Skocz do zawartości

pytanie_wazna sprawa

agressor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam pytanie jak mozna rozwalic silnik tzn. dalem mechanikowi cwanej gapie straszny pech:((

Typ mial tylko wyregulowac bo motor nie palil ( podobno gaznik , zaplon, przepustnica)

A po 2 dniach ja dzwonie i kolezka mowi ze tloki cylinder i pierscienie do wymiany 0_o ?????

sZok...podobno pekly pierscienie i porysowaly tlok i cylinder...

a motor 2 tygodnie stal w garazu zrobilem nim moze 4km wokol domu.

Czy to mozliwe ze ci mechanicy ( deobne cwaniaczki) smigali nim troszke dwa dni i cos padlo??

Typ powiedzial ze to wina przebiegu 28000

POzdr

p.s.

Nie znam sie az tak ale jestem w szkou bo myslalem ze to naparwde trudno zepsuc...

Mowisz ze motor nie palil... moze to przez zajechany silnik... Wczesniej dobrze odpalal, mial kompresje?? A co do tego remonciku to najlepiej samemu podjechac i zbadac w jakim stanie jest cylinder tlok i pierscionki. Moze cylindrer da sie zeszlifowac (jak masz na tulei zeliwnej)?? POZDRO

Pozdrawiam.

80 jest duzo na zeliwei. Szlif i nowy tloczek i pierscionki zalatwi sprawe. Jak masz nicasyl i sie niezle zdarl to juz nic nie zrobisz. Musisz szukac innego cylka albo jak jestes bystry to wstawiasz tulej sobie.

bystry w tch sprawach to raczej nie jestem...hmmm.. wiec chyba bede sobie musial jakos poradzic ok dzieki POZDR

jeszcze jedna sprawa jakiej produkcji w tym TZR (1996r., 80cm3) jest silnik minarelli?

Nie znam sie wiec licze ma odp