fv Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Skończył mi się termin ważności dowodu rejestracyjnego :) Na śmierć o tym zapomniałem i już tydzień tak jeżdżę. Co gorsza, żeby dojechać do Urzędu Miejskiego muszę mieć czym (bo to w innym mieście a otwarte do 15). Odebranie tego dokumentu oznacza, że muszę wziąć wolne w pracy, bo oczywiście pracują w Urzędzie tylko do 15. A to nie jest na chwilę obecną możliwe... Co teraz? Czym to grozi? Odholują mnie, nieważne OC czy też spokojnie mogę jeździć dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 kidys jak byłem młody jeździłem na takim dowodzie simsonem pół roku i raz mnie zatrzymali sprawdzili tylko Oc i mnie póscili pouczajac abym go odebrał teraz tez jeżdze na miekkim i mi to wisi jak bede miał czas to odbiorepozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Najważniejsze żebyś miał aktualne OC !!!W urzędzie powiesz ze wyjechałeś za granice i nie miałeś kiedy odebrać dowodu. Pamiętaj jednak, że bez ważnego ubezpieczenia nikt w urzędzie nie będzie nawet z Tobą gadać.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Ja też jezdziłem pare dni po terminie z miękkim, na szzcescie mnie nie zatrzymali :) W urzędzie nie było żadnych problemów :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Raczej nic ci nie zrobią, co najwyżej trafisz na niemiłą panią w okienku i trochę cię nawyzywa... Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Najważniejsze żebyś miał aktualne OC !!!W urzędzie powiesz ze wyjechałeś za granice i nie miałeś kiedy odebrać dowodu. Pamiętaj jednak, że bez ważnego ubezpieczenia nikt w urzędzie nie będzie nawet z Tobą gadać.OC zapłaciłem mając miękki dowód, także jeszcze rok ważne; podobnie badanie techniczne. W urzędzie nie zamierzam się tłumaczyć - przecież nie musiałem jeździć. Chodzi o to, jak zareaguje policja... w sumie mogą mi zatrzymać dowód, wydać pokwitowanie itp. Ile to kosztuje? I czy OC na pewno jest ważne, jeśli dowód rej. stracił ważność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi