krzycho Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Jak w temacie nie moge znaleźć w katalogach ani na stronie NGK tego motorka. Jest tylko ZX400 ale to nie ten model tylko poprzedni z lat 88-91. Niby powinny być takie jak do ZZR 600 ale nie jestem na 100% pewien. Bede wdzięczny za pomoc Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 wkręcaj takie jak od zzr600 , kolega miał 400 i wiem ze tez nie mógł znalźć swiec, ostatecznie mechanik wkręcił od ZZR600 i moto smigało do końca,skąd kupiłeś te moto moze to mojego kumpla :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/...v&action=search Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Tak jak znalazł Ci kol. Wujek - np DENSO U27ETR. Od U27ESRN (z ZZR600) różnią się ilością elektrod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 dzięki wszystkim za pomoc - tak podejrzewałem że pasuja od 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 dzięki wszystkim za pomoc - tak podejrzewałem że pasuja od 600 Ale sęk w tym że nie tyle pasują co "da się wkręcić i będzie jeździć". Z jakiegoś powodu producent przewidział że do Twojego modelu wchodzą świece dwuelektrodowe a nie jedno jak w przypadku ZZR600. Ostatnio zauważam że w PL jest ogromna tradycja kombinowania w dobieraniu części od innych motocykli które teoretycznie "pasują" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 ale w Larssonie do ZZR 600 powiedzieli że są właśnie dwuelektrodowe cr9ek wiec to chyba do ZZR400 są pojedyncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) podaj oznaczenie silnika to sie cos znajdzie (początek nr. ramy i rok prod.)z tego co znalazlem toZX400L, ZX400L4, ZX400L5 mają świece NGK CR 9 EKa ZZR 600 ma CR 9 E Typowe oznaczenie ma następującą postać: Kombinacja liter (1-4) przed wartością cieplną informuje o średnicy gwintu, szerokości klucza do śrub z łbem sześciokątnym oraz rodzaju budowy.Pozycja 5 (liczba) oznacza wartość cieplną.6 litera oznacza długość gwintu.7 litera oznacza cechy charakterystyczne w konstrukcji danej świecy zapłonowej.8 pozycja, ponownie liczba, oznacza szczególne odstępy elektrod. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez GamońAMAtoR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 ale w Larssonie do ZZR 600 powiedzieli że są właśnie dwuelektrodowe cr9ek wiec to chyba do ZZR400 są pojedyncze Sprawdziłem jeszcze raz i do ZZR400 idą dwuelektrodowe (NGK CR9EK lub DENSO U27ETR), do ZZR 600 (od '90) idą jednoelektrodowe (Denso U27ESRN). Być może do najnowszych modeli ZZR600 idą również dwuelektrodowe ale nie mam tego w katalogu. Jakbyś chciał Denso U27ETR to zapraszam, cena po zniżce 30PLN/szt. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a czy gdzieś w warszawie mogę odebrać te świece od ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a czy gdzieś w warszawie mogę odebrać te świece od ciebie ? Zapraszam do naszej firmy na Starzyńskiego 10 :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi