Skocz do zawartości

Jak ukarac kierowce puszki.

JVC
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co myslicie o takim zachowaniu?

Kwalifikuje się na sprawę karną bez dwóch zdań. Mówię o jednej i drugiej stronie konfliktu. Gówniarstwo, chamstwo i zwykły bandytyzm. Z bezprawiem nie można walczyć bezprawiem.

a wiekszosc kierowcow tirow to banda niemyslacych piratow

Przestań czytać "Fakt" i "Superekspress". Wypisujesz slogany powtarzane w mediach. Każdy z nasz miał jakąś mniej lub bardziej niebezpieczną sytuację z dużą ciężarówką, ale jak się zastanowisz, to więcej ciężarówek minąłeś bez żadnej interakcji a niejeden dał sygnał do wyprzedzanie itp. miły gest. Zapamiętujesz tylko wybrane incydenty negatywne i dorabiasz do tego pseudo-ideologię w postaci stwierdzenia jak wyżej.

Kierowcy TIRów właśnie w większości to bardzo dobrzy kierowcy, ale zapamiętasz jednego debila

ludzie i tak zaczynaja nas szanowac i coraz czesciej spotykam sie z sytuaca ze specjalnie robia mi miejsce w korku na trasie (bo w miescie to niebardzo). i tak wlasnie kilka puszek pod rzad zrobilo miejsce mi i obcemu mi motocykliscie jadacym za mna na gsxf a tu eden element w nowym pasacie specjanie i ordynarnie zajezdzal jak tylko podejmoalem proby ominiecie go.

No właśnie większoś była OK a jedny okazał się ch***em.

Polecam więcej wiary w ludzi. Często samy się nakręcamy zupełnie bez sensu.

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

...koledze za mna tez utrudnial przejazd i gdy go wyprzedzil zatrzymal sie ze 4 metry dalej zsiadl podszedl i kopnał z partyzanta w prwe przednie drzwi pradwopodobnie ostawiajac spory slad po czym pojechalismy.

uwazam ze w pelni sobie zasluzyl nie wiem czy to obra metoda ale koles bedzie sie juz bal zajezdzac raczej.

metoda ryzykowna, ale może klient się nauczy. i jeśli nie z kultury, to ze strachu nie bedzie innym zajeżdżał drogi

ale ja się zastanawiam: ten kierowca z puszki nie zapamiętał numerów motocykla, nie zadzwonił na policję? gdyby tak zrobił, to koleś z moto wyskoczyłby z paru stówek za naprawę drzwi.

no to tak, macie naprawde bardzo duzo mozliwosci jesli chcecie ukarac kierowce puszki...popusccie tylko wodze wyobrazni.Dla przykladu:

-kara smierci. Wywlec dziada z samochodu i zabrac sie do roboty. Kara ta moze miec rozny ksztalt w zaleznosci od tego jak Was ow niegodziwiec zezloscil. Moze to byc:

a)kara smierci zwykla

b)kara smierci kwalifikowana (np. cwiartowanie, palenie zywcem na stosie,

ukrzyzowanie,lamanie kolem

-kary mutylacyjne-np. wyrwanie jezyka, uciecie reki, uciecie nosa, pozbawienie wzroku,....przyrodzenia

-jesli zdenerwowal Was tylko troche, wowczas wystarcza zastosowac kare zwana łajaniem-a wiec mozna powyzywac, kogos kto utrudnil Wam jazde..

+duzo, duzo innych kar, ale czy chce sie Wam na serio z jakims dziadem paprac? Nie lepiej przypadkiem spisac numery i podac na policje? Wiem jak ciezko jest sie opanowac gdy ktos omal Was nie zabija-bo nie widzi, albo jest zlosliwy, ale spisujac numery i dzwoniac na policje-pokazujecie wielka kulture i opanowanie, a za np zlamanie lusterka komus w puszce sami mozecie poniesc konsekwencje nie wspolmierne do tych jakie poniesie rzeczywisty winowajca, bo bedzie mial dostatecznie duzo czasu na spisanie Waszych numerow, i znalezienie swiadkow...

pzdrr

A po co ich karać ? Sami sobie czasem sprawiedliwość wymierzają i to jest piękne ;)

Onegdaj pyrkałem sobie dostojnie w strone Mszczonowa od Czestochowy, tak prawie tuż przed owym Mszczonowem zwężenie bo roboty drogowe nawierzchnię rozwijać mieli. Tak zatem pyrkam sobie te 70 km/h i widze w lusterku puszke co wali lewym pasem na bariere z takimi migającymi swiatełkami .. nic tylko wścieklizna mnie rozjedzie chcąc się wpakować przed mój majestat. Co mi tam .. zwolnilem czyniąc malowniczy ślad na asfalcie a buraczek pognał dalej .. niemniej sprawiedliwość gamonia dopadła ... zarzuciło łosiem na pobocze a jak chciał kontrować to wyniosło na takie słupki co to rozdzielały wówczas pasy jazdy i .... lusterko się mu rozprysło pięęęęękniście :crossy:

Ponieważ jestem spokojnym i hehe pokojowym .. odpuściłem wygrażanie pięścią i wrzaski gdy go mijałem :)

Pozdrawiam

Kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

ale ja się zastanawiam: ten kierowca z puszki nie zapamiętał numerów motocykla, nie zadzwonił na policję? gdyby tak zrobił, to koleś z moto wyskoczyłby z paru stówek za naprawę drzwi.

ja nie wiem. mi nic nie przyszlo a kolesia nie znam wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec na ten temat.

Mysle natomiast ze pan z auta byl troche zdziwiony i nie pomyslal odrazu a potem to juz nie mial co zrobic

JVC sorry ale kompletne bzdury piszesz,

Wcale nie bzdury. Zapomnial tylko dodac ze to kierowcy z Litwy jezdza jak bandyci z amerykanskiego filmu. Kazda sytuacja jest inna i kazdy reaguje inaczej. Najlepiej olac takiego buraka. Wiem ze srodkowy palec dziala dobrze. Wk**wi do czerwonosci.

Bogaci są fajni i w miarę uczciwi.