TTT Yamaha Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 zastanawiam sie czy jest duza róznica w aerodynamice(Głosnosc)miedzy kaskiem integralnym i szczekowym? Co sadzicie o kaskach SHOEI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ył już ten temat poruszany z tego co pamiętam, ale wypowiem się :flesje: Kaski szczękowe są niestety cięższe i głośniejsze od integralnych, dlatego nie polecałbym ich do jazdy na sportowym moto ( choć zależy zawsze od noszącego) ;) Co go kasków shoeia to są to kaski z najwyższej półki więc najwyższa jakośc wykonania , lakierowania i komfortu z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jeżeli miał bym wybierać to tylko integralny ze względu na mniejszą masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Szczękowe są niestety głośniejsze od integralnych, chociaż taki kask jak Schuberth Concept jest wporządku :flesje: Co do SHOEI to są kaski z naprawdę wysokiej półki, więc kupując jakikolwiek model zawiedziony raczej nie będziesz ;) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jezeli szukasz kasku na tdm to szczekowy powinien byc spokointegral na scigacza musi byc bo szczekowce sa za glosneale taki szczekowiec powyzej 1500 moze juz byc cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ale taki szczekowiec powyzej 1500 moze juz byc cichyTak jak napisałem np. Schuberth Concept i masz ciszę ;) Ewentualnie Nolan N102 jub jakiś szczękowiec od Shoei :flesje: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 zastanawiam sie czy jest duza róznica w aerodynamice(Głosnosc)miedzy kaskiem integralnym i szczekowym? Szczękowce są nieco głośniejsze od klasycznych integrali, ale nie na tyle, żeby nie dało się wytrzymać. ;) Co sadzicie o kaskach SHOEI ?Są to jedne z najlepszych kasków produkowanych na świecie i do tanich nie należą (jak na polskie warunki). :flesje: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tak jak napisałem np. Schuberth Concept i masz ciszę :) Ewentualnie Nolan N102 jub jakiś szczękowiec od Shoei :D Co do Szubrawca może masz rację, natomiast Nolan ... Mam Nolana 101 i jest to kupa, poroniona jest zwłaszcza koncepcja zewnętrznej blendy przewsłonecznej która to hałasuje, rysuje szybę i ma jeszcze kilka dużych innych wad ( opis tegoż kasku powinien być na forum ). Nolan 102 o ile się nie mylę jest nibyrozwinięciem modelu 101. Nibyrozwinięciem,( specjalnie napisane razem) bo różnice są raczej niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Co do Szubrawca może masz rację, natomiast Nolan ... Mam Nolana 101 i jest to kupa, poroniona jest zwłaszcza koncepcja zewnętrznej blendy przewsłonecznej która to hałasuje, rysuje szybę i ma jeszcze kilka dużych innych wad ( opis tegoż kasku powinien być na forum ). Nolan 102 o ile się nie mylę jest nibyrozwinięciem modelu 101. Nibyrozwinięciem,( specjalnie napisane razem) bo różnice są raczej niewielkie.Niestety N102 też ma blendę przeciwsłoneczną na zewnątrz co mnie zdziwiło :)Co do tego Schuberta to kolegi rodzice moją 2 takie i sobie chwalą :D Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi