Skocz do zawartości

wszystko na temat kawasaki kmx

Rekomendowane odpowiedzi

odblokowanie tego banalne, to nie jest blokada modułu, miedzy modułem a reszta instalacji jest taka mala skrzynka (PCU) i trzeba ją wywalić, ja to robiłem bez schematu, po oryginalnych kolorach kabli mozna dojść... do tego PCU dwa kable wchodzą , dwa wychodzą i jeden jest od regulatora czerwony... dwa wchodzące i dwa wychodzące trzeba odpowiednio polaczyc kolorami na krotko wchodzacy+wychodzacy, wchodzący+wychodzacy, a ten od reglera zaizolować a blackboxa (PCU) do szuflady :icon_twisted:

pozdro

www.jem-zdrowo.com.pl

http://www.kmx-125.com/kmx/Werkstatt/edrossel3.jpg

Ja sie jakos połapac nie moge:D A tłumik i dyfuzor przeczyszcze jutro Karcher-em:D zaden syf nie zostanie...

Bubu Goryl dosyc dobrze to napisal, chociaz ja bym skorzystal z tego schamtu, jakos ladniej to wyglada:P Wiesz jak ja bym mial ten motor to bym kombinowal, najpierw przecial te kable co na rysunku czyli weiss rot i weiss grun, zaizolowal. Z tego co doczytalem kabel ze Spanungsregler musisz usunac, czyli gumikappe (jakas oslonke) na dlugosci 4 cm usunac i ten kabel tez usunac. Narazi tyle doszedlem, pozniej dopisze reszte.

odblokowanie tego banalne, to nie jest blokada modułu, miedzy modułem a reszta instalacji jest taka mala skrzynka (PCU) i trzeba ją wywalić, ja to robiłem bez schematu, po oryginalnych kolorach kabli mozna dojść... do tego PCU dwa kable wchodzą , dwa wychodzą i jeden jest od regulatora czerwony... dwa wchodzące i dwa wychodzące trzeba odpowiednio polaczyc kolorami na krotko wchodzacy+wychodzacy, wchodzący+wychodzacy, a ten od reglera zaizolować a blackboxa (PCU) do szuflady :)

pozdro

A jak to badziewie w ogole wyglada? I gdzie to siedzi? mozliwe ze mnie juz ktos to wyciagnal a ja teraz szukam jak debil. A i od regulatora u mnie wychodzi tylko kostka w ktorej nie ma czerwonego kabla sa inne ale czerwonego ni chu chu... Juz sam nie wiem...

Pozdro i dzieki za pomoc

witam zwracam sie do was poniewaz jesli chodzi o sprawe motorków to jestem zupełnym laikiem,jest to fajna sprawa ale mowic szczerze dopiero mam zamiar sie w to wkrecic no i wlasnie tu zaczynaja sie schody co mam kupic jako pierwszy motor,zeby nauczyc sie jezdzic mysle wlasnie o kawie kmx 125,bo slyszalem od kolesi ze jak na tym naucze sie jezdzic ,posmigam troche po terenie to juz bede mogl uderzac dalej,wiec mysle o motorze na 1, gora dwa sezony a z waszych opini wynika ze to fajny motorek piszcie prosze co mi radzicie,czy on czy cos innego pozdro

http://img292.imageshack.us/my.php?image=dsc01316iw0.jpg

to moze byc tez czarne ale mniej wiecej tak powinno wygladac...

do czarnego i zoltego powinny byc podpiete kable czerwono bialy i niebiesko biały, do zielonego i niebieskiego tez powinny byc kable: niebiesko bialy i czerwono bialy... trzeba spiac na krótko czerwono bialy z czerwono białym i niebiesko biały z niebiesko białym, a czerwony obciąć i dobrze zaizolowac...

www.jem-zdrowo.com.pl

http://img292.imageshack.us/my.php?image=dsc01316iw0.jpg

to moze byc tez czarne ale mniej wiecej tak powinno wygladac...

do czarnego i zoltego powinny byc podpiete kable czerwono bialy i niebiesko biały, do zielonego i niebieskiego tez powinny byc kable: niebiesko bialy i czerwono bialy... trzeba spiac na krótko czerwono bialy z czerwono białym i niebiesko biały z niebiesko białym, a czerwony obciąć i dobrze zaizolowac...

U mnie czerwono-biały i zielono-biały idą oba z modułu prosto pod kape do malej skrzyneczki... :/

I nie ma czegos takiego u mnie moze w nowszych rocznikach zakladali cos innego ja mam 2000

u mnie to wygladalo chyba tak http://www.bikepics.com/pictures/888828/

witam zwracam sie do was poniewaz jesli chodzi o sprawe motorków to jestem zupełnym laikiem,jest to fajna sprawa ale mowic szczerze dopiero mam zamiar sie w to wkrecic no i wlasnie tu zaczynaja sie schody co mam kupic jako pierwszy motor,zeby nauczyc sie jezdzic mysle wlasnie o kawie kmx 125,bo slyszalem od kolesi ze jak na tym naucze sie jezdzic ,posmigam troche po terenie to juz bede mogl uderzac dalej,wiec mysle o motorze na 1, gora dwa sezony a z waszych opini wynika ze to fajny motorek piszcie prosze co mi radzicie,czy on czy cos innego pozdro

bierz kmx-a chciaz dt tez nie bedzie zla, ja mialem kmx-a i nie narezkalem

Edytowane przez damian-kmx

u mnie to wygladalo chyba tak http://www.bikepics.com/pictures/888828/

bierz kmx-a chciaz dt tez nie bedzie zla, ja mialem kmx-a i nie narezkalem

To jest akurat modul i u nie jest identycznie

A jezdziles juz kiedys na jakich sprętach czy w ogole???

Cześć mam takie pytanko czy wszystkie tłoki wossner-a i wiseco są kute bo sprzedawcy mi podają różne ceny od 306-450 zł i nie wiem czy to są te same tłoki czy może produkują też jakieś gorsze (nie kute) z tych firm.

I jeszcze jedno czy vertex ma tłoki ko kmx-a.

To jest akurat modul i u nie jest identycznie

A jezdziles juz kiedys na jakich sprętach czy w ogole???

no wlasnie w tym problem ze nie,no pare razy na jakis komarkach ale to dawno i sie nie liczy :flesje: wiec chodzi mi o to zeby nauczyc sie jezdzic no i przy okazji z czasem troszeczke poszalec

no wlasnie w tym problem ze nie,no pare razy na jakis komarkach ale to dawno i sie nie liczy :icon_mrgreen: wiec chodzi mi o to zeby nauczyc sie jezdzic no i przy okazji z czasem troszeczke poszalec

Do nauki chyba DT 80 najlepsze

Witam.

Ma moze ktos z was golenie prawe do KMXa?? Bo kumplowi peklo o chetnie kupi, jak ktos ma samo dolne, jak nie to moze byc cale gora i dol. Wazne zeby bylo prawe od strony siedzac na moto!!

Pisac na PW jak by cos ktos mial

Pozdro