Skocz do zawartości

jak wyciągnąc kase z oc winnego

dylon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam! miałem wypadek, koleś włączając się do ruchu wymusił na mnie pierszeństwo i w niego przywaliłem, mam cały prawy bok motoru skasowany i chyba troszke krzywy przód. nie bardzo wiem jak teraz wyciągnąć kase z gościa oc. na miejscu zdarzenia była policja, uznała jego winę,itp. proszę o pomoc!

dylon napisał:

witam! miałem wypadek, koleś włączając się do ruchu wymusił na mnie pierszeństwo i w niego przywaliłem, mam cały prawy bok motoru skasowany i chyba troszke krzywy przód. nie bardzo wiem jak teraz wyciągnąć kase z gościa oc. na miejscu zdarzenia była policja, uznała jego winę,itp. proszę o pomoc!

Jedziesz do rzeczoznawcy ubezpieczyciela tego kolesia i juz, robi zdjecia wypisujesz stos papierow (musisz miec numer jego polisy) i wsio.

Przeszedłem to miesiąc temu.

Sprawa jest banalna.

1. Sprawca jest ubezpieczony - dzwonisz do jego ubezpieczyciela, podajesz dane sprawcy - masz dane sprawcy, prawda?

2. Twoja sprawa dostaje nr i rzeczoznawcę, który kontaktuje się z tobą na oględziny i zapada decyzja czy likwidujesz szkodę w AS bezgotówkowo, czy dostajesz kase i martw się dalej sam gdzie naprawić moto.

3. Za parę dni dostajesz wycenę.

Zawozisz moto do warsztatu i już.

Cytat
Moja "banalna sprawa" wyciągnięcia kasy z OC sprawcy trwa już od października 2005 icon_evil.gif Aktualnie w sądzie...

Tak trzymaj. Niech placza a placa. Nie zapomnij o odsetkach karnych za zwloke. Powodzenia w sadzie.

A co do kolegi dylon to tak jak napisal staszesS. Jak ci zaniza odszkodowanie to do sadu. Pozdrawiam!!!

Bogaci są fajni i w miarę uczciwi.

No witam! był dzisiaj u mnie rzeczoznawca, porobił zdjęcia, pospisywał,wspomniał coś o całkowitym zniszczeniu. spoko to na temat moto, a co ze mną noga w gipsie z pracy zwolnienie 0 premi wynagrodzenie 75%. kto mi za to odda, jak wiecie jak wyciągnąć za to kase bez wynajmowania firm do tego celu to podpowiedzcie, dziękuje!!!

Cytat
a co ze mną noga w gipsie z pracy zwolnienie 0 premi wynagrodzenie 75%. wiecie jak wyciągnąć za to kase bez wynajmowania firm do tego celu

Po prostu się o to zwrócić na piśmie

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...