Skocz do zawartości

Oględziny moto - potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W tą sobotę mam zamiar obejrzeć motocykl (RF). Jadę z Warszawy do okolic Radomska. Może ktoś miałby czas i chęci zabrać się i pomóc sprawdzić maszynę :wink: .

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=120543027

Słyszałem o tym że w niektórych serwisach jest możliwość obgadania z mechanikiem takiego wyjazdu. Koszt ok. 100pln jeśli wezmę na siebie transport. Robił ktoś kiedyś coś podobnego? Znacie jakieś miejsce w Warszawie gdzie mógłbym o to poprosić?

A może macie jakieś inne pomysły na uniknięcie kupienia miny?

Wysłucham każdej porady.

Myślę że nie trzeba dodawać że za pomoc się zrewanżuję, nie potraktuję na pewno gorzej od mechanika.

Z góry dziękuję za każdą sensowną odpowiedź.

Edytowane przez cenderr

nie wiem jak jest w przypadku tego motocykla, ale znajomy był u tego sprzedawcy oglądać inny motocykl i raczej motocykle ma ok, nie zmienia to jednak faktu żeby być podejrzliwym ponad miarę i nie udawać "znawcy" - pytać o wszystko (większa szansa że coś może wygadać :wink: )

nie wiem jak jest w przypadku tego motocykla, ale znajomy był u tego sprzedawcy oglądać inny motocykl i raczej motocykle ma ok, nie zmienia to jednak faktu żeby być podejrzliwym ponad miarę i nie udawać "znawcy" - pytać o wszystko (większa szansa że coś może wygadać :wink: )

A właśnie, bo nr. telefonu na aukcji jest do takiego komisanta, a motocykl jest w posiadaniu właściciela w Radomsku. Jest zarejstrowany, opłacony itd. Ten komisant sprowadził mu go 2 lata temu i teraz wystawił pod swoim szyldem do sprzedaży. Ale jak mówisz że inne moto są ok... Nie wiem co o tym mysleć...

RF ma jakieś słabe punkty na które warto zwrócić uwagę?

Edytowane przez cenderr

Ja mam do tego moto moze 20km moglbym je ogladnąć tak z grbsza jeśli chcesz moze nie jestem jakims fachowcem ale wiem na co zwracać uwage i juz kupiłem w swoim zyciu pare japończyków.

Dzięki stary, ale nie masz 20km. Motocykl jest u właściciela w Ożegowie koło Radomska. Proszę się nie sugerować adresem na aukcji. On jest tylko pod szyldem tego komisanta, a jest w posiadaniu właściciela w Ożegowie. Ale jakby nie było serdecznie dziękuję za dobre chęci :wink: . Serio