Simek Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Witajcie :cool: To jest mój pierwszy post na tym forum i zwracam sie do was z gorącą prośbą, licze, że mi pomożecie i zmotywujecie mnie do kupna 125cc :biggrin: Za kilka dni sprzedaje swój skuter po sporym tuningu i jego v-max to 110km/h czyli do takich prędkości jestem przyzwyczajony :icon_razz: Podkreślam, że nieposiadam prawka kategori A1, więc zakup 125 wchodzi w gre tylko wtedy gdy będzie zarejestrowany na 50 (lecz w dzisiejszych czasach z tym niema problemu :) ) Proszę o pomoc jaką wybrać 125cc, będzie to już mój ostatni jednoślad i mam zamiar podróżować nim rok, może więcej, a później przesiadka na samochód... Zależy mi na bardzo dobrych osiągach, proszę o podanie mi najmocniejszej 125cc, takiej z której będe zadowolony :notworthy: Aha zapomniałem dodać, że przez ostatnie 5lat poruszałem sie na automatach więc, czy trudno będzie mi sie przyzwyczaić do manuala?! I jak z dostępnością części? Czy często są awaryjne tego typu sprzęty? Proszę o wszystkie komentarze i rady :biggrin: PS. Moto chce kupić oczywiście używane do 6tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek91 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 zależy co chcesz enduro ścigaczado jakiej ceny napisz więcej :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Powiem Ci trochę moralizatorsko. Zrób kategorię A1. Będziesz bardziej zadowolony, a nie rejestrowanie 125>50. Już było parę dyskusji na forum o tym. Zrób prawo jazdy i śmigaj do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 zlookaj 125.pl - wszystkie odp. znajdziesz tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simek Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Robienie prawka w moim wypadku odpada, pierwszy aspekt to to, że szkoda mi pieniędzy których niemam za dużo, a druga sprawa to jest bez sensu bo za równy rok będe robił normalne prawko kategorii A i B :notworthy: Ścigacz i tylko ścigacz :icon_razz: Cena do 7tyś zł... Chcce najmocniejsza wersje 125, i zarazem najszybsza, proszę o pomoc w tej sprawie, jaki motor mam wybrac, czy jest awaryjny i jak z dostępnością części? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Jeśli masz 7 tyś zł i ogólnie kase na dosc drogie ceny to bierz MITO - najmocniejsza 125ka dostępna na rynku :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Robienie prawka w moim wypadku odpada, pierwszy aspekt to to, że szkoda mi pieniędzy których niemam za dużo, a druga sprawa to jest bez sensu bo za równy rok będe robił normalne prawko kategorii A i B :notworthy: Ścigacz i tylko ścigacz :icon_razz: Cena do 7tyś zł... Chcce najmocniejsza wersje 125, i zarazem najszybsza, proszę o pomoc w tej sprawie, jaki motor mam wybrac, czy jest awaryjny i jak z dostępnością części? :biggrin: Skoro Ci szkoda kasy na prawko to może nie kupuj i kasku, ubrania i butów , zaoszczędzisz z 1000 zł i będziesz mógł kupić mocniejsze i szybsze moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) A i jeszcz pepe zapomniales o wentylach mrugających :icon_razz: :notworthy: Edytowane 19 Września 2006 przez tomb2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 kup sobie skuter 125/50 nie będziesz męczył się z manualem, chociaż... skuter jest dobry do lansowania w gimnazjum, teraz potrzebujesz już jakiegoś plastika LOL. poszukaj, poczytaj, a nie od razu 'chce najlepsza i najszybszą' przeglądaj allegro na bierząco - zobaczysz jakie 125tki, w jakiej cenie pojawiają się z małą blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Skoro Ci szkoda kasy na prawko to może nie kupuj i kasku, ubrania i butów , zaoszczędzisz z 1000 zł i będziesz mógł kupić mocniejsze i szybsze moto. Zgadza się ! Ja myślałem Simek, że masz z 2 tys. na motor, a ty chcesz wydać 7 tys. i Ci szkoda na prawko. Zlitujcie się. Edytowane 19 Września 2006 przez Prog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simek Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Na moto mam ok 7tyś zł czyli równowartość teraźniejszego skutera :) Pracowałem na niego dobrych kilka lat i w końcu sie dorobiłem... A takie teksty, żebym zaoszczędził na kasku i stroju to zachowajcie dla siebie<wrr> Kurteczka, rękawiczki i kask mam zakupione od jakiegoś czasu, dla własnego bezpieczeństwa, więc wydatek na te rzeczy odpada :) A prawko na rok w moim wypadku to nonsens ;) Aha i na allegro śledze ofert już od dobrych kilku dni, 24godziny na dobe, i jednak najbardziej mnie ciągnie za NSR 125/50, duża moc 37KM, super wygląd... Macie jakieś skuteczne sugestie? Tylko bardziej potrzebuje takie pomocne :)Pomożecie w wyborze? EDIT: NA skuterach jeżdze już od 6lat, wcześniej jeździłem 2lata na simsonie i znów chce powrócic do manuali, jazda na skuterach mnie zanudza :crossy: Edytowane 19 Września 2006 przez Simek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Doctor_46 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 NSR i 37 KM niezly joke :Dhehe:D Ja bym polecil Cagive mito Evo lub Aprilie RS ;) Aha i nie napalaj sie tak :crossy::D bo to zly omen :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simek Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Już sam niewiem, RSka owszem też fajny typ, lecz większośc ludzi poleca mi NSR, doradźcie mi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Bierz NSR - popularny motorek więc z częściami nie będziesz miał problemów, wyglądzik ma OK a osiągi jak na 125ccm ma porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Z takim podejściem - najszybsze najmocniesze - to ty weź kup sobie nowy skuter bo tylko szkody narobisz żeby nie było że tylko OTspór nt nsr czy rs jest od zawsze i każdy chwali to co ma, prawda jest taka że z częściami do obu motorów nie ma tak naprawdę większego problemu, za to na niektóre części troche się czeka, gdybym był na twoim miejscu wybrałbym rs-ke bo mi się bardziej podoba, ale to już twój wybóra i jeszcze straszna awaryjność aprilli to mit (chyba że nie bedziesz o nią dbał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi