Stan Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 o co biega z tym 7k to jest 700 ? czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak idziesz do warzywniaka i kupujesz 2 kilo ziemniaków to dostajesz 2000 gram ziemniaków :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Moje przekonanie o tym, iz SV650s slabo nadaje sie do turystyki wynika z opinni krazacych m.in. po tym forum :buttrock: Witam,Rzeczywiscie na sv we dwoje nie bardzo polatasz gdzies dalej, ale sam - to dlaczego nie. Moj najdluzszy przelot w ciagu dnia to bylo ok. 850 km, wiec da rade, pewnie jak w koncu kupie sobie zelowe siodlo (a sa takie nawet firmowe) to bedzie lepiej. Co do postojow, to rzeczywiscie od 150 km po poprzednim przystanku juz chcialoby sie zejsc, ale do 200 da rade dociagnac. Wtedy sobie stajesz, lejesz wache, bo juz warto zatankowac (sligerowi wystarcza na 150 - 170 km :biggrin: ). Jesli chodzi o pakowanie szpejow, to dla 1 osoby tez nie problem, ja latalem z sakwami i tankbagiem, z predkosciami autostradowymi i daje rade sprawnie jezdzic . Rzeczywiscie wtedy i przy szybkiej jezdzie pociagnie ze 7l/100km (moze ciut wiecej).Jesli zas chodzi o moc i odczucia, to moim zdaniem na 2 lata wystarczy, ale juz na 3 nie. I to dotyczy zarowno sv, jak i tcata. Po prostu, po tym czasie moim zdaniem bedziesz szukal czegos innego, nowszego, moze szybszego, a moze b. turystycznego.Co wiec polecam? Kup to co bedzie w lepszym stanie technicznym i nie kieruj sie jedynie wiekiem (a moim zdaniem sv z '03 za 13kpln raczej dobrej nie kupisz). Powodzenia :biggrin: pzdr, Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 o co biega z tym 7k to jest 700 ? czy co 7k to 7000 :biggrin: k = tysiąc Paweł-SV :biggrin: za Twoj ostatni post :biggrin: ahahahhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba86 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Podłącze się :biggrin: Thunder podoba mi sie ogolnie bardziej, ale boje sie czy motocykl z 98 roku z silnikiem 100konnym mozna znalezc w dobrym stanie? :biggrin: Pozatym te mityczne skrzynie... Tez wlasnie sie zastnawiam nad kotem...prezgladam rozneg gieldy i za 10 tysiecy zlotych ladniejszego stylistycznie motocykla nie znajdzie sie ( oczywiscie rzecz gustu). No i mam problem za 10 tysiecy kupic CBR czy Cat'a... wolałbym cata poniewaz bardizej mi sie podoba a i moc ma porownywalna z ceberka a rocznik cata za ta cene bedzie nowszy....Tylko boje sie tej skrzyni w Yamahach..kupie i bede musial wydac za pol roku 1200 zl na remony skrzyni biegow i to mnie najbardizej boli. No i jestem w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ok juz kapuje :biggrin:co do motocykli z 98 roku 100 konnych to wbrew pozorom taki motor eksploatowany w polsce/niemczech wcale nie jest to dlugi okres, sezon mamy krotki i wytarczy porownac przebiegi srednie motorow w polsce i w portugali czy stanach :biggrin: tam 100 tys na liczniku to nie jest niewiadomo co :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 W thunderze przeraza mnie strasznie ta skrzynia... pozatym motocykl bede uzywal w 90% w miescie :notworthy:Najchetniej to kupilbym sv tak by sie w 11tys zmiescic z rejestracja. Najlepiej by byl juz z boczkami i takimi dodatkami jak nakladka na siedzenie, glosny wydech, nadkole zrobione ;P Te rzeczy sa dostepne gdzies w Polsce oprocz ermax'a? Tam to nadkole kosztuje 1tys zl :notworthy: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 co tanie to drogiewsrod motocykli okazji jest 000,1%wiec jak cos jest bardzo tanie trzeba sie liczyc ze moze to nie byc szczesliwy dzien...ja wzialbym sv bo wyglada nowoczesniej i ladniej , thunder jest jak dla mnie juz z bryly motocyklem starymwzialbym sv, i jak planujesz zakup motora na dluzszy czas to nie oszczedzaj sprzedaj to gpz bo i tak przy sv to co ono ma do zaoferowania lepiej sprzedaj i kup sobie maszyne jakas z jeszcze wyzszej polki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Najchetniej to kupilbym sv tak by sie w 11tys zmiescic z rejestracja. Najlepiej by byl juz z boczkami i takimi dodatkami jak nakladka na siedzenie, glosny wydech, nadkole zrobione ;P He he he Takie rzeczy to tylko w Erze :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Co to są "boczki" i "nadkole zrobione" ? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Cytat(foks @ 30 Sierpień 2006 - 23:19) *Najchetniej to kupilbym sv tak by sie w 11tys zmiescic z rejestracja. Najlepiej by byl juz z boczkami i takimi dodatkami jak nakladka na siedzenie, glosny wydech, nadkole zrobione ;PHe he he Takie rzeczy to tylko w Erze mrugacz.gif Do tego juz ta na wtrysku, z przebiegiem do 10tys. servisowana, od 1-wlasciciela, nowe opny i moglby dorzucic kombi alpinestars+jakis dobry kask :notworthy: Zdecydowanie tylko w Erze :notworthy:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Co to są "boczki" i "nadkole zrobione" ? Chodzilo mi o plastikowe owiewki boczne do sv, niektore dv'ki takie maja :evil:A nadkole to chodzi mi o wypelnienie nadkola + jakis blotnik tuz nad kolem :notworthy: Ej, na wiosne byla taka w jednym z komisow w Wawie za 11500, z tymze miala nawiniete ponad 50 tys :banghead: Dyskusja ta pomogla mi wybrac miedzy thunderem a sv, lecz powraca konkurent z wczesniejszych rozwazan, cbr 600, oczywiscie budzet tez do 11500 max. Juz zakladalem o tym temat, lecz troche sie rozmyl :notworthy: Niezawodnosc Hondy? (max z 98 bym cos mogl kupic). Czy nowosc sv? :notworthy: Jak zaczeliscie mowic o tym wtrysku to zaczalem liczyc ile musialbym pozyczyc i w ile bylbym w stanie oddac by kupic sv po 03 :banghead: Niezle pieniadze, ale dopiero potem skapowalem, iz do takiego moto to juz AC baaardzo by sie przydalo i potrzebne pieniadze sa wieksze znacznie niz sie spodziewalem... PS: Jesli to czyta, to pozdrawiam kolege na niebieskim Thundercat'cie, ktoremu towarzyszylem na ogonie na trasie Stadion Legii - Ursynow... (ale to mruczy pieknie...) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 sprzedaj to co masz i kup jedno porzadneAc jak masz garaz to nie jest niezbedne chyba ze nocujesz w hotelach a moto zostrawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 sprzedaj to co masz i kup jedno porzadneAc jak masz garaz to nie jest niezbedne chyba ze nocujesz w hotelach a moto zostrawiasz A czy ja gdzies pisze, ze chce miec 2 motocykle? Sprzedanie gpz to podstawowy warunek kupienia drugiego motocykla (drugiego jako nastepnego a nie kolejnego :notworthy: ) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 pisales na poczatku szukam drugiego motowiec to brzmilo jakbys chcial miec 2 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi