Skocz do zawartości

tzr problem

Daevon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś słyszałem że z paliwem 98 jest tak samo jak ze zmiana z oleju mineralnego na syntetyczny. Żadnego polepszenia tylko widoczne pogorszenie. Sam zalałem na próbe skuter benzyną 98 i nie moglem sie dobrze rozpędzić. Dużo bylo o tym mówione, że ta zupa nie polepsza pracy i osiągów silnika. Jęsli pisze żeby lać 95 to lejcie 95. Żadnych testów bo najlepiej to byście wlali 100 oktanów.

Pozdro

Przem

Ja jak kupilem swoje GPR ( 2 000 przebiegu ) to mialem 8,5 tys obr i 80 km/h, pozniej spadało , az w koncu ponad 9 tys obr i 80 km/h. Naped nowy ( nie zmieniane przelozenia ), tłok nowy i to samo.... Wiec nie wiem w czym tkwi problem

Jezeli obroty rosna bez przyrostu predkosci to tylko moze Ci sie sprzeglo slizgac, sprawdz czy nie za mocno linke naciagnales

Nie rosną obroty bez wzrostu prędkości.... Cieszyłbym się gdyby to chodziło o paliwo. Teraz wyjeżdżę vervę która mi zostala w baku i zatankuje 95. jak to nie pomoże, to się zobaczy dalej... Opony nie zmieniałem...

Edytowane przez Daevon

Ja jak kupilem swoje GPR ( 2 000 przebiegu ) to mialem 8,5 tys obr i 80 km/h, pozniej spadało , az w koncu ponad 9 tys obr i 80 km/h. Naped nowy ( nie zmieniane przelozenia ), tłok nowy i to samo.... Wiec nie wiem w czym tkwi problem

Prawdo podobnie coś z licznikiem lub obroto mierzem ewetnalnie poslizg sprzęgła lub zdarcie sie opon powoduje zmiane przełożeń

pozdr

RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR

Wyjeździłem całą 98-mio oktanową benzynę, która miałem w baku i zatankowałem na powrót 95... Po kilku munitach zauważyłem że silnik inaczej pracuje iiii?? Mała próba... :D Tzr-ka leci znów 124 na godzinę i to pod wiatr jechałem heh.... Więc to wina paliwa... Widocznie te silniki nie lubią 98. Dzięki wszystkim, temat zamknięty, ale zaraz otwieram nowy bo mi się łańcuch zacina mimo, że smaruje go Castrolem Chain Coś tam hehe, albo nie otworzę... Co można by zrobić? Zapytam tutaj odrazu..