mrOOfka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Daje sporo do myślenia nie dość że staram sie jeździć jak najostrożniej to teraz będe sie starł z 10 razy bardziej a żeby nie zapomnieć to co jakiś czas będe na tą stronke zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) O kur... Ciężko było dotrzeć do końca...strony. Niedawno kupiłem motor. moim zdaniem kurs prawa jazdy to pomyłka nie uczą bezpiecznie jeździć... tylko jak zdać prawko. Z 30 h o motorze nie miałem ani jednej tylko dostałem książkę i testy... ucz się sam...:flesje: Przed zakupem motoru zaopatrzyłem się w buty i buzer... obecnie zbieram na kolana... na samym początku... koledzy patrzli się na mnie patrz nie ma motoru a kupił sobie buty... ostatnio jak jeden i drugi zaliczyli po wypadku doszli do wniosku, że zamiast na zachcianki pokupóją lepsze ciuchy. Mój Pracodawca też ma motor kask AGV... i to wszystko jak pytałem się czemu nie kupił sobie ochraniaczy odp. szkoda mu pieniędzy ponieważ jak przywali to i tak się zabije... ;) Powoli również dochodze do wniosku, pomimo że odblaskowa kamizelka jest obciachowa... będe w niej jeździł... Egzamin dopiero 7 Września mam nadzieje, że dotrzymam słowa... Przy okazji link do kamizelki : http://img171.imageshack.us/img171/2545/cimg5240sl1.jpg I widoczność pojazdu wraz z motocyklistą bez kamizelki i wraz z nią. http://img141.imageshack.us/img141/6793/ab...010297272nt.jpg Najlepiej było by Motocyklistów do jednego wora i do piachu... uważajcie na siebie... Jeżeli było to przepraszam. Pzdr Makak. Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez Makak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Przy okazji link do kamizelki : http://img171.imageshack.us/img171/2545/cimg5240sl1.jpg I widoczność pojazdu wraz z motocyklistą bez kamizelki i wraz z nią. http://img141.imageshack.us/img141/6793/ab...010297272nt.jpg Jeżeli było to przepraszam. Pzdr Makak. Już jest taki temat o kamizelkach. Nawet wczoraj się w nim wypowiadałam. Bardzo dobrze, że wspomniałeś o kamizelce, ale proszę o nie zaczynanie kolejnego wątku w tym temacie, bo zrobi się bałagan. Wszystko o kamizelkach odblaskowych jest tu http://forum.motocyklistow.pl/Jazda-w-kami...chu-t54957.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 http://youtube.com/watch?v=4kvxKCV9Qmk krotki filmik... jesli byl to sorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Jakoś odechciało mi się jeździć :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin (Maly) Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Zrobiło mi sie nie dobrze...... Zycze wszystkim aby nigdy nie mieli takich doswiadczen..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Jesli napatrzymy sie na te zdjecia to może przez jakis czas będziemy wolno jezdzili a dzieki temu może nie zginie przynajmniej jeden z nas Nie mogę sobie przypomniec, żebym po odpaleniu moto kiedykolwiek przypomniał sobie jakies fotki. Niestety, większość jak już tylko usłyszy chodzacy silnik zapomina o tym, co zobaczyło ku przestrodze - ja też tak mam. Myślę, że same fotki niewiele zdziałają, ale już naprzykład takie z dokładnym opisem jak doszło do wypadku dają więcej do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Mam do Was prośbę. Mam słabą psychikę i prawdę mówiąc boje sie wejsc na te stronę i w związku z tym prosiłbym o info. dotyczące przyczyn tych wypadków: Duża prędkość? Piszecie często, że od teraz zakładacie pełny ubiór na motor, o co chodzi? Te osoby były w krótkim rękawku czy jak? Za opis z grubsza z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prof_Rajdor Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Jak by to ująć...Jeżeli masz słabą psychikę, zdecydowanie nie powinieneś tam wchodzić. A przyczyny najróżniejsze, te, których powodem była nadmierna prędkość są jedynie najbardziej... hmm... spektakularne. Wypowiedzi dot. pełnego uzbrojenia są efektem zdjęć ludzi, którzy zaliczyli szlifa będąc tylko w bokserkach/jeansach/stringach (!!!) i koszulce/staniku.Poza naprawdę mocnymi obrazami i filmikami jest tam też sporo porad, statystyk, opisów wypadków, tylko że wszystko po angielsku. [A ja już teraz zaczynam zbierać na jakieś porządne skórzane spodnie i ochraniacze. :/ ] Pozdrawiam, Rajdor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Dzięki za informacje Prof Rajdor :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 generalnie w życiu nie lubie odpowiedzailności za inne osoby Jak jestem odpowiedzilny tylko za siebie, mam przekonanie, że nic złego się nie może stać. W sumie można i to do poruszania się po drogach odnieść. WKurza mnie bycie wymijanym, ciężarówki, ruch etc.. Nie ma to jak samotność na wiejskich szosach lub teren :buttrock: w końcu chodzi o to by się jezdzilo przyjemnie, a nie po to by szaleć na ruchliwych drogach. Źle, że dzieją się takie wypadki, ale dobrze że są przestrogą dla innych. Niemniej myśle, że conajmniej 70% zabitych motocyklistów zginęło przez swoją lekkomuślność ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Przyznam szczerze,że pomimo że prawie że na codzień oglądam takie rzeczy robią one wrażenie i coniektóre wywołują ciarki. Ale jest jedna kwestia. A mianowicie to że jest to nielada zbiór i ktoś musiał sie nieźle natrudzić żeby to nagromadzić bo wypadki motocyklowe stanowią znikomą część wypadków drogowych. Proponuje poszukać czegoś z samochodami a sami zobaczycie że jest to ogrom nieporównywalnej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi