tomekkula Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 mam takie pytanie czy odległości np 35km bez przystanków nie zaszkodzą simsonowi??i jeszcze jedno pytanie ile można przejchać na rezerwie w simsonie?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Co do rezerwy to nie wiem ile jej tam masz więc na to pytanie Ci nie odpowiem, ale 35km to bez żadnego problemu przejedziesz. Chyba że simson padaka :buttrock: Jawką robiłem takie albo dłuższe wypady więc luzik. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 nie ma czegos takiego jak wyznaczenie ile mozna przejechac. mozesz wyjechac TZR, NSR, MBX, RS czy innym tego typu bzykiem i ci wysiadzie, a komarkiem dojedziesz do celu. wszystko zalezy od stanu technicznego i tyle. znam kolesia ktory miesiecznie stuka okolo tysiaca kilometrow(dojazd do szkoly itd) w sr50 i motorek caly czas smiga jak sie patrzy... a u mnie w NS1 zerwala sie linka sprzegla i jestem uziemiony. ujmujac krotko- jak dbasz tak masz... pzdr:)a co do rezerwy to da sie to przexciez latwo obliczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Na rezerwie przejade jakieś 30km. A o jazde non stop sie nie martw, nic mu nie będzie. Ja bez przystanków wale dużo więcej km, simson chodzi lekko jakby nie sprawiało mu to problemu, a nawet po dłuższej jeździe sam sie prosi o niezatrzymywanie sie. tak ładnie chodzi :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 jesli bedziesz go palowal to max 10km bo ci sie zagrzeje ale 4 i 50km/h to nawet zrobisz duuuuzo wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 no ja zrobiłem swoim coś 70km "na raz" i nic się nie stało... nie była to jazda na maxa oczywiście, żeby go nie przegrzać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Nie wiem jak to jest z simkami, ale ja na mojej MB w jeden dzień zrobiłem ostatnio około 130 KM. I żadnych problemów. A piłowałem ją wtedy ostro, oj bardzo ostro :biggrin:. Cztery trasy po około 30-33 KM ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 a jaka jest optymalna predkość dla simosna? ja teraz do właśnie dodatrłem i zmienie mieszkanke z 1:30 na 1:50, przy docieraniu jeździłem 50km/h a teraz ile jeździć żęby go nie zgrzać przy jakiś dłuższych trasach? 60 na godzine?? raz przy docieraniu chciałem sprawdzic ile wyciągnie wiec manetka w dół i sie zdziwiłem bo na prostej wyciągnał 80km/h i to przy mieszance 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Nie wiem jak to jest z simkami, ale ja na mojej MB w jeden dzień zrobiłem ostatnio około 130 KM. I żadnych problemów. A piłowałem ją wtedy ostro, oj bardzo ostro :biggrin:. Cztery trasy po około 30-33 KM ;). ales zaszalal... hehe... ja jednego dnia na NS przejechalem grubo ponad 400 kilometrow... oczywiscie bez szalenstw- max jakies 80-90 w trasie... co do optymalnej predkosci... powiedzmy aby silnikowi nie bylo zle ale nie bylo tez za wolno to chyba jestes w stanie wyczuc kiedy obroty staja sie za wysokie? logiczne- manetke zatrzymujesz w miejscu gdzie czujesz ze mozna wiecej ale szkoda silnika... nie wiem jak ci to wytlumaczyc- ja jakos potrafie to wyczuc... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Nie wiem jak to jest z simkami, ale ja na mojej MB w jeden dzień zrobiłem ostatnio około 130 KM. I żadnych problemów. A piłowałem ją wtedy ostro, oj bardzo ostro :biggrin:. Cztery trasy po około 30-33 KM ;).ŁAŁ!! Ja Rometem 50-T-1 zrobiłem jednego dnia 170km, z czego 100km po Łodzi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Tia, tyle ze ja wiecej w zasadzie nie jeżdzę. Ale chodzi o to ze ciąłem cały czas 90 km/h czyli maxem ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 mialem simka, dzisiaj sprzedalem... ale ja jakos balem sie jechac gdzies dalej... byl troche pechowy i nie chcialem wracac do miasta na przyeczepie albo na piechte :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 dla mnie najwazniejsze bylo zawsze zaufac motorkowi. kiedy tak nie bylo to zawsze sie cos sypnelo, zas kiedy sobie pomyslalem ze nie mam nic do stracenia zczalem wypuszczac sie w dalsze trasy... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Tia, tyle ze ja wiecej w zasadzie nie jeżdzę. Ale chodzi o to ze ciąłem cały czas 90 km/h czyli maxem ;].Romet poza miastem też pod maks 47 z 51km/h.Hondą to normalne, że cały czas ile sie da :notworthy: Obroty poniżej 7krpm nie schodzą :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Właśnie, a jakie osiągi ma Twoja hondzia ? Jaki v-max itede? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi