kusiek Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 tak jak w temacie ktos prubował wstawic do aprili rx 50 silniki od aprili rx 125 rotax?czy duzo zmian, roboty, kosztyw ielkie? bo tam mysałem ze w zimie by sie przydało to zorbic. wypowiadajcie sie co sadzicie i co radzicie:) pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 dla mnie troche bezsens rama zapewno zlozy sie w pol:] zawieszenie siadzie bezsens to juz sobie kup rx125 niz masz kombinowac i lamac ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 dla mnie troche bezsens rama zapewno zlozy sie w pol:] zawieszenie siadzie bezsens to juz sobie kup rx125 niz masz kombinowac i lamac ramyNie pier*** glupot , RX to nie DT , watpie zeby rama poszla. NIe przygladalem sie nigdy blizej silnikowi 125 , ale wielkosciowo 50 do 125 sa prawie takie same , jedynie silnik jest troche wiekszy i tu pojawia sie problem , bo nie wiem czy bedzie sie dalo upchnac tam serduszko od 125.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 taki cwany jestes to zaloz ten silnik :D zobaczymy ile Ci wytrzyma zawiecha i rama bo jak bedziesz mial 125 pod dupa to napewno bedzie jej odkrecal wiec musi miec dobra rame i dobre zawieszenie a to zawieszenie nie jest przystosowane do az takiej ostrej jazdy no chyba ze chcesz jezdzic po ulicach to looz ale w teren na ostre dziury odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 ee tam taka operacja moze sie udac. nie wiem jak jest z RXem ale w DT tylko 50ccm ma inna rame. potem 80, 125, i niesprzedawane w europie 200 i 230 maja taka sama rame. tylko gdzieniegdzie sa wzmocnienia w mocniejszych. ale nawet plastiki niemal te same (200 jak w 125 i 230 jak 80 bo ciut starsza) mozna na bikepics zobaczyc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) kombinować możesz , w końcu silnik to część zamienna. Moim skromnym zdaniem rx ma zbyt miękki przedni wahacz na większe proędkości / moc - mam na mysli wjazdy w dołki itp Edytowane 15 Września 2006 przez gurufarmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Moim skromnym zdaniem rx ma zbyt miękki przedni wahaczNie wiedzialem ze z przodu jest wahacz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 looooool przedni wahacz. Poza tym mozna dolac gestzy olej aby utwardzic zawieche , ja tak zrobilem i jest LUX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Nie wiedzialem ze z przodu jest wahacz :DOd teraz wiesz :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 ile waza oby dwa silniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 przednie zawieszenie w obu rx hyba sa takie same. ramy tez wygladają porzadnie. sam juz niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 jest inne zawieszenie bardziej wzmocnione dla mnie to jest bezsens sobie pojezdzisz troche a pozniej wszystko po kolei Ci wytrzepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 taki cwany jestes to zaloz ten silnik :flesje: zobaczymy ile Ci wytrzyma zawiecha i rama bo jak bedziesz mial 125 pod dupa to napewno bedzie jej odkrecal wiec musi miec dobra rame i dobre zawieszenie a to zawieszenie nie jest przystosowane do az takiej ostrej jazdy no chyba ze chcesz jezdzic po ulicach to looz ale w teren na ostre dziury odradzamCwany to jestes ty, pewnie w zyciu nie widziales tych motocykli i nabijasz sobie bez sensowne posty. Jedyny problem to rozmiar silnika , no i uchwytami moga sie roznic . Rx 50 ma najlepsze ( nie wliczajac Hm cre , ale on jest na ramie cr ) zawieszenie z 50tek , lagi wygladaja powaznie , tak jak i tylny amor , rama tez jest spoko , nie ma mozliwosci zeby pod wplywem mocniejszego silnika rama sie zlamala 0.o . Jakbys wlozyl taki silnik do twojego simsonka to pewnie by sie zlamla ale nie w aprilce. Ale inna sprawa to to , ze taka operacja wogole sensu nie ma , wiecej zachodu i klopotu niz jest to warte. Kup sobie 125 a nie baw sie w przekladanie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 sory za wahacz :buttrock: jak juz to o tylni mi chodzilo, ale wlasnie wydaje mi się że w RX przednie amortyzatory są zbyt miękkie. no i w sumie moznaby cos z olejem spróbować. Ciekawi mnie natomiast czy w rx 125 jest takie samo (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Nie ma sensu zabawa z silnikami zawiszeniami itd. Lepiej kupić sobie nowy motor a nie bawić sie w takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi