pawela Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 skurczybuki ekolodzy chca nas pozbawic resztek przyjemnosc z jazdy...wszedzie sie wepchaja.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Eeee tam czepiacie się. Tu chodzi o ochronę przyrody :biggrin: Efekt cieplarniany itd... Pojazd ten też mi się zbyt nie podoba, ale "na wyglądzie się nie jeździ" jak powiedział ktoś na forum :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Cytuje z gazety Auto Świat : "Bez spalin i hałasu, a do tego z przednim napędem - jak na skuter to dość dziwne zestawienie. Fhybrid energię czerpie z litowo - jonowego akumulatora, prędkość maksymalna wynosi 65 km/h. Zasięg pojazdu to 200 km - w głównej mierze dzięki odzyskiwaniu energi przy hamowaniu . Przy całkowitym wyładowaniu baterii można je wspomóc energią z zewnętrznego ogniwa paliwowego ( następny model ma mieć ogniwo zintegrowane ) . Autorem projesktu jest holenderski student Crijn Bouman " Ja chcę żyć w świecie jaki jest teraz a nie jakieś skutery z przednim napędem, zaczyna się na skuterach a potem motocykle ... inne pojazdy . Czegoś to nie wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ...skoro nawet kask niejest potrzebny ( zdjęcie) Jest potrzebny, bo nie ma dachu i pasów bezpieczeństwa. Powiem tak: pomysł fajny, podoba mi się. Stylistyka prototypu dodupna, kwestia gustu. Jak znam życie to się nie przyjmie (przyjął się kiedyś jakiś futurystyczny pojazd? :biggrin: ). Ciekawe czy kiedyś będzie można zbudować motocykl z silnikiem spalinowym, przekładnią elektryczną, (napędem 2x2 :biggrin: ) i akumulatorami pozwalającymi na cichą i bezwonną jazdę na przykład po jakichś zabytkowych częściach miast. Taki pojazd głównie do miasta. Samochód można i dziś, ale na motocykl o rozsądnych parametrach pewnie by sporo ważył :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Ciekawe czy kiedyś będzie można zbudować motocykl z silnikiem spalinowym, przekładnią elektryczną, (napędem 2x2 :biggrin: ) i akumulatorami pozwalającymi na cichą i bezwonną jazdę na przykład po jakichś zabytkowych częściach miast. Taki pojazd głównie do miasta. Samochód można i dziś, ale na motocykl o rozsądnych parametrach pewnie by sporo ważył :?Można, co więcej, Straż Miejska z Gdańska i Krakowa dostały od Toyoty takie samochody hybrydowe do patrolowania starówek (pisali o tym w ostatnim "Motorze"). Ale w motocyklach to się nie przyjmie. Chyba musiałby mnie ktoś zmusić, żeby przesiadł się z cuchnącego, wyjącego motocykla na taki cichociemny wytwór. Ale już teraz norma Euro III wymusza straszliwe obniżenie mocy silników nowych pojazdów :-/. Na szczęście, można nad tym popracować we własnym zakresie :-). Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 O boże i po co takie byle co produkowac skoro sa prawdziwe motory na paliwo przeciesz tego dziadostwa nikt nie bedzie chcial kupic... Strata pieniedzy konstruktorow Teraz sie juz wszytsko pomerdalo motory przeszlosci wygladaja lepiej jak motory przyszlosci <lol2> :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr3di Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ale syf...Arcer ciebie musili by zmusić? mi by musieli zapłacić i to słono, żebym miał się przesiąść z motocykla na ten... kołowrotekbu ha ha nie wiem czy śmiać się czy płakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 To się może przyjąć w pizzeriach czy innych tego typu instytucjach, oczywiście jeśli cena będzie na poziomie typowego skutera. Ehh.. te normy czystości... A Royala Enfilda tłuką już z 50 lat i w normach się mieści :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eric Trax Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Aż paliwo się skończy :biggrin: (za jakieś 50 lat) napewno wizja takiego moto będzie ulegała zmianie narazie nie ma co krytykować choć osobiście też mi sie nie bardzo podoba ;) ale pierwsze samachody też nie były piękne.... tak czy owak jak za kilkadziesiąt lat nie będzie co lać do baku to człek sie przyzwyczaji :D Cytuj Yamaha MT 03 ----> Suzuki GSXR 750 k6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 racja. hehe... a jeszcze z napedem z przodu to moze byc naprawde ciekawie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eric Trax Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 no fakt z tym kołem to przesada ale przyjdzie czas to klijenci wybiją to z głowy konstruktorom :biggrin: Cytuj Yamaha MT 03 ----> Suzuki GSXR 750 k6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Kiedyś widziałem motor na wodór.Odgłos silnika żaden, był tylko pszczany dosłownie z jakiegoś odtwarzacza zamontowanego w motorze, z powodu cichości silnika!Po to są motory, żeby było je słychać jak się wkręcają na obroty i ten głos który chyba każdy motocyklista kocha.Acha ten pierdziopęd też był taki chudy i wyglądał jak rower, jak na tej fotce co dałeś. to nie na wodór tylko naogniwo paliwowe było w TV....i brzmiało jak najzwyklejszy pojazd elektryczny czyli słychać tylko przekłądnię....taki świst w sumie :cool: Ale to tez fajne mimo wszystko :biggrin: a jakie lekkie :cool::D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_3 Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Koniec paliwa wróży ciężkie czasy... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 jak tak mają wygladać i być skonstruowany jednoslady ...............to ja pierd*le :cool: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G4bi Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Jak zobaczylem ten artykul to odechcialo mi sie... Bardziej podobaja mi sie skutery z roku 92... Sa prostrze, slychac dzwiek silnika i wogle :) . Te "nowe" przyszlosciowe skutery nie zdobeda rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi