hubertmtx Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Witam Wiec spaliłem modół na swoje własne życzenie jeżdżąc motorem bez akumulatora.........Dzisiaj jechałem motorem i usłyszałem buuuuuuuuuuu..Mam kilka pytań 1. Czy mógł sie spalić regulator napięcia ?????2. Czy można uratować jakoś jeszcze ten modół ????? :notworthy:3. Czy jazda bez akumulatora napewno była przyczyną spalienia modółu???? Pozdrawiam wszystkich i nie jeździjcie bez akumulatorów :icon_razz::D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 jezdze bez aukumulatora rok czasu..pozdro :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 WItam, ja też jezdze bez akumulatora ciągle więc niemożliwe too, a modól spalić to musiałeś mieć wyjątkowe nieszczęscie...Watpie zeby się spalił ... Sprawdż wszystko napewno jakaś inna usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 jezdzilem krotki okres bez aku i nic sie nie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Ja przyłączam się do w/w wypowiedzi..Jezdziem MTX-em ponad rok ok 8000 km bez akumulatora...ok 100 h na torze crossowym gdzie kręcony był niemiłosiernie a wszystko było ok.. Możę inna przyczyna? Jakies zwarcie?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) tak jak przedmówcy to nie żależy od tego że nie miałeś aku.I co ma do tego że zgasł ci motorek regulator ;) Moduł ma oddzielną cewkę prondotwórczą i czujnik położenia magneta (halla) Sprawdź może to nie jest spalony moduł może masz zwarcie gdzieś na kablu i prąd ci nie dopływa. Edytowane 19 Września 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Jak założyłem nowy modół to iskra wróciła wiec to na bank modół...Ale wasze wypowiedzi mnie zastanawiają ;).Teraz sie boje żeby z następnym nie stało sie to samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Poprostu w wyniku eksploatacji się skończył tyle, akumulatorowi nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 A powiem wam ze kiedys mnei w serwisie własnie straszyli ze jak z MTX wyciagne akumlator to mi sie modół moze spalic. miałem MTX 125r Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Gdy tam cewka i czujnik wogole nie maja nic wspolnego z Aku..Cewka daje prad na modul a impulsator go puszcza wtedy gdy trzeba z modulu na cewke.i tyle.zobaczcie na schemat instalaci ze akurat prad od sikry nie ma zadnego polonczenia z aku.regulator napiecia jest od ladowania akumulatora ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Rety jak ja nienawdze elektoniki!! W moto moze mi sie zepsuc wszystko byle by tylko nie elektryka!!Wtedy te mechesy powiedziały mi ze akumulator cos tam powoduje a jak go nie beedzie to sie wszystko zaburzy i za duzy prad (ten od ładowania) pojdze własnie na cewke i modół. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Dokladnie wole jak mi tlok zryje niz mam robic lektryke a sczegolnie szukac powodu braku iskry... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Rety jak ja nienawdze elektoniki!! W moto moze mi sie zepsuc wszystko byle by tylko nie elektryka!!Wtedy te mechesy powiedziały mi ze akumulator cos tam powoduje a jak go nie beedzie to sie wszystko zaburzy i za duzy prad (ten od ładowania) pojdze własnie na cewke i modół.No to musiał być jakiś zdolny mechanik :buttrock: Nie ma tam nigdzie połączenia aku z modułem :biggrin: oddzielna cewka i impulsator są od zapłonu a inna jest od ładowania aku :bigrazz: Dokladnie wole jak mi tlok zryje niz mam robic lektryke a sczegolnie szukac powodu braku iskry... icon_twisted.gif :biggrin: Edytowane 20 Września 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi