_Y0m0_ Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Najlepiej i to i to ale jak sie nieda to kup na poczatku gaznik bo na cylku samym sportowym ma duzego muła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIEJU RR50:D Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 A mam jeszcze jedno pytanko. Jest jaka blokada w gaźniku o ile sie nie myle...a jeżeli założe ten nowy gaźnik czy bede miał jakgdyby zdejmiętą blokade z gaźnika:P? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Minarelki nie są blokwane na gazniku.Sa na membranach miedzy kruccem a cylindrem znajduja sie onne.chcesz to napsiz na gg do mnie powiem ci dokladnie co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIEJU RR50:D Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 A jednak dowiedziałem się że na gaźniku też jest blokada jeszcze w zapłonie i tłumiku...Wie ktos cos na temat tych blokad?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Orginalny gaźnik sam w sobie jest blokadą, 12mm i brak iglicy to tragedia nawet simson ma 16mm przelotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIEJU RR50:D Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 ja mam DellOrto PHBN 16 a nie jak ty mówisz 12mm chyba że sie myle:] A jeżeli kupie 19mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Minarelki nie są blokwane na gazniku.Sa na membranach miedzy kruccem a cylindrem znajduja sie onne.chcesz to napsiz na gg do mnie powiem ci dokladnie co i jak:) Możesz rozwinąć swoją myśl?? W jaki sposób są blokowane i co daje podginanie membranek? Zwiększa to moc/zużycie paliwa? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 rieju ma też blokade na module;] Wiec moze najpierw go rozblokować:icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaraz ale tak dla wyjasnienia to AM6 to ejst silnik chlodzony ciecza tak?? A jak sie anzywa ten chlodzony powietrzem ?Znaczy ten co ja mam w DT 50 chlodzonej powietrzem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaraz ale tak dla wyjasnienia to AM6 to ejst silnik chlodzony ciecza tak?? A jak sie anzywa ten chlodzony powietrzem ?Znaczy ten co ja mam w DT 50 chlodzonej powietrzem??MX Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 MX Nie jezeli CI chodzi o wersje bo ja mam dokladnie DT 50R i jak sie nazywa ten silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dygi15 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Siemka all. mam Pytanko. gaznik od tzr wejdzie do Xpsa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E30Tomas Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam. Odświeżę trochę temat. Mianowicie sytuacja u mnie wygląda tak:Mam chińczyka z silnikiem AM6. To jest Enduro. W sumie nawet ładnie ciągnie przy tych 3'ech czy tam 2,5 konikach, ale chciał bym mieć troszkę więcej. Zna ktoś jakiś sposób, sprawdzony i nie za drogi, żeby zrobić z niego np. 6 koni?Nie chodzi mi tutaj, żeby robić z niego jakąś rajdówkę, tylko żeby troszkę zwiększyć mocy. Pisząc tutaj, weźcie pod uwagę, że za cały motor dałem 3k, tak więc nie chciał bym, wkładać w niego drugie tyle, tylko po to, żeby mieć troszkę mocy. Bardziej chodzi mi o jakieś metody typu "tu wykręcę, tu przykręcę, tu odegnę i będzie". A i prosił bym, żebyście używali "prostego" języka, bo niestety co do czegokolwiek związanego z silnikami to jestem "blondi" bo nie miałem z tym nigdy styczności, ale o to czy sobie poradzę w robieniu tych przeróbek nie martwcie się. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Telemah Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kolega sobie chyba jaja robi, przypominam że primaaprillis było 1 kwietnia ! Nie da się zwiększyć mocy silnika 2-krotnie samymi regulacjami lub niewielką kosmetyczną zmianą części. Generalnie każdy dwusuw rasuje się tak samo czyli : 1-Zapewnić maksymalne możliwe dla danego silnika napełnienie (optymalne kąty przepłukiwania, zredukowana do minimum poj. szkodliwa skrzyni korbowej)2-Zapewnić maksymalną możliwy st. sprężania dla danego paliwa3-Zredukować wszystkie możliwe utrudnienia drogi mieszanki 4-Zapewnić jak najlepsze dostrojenie rezonansowe silnika (dyfuzor/rura rezonansowa) oraz optymalne opróżnianie ze spalin (zaworki (membrany) wydechowe)5-Zredukować wszelkie opory cierne/toczne i zapewnić do tego wszystkiego odpowiednie chłodzenie Jak już wszystko zostanie zrobione to wtedy już tylko można jeździć na paliwie alkoholowymz nitrometanem bo wszystkie możliwości się wyczerpały :-) To się tyczy każdego 2-taktu , dobrze jest gdy ma się wyobrażanie ile może wytrzymaćdana część silnika bo może się okazać że silnik pożyje kilka motogodzin :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi