeba by wsadzić w tuning który chce wykonać autor tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 ja mam silnik na sprzedaz od simaka z gokarta!!!fakt ze jest to 50cm3 bo niemoze przekraczac 50cm3 na zawodach (m.in. zaplon bateryjny bez magneta, sama krzywka 2x wiecej srub w srodku silnika ktore go trzymaja w calosci, jakis odpowietrznik czy cos takiego u gory zeby wyrownac cisnienie oleju w silniku-chyba, splanowana glowica duzo wieksze kanaly itd... niewiem co ze skrzynia biegow i sprzeglem bo nierozbieralem, no i niewiem jak wal-pewno korki sa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADID Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 :buttrock: ale o jaki silnik wam chodzi???? i gdzie go mozna pupic?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi