PrzemekB Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Witam.Chciałem postawić w Wenecji moto na parkingu ale przy wjeździe parkingowy zapytał ile czasu chcę chodzić po mieście. Ja na to,że parę godzin. W odpowiedzi usłyszałem " to nie potrzebujesz płacić 20 euro- bo tu tylko za cały dzień się płaci, nie ma stawki godzinowej. Jedź dalej na ten duży plac i postaw tam moto- on jest za darmo." Tak też zrobiłem. Po powrocie widzę przyczepioną pamiątkę do kierownicy. Do zapłaty 35 euro- za parkowanie w niedozwolonym miejscu jak się domyślam.Oczywiście nie zapłaciłem do tej pory. Coś mi grozi czy zapomnieć o sprawie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 jak Cię to pocieszy :P to dostałem mandacik za parkowanie bryczki w 2001/2 r. w kraju z którego pochodzi B16 i do tej pory jest cisza.... o cholera nie dzwonek do drzwi :) kto to może być :clap: z nikim się nie umawiałem.... :clap: poleconych też nie odbieram :clap: -ale generalnie sam widzisz jak jest, żyje w ciągły strachu... pees. więc może warto zapłacić :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Jedziesz w najbliższym czasie swoim motocyklem do Wenecji ponownie?Olej to!Jeszcze nie ma systemu, który by zbierał dane z wszystkich krajów, w Polsce jesteś bezpieczny ( w tej konkretnej sprawie :) ) Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PADRE Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Nie jestem pewien,czy we włoszech system informatyczny wygląda podobnie do naszego,ale w dojczlandach taki numer prędzej czy póżniej wychodzi przy kontroli dokumentów-i jest małe buuuuu. Myślę,że za bardzo Cię nie przestraszyłem? pozdro-PADRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek69 Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Ciao!Olej ten mandat, cieplym moczem.Przez 2 lata dostalem tam (italia) z tuzin mandatow , glownie za parkowanie- auto na PL blachach. I nic....Zato drugie auto na wloskich numerach- mandaciki przchdzily regularnie na adresik domowy, wrrr... , i trzeba bylo 'pagare' :) pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Jedziesz w najbliższym czasie swoim motocyklem do Wenecji ponownie?Olej to!Coś w tym jest :) W czerwcu tego roku przejeżdżałem przez Francję i przed wioskami widać było tablice informujące o fotoradarach (fota z tyłu). Kumpel który jechał za mną mówił że błysnęlo się za mną chyba z 6-7 razy ale do dziś żadej przesyłki z zagramanicy nie dostałem :clap: Tak więc nie przejmowałbym się tym mandatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 to luuziik :biggrin: a co do fotoradarów to nie zwracałem na nie uwagi na całej trasie a były (nie przesadzam) ich setki... W najgorszym wypadku do 600 zdjęć jakie na trasie zrobiłem dojdzie mi kolejna 600tka :biggrin: :) P.S.UWAGA CHWALĘ SIĘ :biggrin: Jeśli chodzi o traskę to dojechaliśmy do Portugali i w 23 dni zrobilismy 11000km. Jak sytuacja w domu po tej wyprawie się trochę unormuje i znajdę trochę czasu to relacje umieszczę w dziale podróże. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Moj kumpel jechal do francji i rzekomo dostał fote do chaty , ale ja jej nigdy nie widzialem i niby zaplacil 120 euro. Nie wiem czy to kit czy prawda. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 P.S.UWAGA CHWALĘ SIĘ :) Jeśli chodzi o traskę to dojechaliśmy do Portugali i w 23 dni zrobilismy 11000km. Jak sytuacja w domu po tej wyprawie się trochę unormuje i znajdę trochę czasu to relacje umieszczę w dziale podróże. Pozdro 11 tyś km ? to prawie ziemię okrążyłeś :biggrin: PozdroPrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 11 tyś km ? to prawie ziemię okrążyłeś :) PozdroPrzem heeee hee jak wiemy "Prawie" robi wielką różnice pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 11 tyś km ? to prawie ziemię okrążyłeś :D PozdroPrzemto prawie to brak "zaledwie" 33000km :notworthy: zakładając, że jechałbym po równiku i nie zbaczał z drogi żeby zatankować :icon_mrgreen: ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 PrzemekB i te 11000km zrobiłeś na GS 500? :icon_mrgreen: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 PrzemekB i te 11000km zrobiłeś na GS 500? :flesje:Tak, a dokładnie na GS 500F :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi