wowo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Chodzi o połącznie airboxów przechodzących przez ramę z puchą filtra powietrza. Kombinowałem dziś jakby to idealnie złożyć, ale chyba się nie da. Nie ma tam żadnych złączek, opasek itp. Wszystko opiera sie na zasadzie wsunięcia elementu w element. W takim przypadku pozostają prześwity na okoł 2 mm.W związku z tym mam pytanie, czy nieszczelność w tym miejscu wpływa na prace silnika GSXR 750 K1? Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez wowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Po pierwsze zasysa Ci syf z atmosfery.Po drugie, jeśli chodzi o osiągi, to może, ale nie musi :flesje: A jak już to raczej w bardzo niewielkim stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Odnośnie osiągów to raczej nie do pomiaru będzie to na oko, więc daj sobie z tym na luz. Są takie siwe taśmy o szerokości z dobre 5 cm, zdająnieźle egzamin przy tego typu połączeniach,od biedy możesz tm połczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czarny Silikon ( nic nie będzie widać ). Tylko przed jazdą poczekaj do całkowitego wyschnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) roger napisał:Po pierwsze zasysa Ci syf z atmosfery.Zasysa to co wlot powietrza, więc nie ma problemu tym bardziej że to jest jeszcze przed filtrem. Swoją drogą wczoraj ogląadłem jak to jest w GSXR K1 1000 i R1 2004r - jest dokładnie tak samo jak u mnie, czyli tak ma być. W bła wprowadził mnie dolot ZX-9R który od początku do końca jest szczelny. Tylko tam inaczej odbywa sie pomiar zasynego powietrza. Tak czy inaczej dzięki za wypowiedzi. Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez wowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi