Skocz do zawartości

czy kaski...

Rekomendowane odpowiedzi

ył już ten temat poruszany z tego co pamiętam, ale wypowiem się :flesje: Kaski szczękowe są niestety cięższe i głośniejsze od integralnych, dlatego nie polecałbym ich do jazdy na sportowym moto ( choć zależy zawsze od noszącego) ;)

Co go kasków shoeia to są to kaski z najwyższej półki więc najwyższa jakośc wykonania , lakierowania i komfortu z jazdy.

Szczękowe są niestety głośniejsze od integralnych, chociaż taki kask jak Schuberth Concept jest wporządku :flesje:

Co do SHOEI to są kaski z naprawdę wysokiej półki, więc kupując jakikolwiek model zawiedziony raczej nie będziesz ;)

ale taki szczekowiec powyzej 1500 moze juz byc cichy

Tak jak napisałem np. Schuberth Concept i masz ciszę ;)

Ewentualnie Nolan N102 jub jakiś szczękowiec od Shoei :flesje:

zastanawiam sie czy jest duza róznica w aerodynamice(Głosnosc)miedzy kaskiem integralnym i szczekowym?

Szczękowce są nieco głośniejsze od klasycznych integrali, ale nie na tyle, żeby nie dało się wytrzymać. ;)

Co sadzicie o kaskach SHOEI ?

Są to jedne z najlepszych kasków produkowanych na świecie i do tanich nie należą (jak na polskie warunki). :flesje:

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Tak jak napisałem np. Schuberth Concept i masz ciszę :)

Ewentualnie Nolan N102 jub jakiś szczękowiec od Shoei :D

Co do Szubrawca może masz rację, natomiast Nolan ... Mam Nolana 101 i jest to kupa, poroniona jest zwłaszcza koncepcja zewnętrznej blendy przewsłonecznej która to hałasuje, rysuje szybę i ma jeszcze kilka dużych innych wad ( opis tegoż kasku powinien być na forum ). Nolan 102 o ile się nie mylę jest nibyrozwinięciem modelu 101. Nibyrozwinięciem,( specjalnie napisane razem) bo różnice są raczej niewielkie.

Co do Szubrawca może masz rację, natomiast Nolan ... Mam Nolana 101 i jest to kupa, poroniona jest zwłaszcza koncepcja zewnętrznej blendy przewsłonecznej która to hałasuje, rysuje szybę i ma jeszcze kilka dużych innych wad ( opis tegoż kasku powinien być na forum ). Nolan 102 o ile się nie mylę jest nibyrozwinięciem modelu 101. Nibyrozwinięciem,( specjalnie napisane razem) bo różnice są raczej niewielkie.

Niestety N102 też ma blendę przeciwsłoneczną na zewnątrz co mnie zdziwiło :)

Co do tego Schuberta to kolegi rodzice moją 2 takie i sobie chwalą :D