polo5555 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jaka dysze zastosować pod cylinder 70cm obecnie mam 85 a do wyboru mam 90 i 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 8 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 im większa tym lepsza ale pamiętaj też o spalaniu. Im większa tym większe... A gaźnik masz zmieniony czy oryginalny?? i jakiej firmy??? del orto mikuni czy co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 8 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Bari mial polini sport 70(wczesniej to byl polini corsa) u niego przy gazniku 14 mm i dyszy 75 latalo bez problemowo teraz zmienil na cylek stage six to ma 90 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari Opublikowano 8 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Tak wlasnie ;) Po co az taka duza ? Najlepiej jak bys gaznik zmienil :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo5555 Opublikowano 9 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Gazniik miałem ale chlał za duzo i w ogóle firma Arrache jakos sie nie postarała .Teraz mam nowy cylek i z nim dostałem 82 ale inny typ a u siebie mam 85 .W ulotce pisze ,ze zalecaja na wymiane na wieksza bo moze sie przytrzec itp. Wiec chce wstawic , zamówiłem 88 i 90 .W tygodniu bede testował czy prawidłowy dobór sprawdza sie tylko po kolorze swiecy .Bo na tej 85 jak sprawdzałem to swieca tez wyglada dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Generalnie jest tak jezeli chcesz zwiekszyc pojemnosc silnika, to zmieniasz caly gaznik orach wydech. Nie mozna wstawiac takiej duzej dyszy jakiej sie chce. Za duza dysza - zbyt drastyczne spalanie, nie osiaga pelnej mocy silnik, dlatego ze silnik dostaje za duzo mieszanki co wobec tego nie nadaza jej spalic. Dysza przy gazniku 21 i cylek 70-80 powinna wynosic okolo 90. Jezeli juz bawimy sie w ustawiane gaznika to warto regulowac wysokosc iglicy. Wyzej iglica - wieksza dawka paliwa, oraz inny sklad mieszanki co mile widziana jest ponowna regulacja. Nizej iglica - mniejsza dawka. Regulacja iglicy to jest dodladniejsza regulacja paliwa. Najlpierw zmieniamy dysze, a pozniej wysokosc iglicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo5555 Opublikowano 9 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Tak ale przyjeta jest zasada ,ze do sportka nie ma konieczności wymiany gaznika ,nawet w ulotce Poloni jest tak napisane ,zalecana jest jedynie wymiana dyszy co che właśnie zrobić . Wrzuce ta 88 i sprawdze jak bedzie chodził i jak bedzie wygladała świeca Edytowane 9 Września 2006 przez polo5555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Tak ale przyjeta jest zasada ,ze do sportka nie ma konieczności wymiany gaznika ,nawet w ulotce Poloni jest tak napisane ,zalecana jest jedynie wymiana dyszy co che właśnie zrobić . Wrzuce ta 88 i sprawdze jak bedzie chodził i jak bedzie wygladała świeca Jak dysze zmienisz to wyreguluj gaznik. Bo moze byc tak ze jak dysze zmienisz a nie wyregulujesz gaznika to nie otrzymasz odpowiedniego koloru swiecy. Edytowane 9 Września 2006 przez rzemyk90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Tak ja zmienilem tylko dysze i mi sie zatarl ale to chyba nie byl jedyny powod ... Tez czytalem ulotke :) A jak tak mowisz o sportach , to zmieniajac czesci na sportowe to nie patrzy sie na spalanie tylko na moc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo5555 Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Ok ale wiekszy gaznik w sumie niewiele dał na osiagach wiec spalanie nie oddawało osiagów. Pozatym producent chyba wie lepiej skoro nie ma potrzeby wymiany gaznika jedynie zaleca dysza to chyba wie co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi