Lidkus Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Popieram Rafaela co do yz426. Ja miałem ale 02 na tytanowych zaworach. Miałem ją rok, zawory co 500km sprawdzałem i tylko sprawdzałem nic sie nie zmieniały luzy. Olej co 3-4 wyjazdy i czysciutki razem z filterkiem. Spalanie zajebiscie małe mi sie podobało zalałem pełen bak(8l) i endurzyłem po lasach i polach 3 h i już miałem dość. Skrzynia 5biegowa nic nie wyskakiwało i nie szarpało. Rozrzadu nie dotykałem bo miał od ciula regulacji. Napęd z 2 razy naciągałem. Tak to tylko co miesiąc w myjke łańcuch zębatki i czyszczenie póżniej smarowanie olejem przekładniowym.Sprzedałem chłopakowi co latał na 125. Wracał nią na kołach 20kilosów zadowolony że hej. Nauka odpalania zajęła mu 5 minut.Moja zimna odpalała od 3-5 kopów jak stałą z 2 miechy. Jak jeżdżona była co tydzień to od 2 kopów zimna, a ciepłą to w japonkach mogłem odpalać za jednym strzałem. Zakupem yz 426 sugerowałem się na anglojęzycznych forach gdzie yz426 ma nazwe "bullet proof" .Jeśli ktoś szuka yz426 to tylko powyżej 5500-6000pln za mniej są same padaki. Wady chu*owe dojście do świecy, hałas od strony sprzęgła gdy sie dotknie kapę sprzęgła dłonią wszystko cichnie, czujnik TPS na starcie mozna odłączyć i zaizolować ponieważ ustawienie jego pomaga na chwile i póżniej i tak dalej strzela z tłumika. Ciężko pracująca dźwignia sprzęgła(ja przedłużyłem ramie wysprzęglika i wywierciłem w klamce dodatkowy otwór na linke, po tych zabiegach sprzęgła chodzi lekko jak w motorowerze i wtedy gumowanie ze sprzęgła bajka 1 palcem) słaby przedni hebel, pomaga niby pompa od cfr i oplot. Piękny sprzęt jeśli zadbany. Prędkość maxymalna ok 140km/h. Można i na torze latać i podjechać na ryby. Polecam. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_FE400e Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 http://allegro.pl/husaberg-400-fe-sprzedaz-lub-zamina-na-2t-ktm-i3338493910.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 dobry motÓr, ale moim zdaniem ciężko będzie dostac za niego taką kasęopłaca się zmieniac na 2T jak tyle zainwestowałec? te husy prowadzą siezupełnie podobnie jak 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi