Marlew Opublikowano 3 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2003 Witam wszystkich,poniewaz pierwotne plany urlopowe ulegly przesunieciu na sierpien (Rumunia, Bulgaria i ew. Grecja) a moj wyczerpany ciezka praca organizm nie wytrzyma tyle czasu z zona i dzieckiem na karku :-) wiec mam nowa propozycje:Hajduszoboszlo - szczegoly:odleglosc od Wawy ok. 700, przejazd z noclegiem na Slowacji nad pieknym zalewem, na miejscu na kwaterach kolo kompleksu basenow termalnych (ok. 30 pln/glowe), drogi super ale 0 autostrad, piękne widoczki, zakretasy i dobry asfalt.Knajpy po drodze zawsze tansze niz u nas, piwko i wino nie dosc ze tansze to lepsiejsze.Przewidywane koszty : wacha 14x powiedzmy 6 = 84l x ok. 3,2 pln = 268, noclegi razem min 60, zarcie i picie = ? (nie znam Waszych mozliwosci), ja sie ktos postara to w 500 sie zmiesci.Na razie sa 3 osoby i Maniek bedzie czwarty jak mu pewnie egzamin dobrze pojdzie czego mu serdecznie zycze.pozdrPS jezdze tam czesto wiec znam trase, ciekawe miejca i dobre knajpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2003 Marlew nie dodał, że to Węgry :) Ja jeszcze nie wiem. Będę wiedział na koniec przyszłego tygodnia, ale jak się uda... :) Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 3 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2003 Fakt, nie dodalem. Ale to z podniecenia ze to juz tylko 2 tygodnie :-) a od sierpnia zeszlego roku nigdzie mnie nie bylo (tj. tylko Sylwester ale z zona a to sie nie liczy) ;-)A więc Hajduszoboszlo leży na Węgrzech k.Debreczyna i niedaleko od rumuńskiej granicy, trasa Barwinek-Hajduszoboszlo wiedzie również przez Tokaj (wino królów, król win - ktos to kiedys tak powiedzial) i inne ciekawe rejony.Hajduszoboszlo jest slynne ze źródeł termalnych i zbudowanego na nich kompleksu basenow (kilkadziesiąt ha basenow + Aquapark).uffffff to by było na tyle.wyjazd ma jeden minus - jak żyje nie spotkałem atrakcyjnej Wegierki :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2003 Ja mam w piątek rano egzamin ... nie mieli kur**, jakiego terminu wymyślić. Chyba nie bałdzo w takim razie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 3 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2003 Ja mam w piątek rano egzamin ... nie mieli kur**, jakiego terminu wymyślić. Chyba nie bałdzo w takim razie :cry: A co z terminem 0, ja nigdy nie probowalem ale moja zona zawsze chodzila na zerowki i dobrze na tym wychodzila (zwlaszcza jak miala mini czego Tobie VX800 wcale nie sugeruje :-) )A tak powaznie to w takim razie powodzenia na egzaminie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 ja wam polecam jechac przez przejscie w piwnicznej, potem na koszyce, nastepnie miskolc i kierunek na debreczyn, jest dobra droga, a jak 2 lata temu pojechalem inna trasa to mialem niespodzianke w postaci braku mostu przez rzeke tisza, za to byla przeprawa promowa :D, zle drogi brak oznaczen=bladzenie, mialem skrocic trase o 20 km, wyszlo ze wydluzylem o 30 km. niestety nie wybiore sie z wami bo pracuje w ten je*any weekend :( . pozatym tak noclegi 2 albo 3 lata temu byly po ok. 10-15 DM, standard dobry - lazienka, kuchnia, a nawet TV. mozecie sie tylko zdziwic bo ludzi tam jest jak mrowek (na basenach) tak ze czasem nie ma gdzie koca rozlozyc. jest aleja z samymi knajpami plus jakies dicho, polakow tam spotkacie 80%, wiec po polsku sie bez problemu dogadacie, nawet juz wegrzy tam chodza na kursy jezyka polskiego :P, oprocz basenow jest aquapark, lataja samoloty, ogolnie fajnie, ale dla mnie zbyt plaski teren :D.zycze milego wypadu. ps. ja tam widzialem ladne wegierki, a jak nie wegierki to masa polek tam jest :D, do wyboru do koloru :D :P :D ps2. coraz czesciej tez na basenach dziewczyny sie opalaja topless :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 18 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 Witaj Redwater,dzięki za trasę ale ja wolę przez Barwinek i dalej do Tokaju, Debreczyna.Faktycznie w Hajduszoboszlo można dogadać się po polsku, płacić złotówkami itd - jeżdzę tam co roku z dzieckiem ale przegiąłeś z tym toplessem (można ew. trafić na 60letnią Niemkę topless 8O ).Niestety plany się zmieniły i zostałem sam w związku z tym że samemu w Hajdu nie miałbym nic do roboty więc jadę tą samą trasą ale dalej do Bułgarii do znajomych.Jak wróce to napiszę jak było.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 nie przegiolem, spotkalem 3 razy bedac tam 2 razy, raz to rzeczywiscie jakas stara czeszka byla bleee, ale 2 razy to byly mlode dziewczyny, jedna blondynka cos kolo 17-19 lat a druga troche starsza na oko kolo 25-30 lat, mniam mniam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 18 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 A wziąłeś jakieś namiary, bo ja bez żony jadę :P :D :D Ale w Bułgarii podobno pełno pięknych i samotnych Rosjanek - jadę to potwierdzić - niestety tylko na 2 dni :P pozdr[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 niestety, nie wziolem namiarow :P , szkoda, ze pracuje bo bym chetnie pojechal, zwlaszcza, ze moja zonka do rodziny wyjezdza na ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 Red :!: Przekaże Ani :lol: :arrow: :P 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 Red :!: Przekaże Ani :lol: :arrow: :P 8) pgr zebym ja twojej mamusi nie musial opowiadac szczegolow !!! :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 20 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 Red :!: Przekaże Ani :lol: :arrow: :P 8) pgr zebym ja twojej mamusi nie musial opowiadac szczegolow !!! :twisted:spoko spoko w ostrawie zmątujemy na niego jakieś dowody :P ,bedzie uziemiony do końca studiów :twisted: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWo Opublikowano 20 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 A ja prosilbym o relacje z wycieczki, z mniej wiecej podanymi cenami, trasa , niespodziankami, noclegami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 24 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2003 Witambyło rewelacyjnie wszystko opiszę w osobnym temacie w Podróżachpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi