Arturcr80 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 MAM problem z płynem chłodnicy który notorycznie ucieka poprzez dzióre przy korku(odpowietrzenie to jest chyba) .Musze czesto dolewac płynu ;/ Co to moze byc .Pompka jest ok bo po odkreceniu gazu płyn bulgocze itd ale nie ucieka .A jak jest zakrecony korek od chłodnicy to po chwili jazdy widac jak wycieka z chłodnicy tym odpowitrzeniem .Nawet na butach mam płyn;// HEEELLLPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Woda ma takie właściwości że przy nagrzewaniu się zmienia swoją objętość, a poza tym jak się zagotuje to też będzie tym odpowietrzeniem wylatywać. Wydaje mi się że nic na to nie poradzisz, pozostaje tylko co jakiś czas dolewać płynu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Sam sobie odpowiedziałeś płyn Ci bulgocze więc masz nieszczelność między głowicą i cylindrem lub w cylindrze i ci spaliny wywalają przez odpowietrzenie Dokręć śruby na głowicy na krzyż a jak to nic nie da to Zdejmij głowice i załóż nową uszczelke najprawdopodobniej przestanie uciekać Ci płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturcr80 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Bulgotanie a bulgotanie to jest różnica !! jezeli jest uszkodzona uszczelka to jak dodasz gazu to Ci zacznie wy***erdalac płyn górą przy otwrtym korku a nie jest tak .Bulgocze jak jest poprostu juz na maxa rozgrzany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 jak masz małą nieszczelność to będzie ci lekko bulgotać a po zamknięciu korka zacznie wywalać do zbiorniczka płyn i wiem o tym dobrze bo miałem sam ten problem u kumpla w MTX-ie !!A jak kolega jeżdzi tak ze płyn mu wrzy to gratulacje, lecz sadze ze płyn mu się nie gotuje no chyba że jeżdzi na wodzie to już szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 w chłodnicy masz koncentrat czy wode/rozcieńczony ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 mozę za dużo wlałeś płynu i gdy sie nagrzeje zwiększa swą objętość i ci wydmuchuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturcr80 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Płyn. Ja syfu nie leje zeby sie osadzał shit na kanałach. nawet jak jest dobra ilosc to potrafi spasc do niebezpiecznie niskiego poziomu ;/.LOLU w cr niema zbiorniczka !!<hahaha> ;) :icon_twisted: :banghead: Nie porównuj tego z mtx :icon_arrow: :icon_arrow: :icon_arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a czy ja to porównuje ?? !!A tak w ogóle myślisz że innych stać na cr??Jak niestać to kupują sobie mtx-a i śmigają Więc prosze żeby nie robić mi takich uwag tu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturcr80 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Miałem predzej dt i zeby miec cr musiałem cięzko na to zapracowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 na zimnym stan powinien byś ok 1-1,5cm pod korkiem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pewna czesc wody zawsze odparuje. Zauwazlyem to w moim HM. Wlalem na max i jak pojezdzilem a pozniej sprawdzilem znowu to nie bylo pod korkiem plynu. Musialem moto na prawa strone przechylic zeby w chlodnicy sie plyn pojawil. I od tego czasu smigalem dobre kilka dni non stop gaz na maxa i stan plynu byl ten sam. Jezeli jest temat o chlodzeniu to dadam swoje pytanko: Jak ostro smigam HM i np kopie dolki i trzymam dlugo gaz na maksa tak dlugo az dolek sobie wykopie i moto sie utrzyma w nim , i po takim katowaniu silnika odkrecam korek od chlodnicy przechylam na prawo wkladam palec i goracy plyn, ale nie taki goracy zeby palec oparzylo tylko taki troche bardziej cieply. On sie powinnien zagotowac prawda?? Bo mam dwie chlodnice, i co jakis czas dotykam weza co idzie porsto od pompy i tez jest tylko cieply. Wiec za mala ma temp co?? Uzywam plynu -35 stopni. A i jeszcze jak dodam gazu bez korka w chlodnicy to mi nic nie bulgocze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturcr80 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Płyn nie powinien sie gotowac!!Niektóre moto tak maja ze sie potrafi zagotowac. Ale mi potrafi zejsc do niebezpiecznie niskiego poziomu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a sprawdzales chlodnice?? Moze gdzies sie saczy i ucieka. Albo plyn ucieka Tobie do sprzegla, bo pewnie tam uszczelka puscila lub oring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturcr80 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dobra juz wiem .Uszczelka głowicy .THX za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi