Skocz do zawartości

witam jak zmienic licznik w CBR F4i z mil na km?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kończąc temat CBR 600 F4i...moto przestawia na mile/h tylko przy odłączaniu aku :biggrin: honda jednak nie zrobiła idiotycznego patentu z automatyczną zmianą na mile po wyłączeniu moto. Co do temp cieczy chłodzącej - jeśli na cyferblacie mam jednostki st. C (w analogu - na stałe "wyrzeźbione" w cyferblacie) to chyba nie zmianiają się wskazania cyfrowe na wyświetlaczu elektronicznym. Także jak ktoś ma moto ze Stanów temp. bedzie w st. F, a nie w st. C :biggrin:

To by było na tyle...

PS. Gotoginho - "wyświetlacz lcd a szybkosciomerz normalny" , może obrotomierz normalny, a prędkościomierz LCD?? - hoć nie znam Horneta dobrze??? Jak tak to na pewno się da...

pzdr

dzieki za odpowiedz :lalag:

w hornecie wersja S - mam szybkosciomierz oraz obrotomierz wskazowkowy, jedynie ma wyswietlanie przebiegu na lcd i wlasnie to wskazanie mam w milach i to chcialbym zamienic na km :wink:

bede kombinowal z guziczkiem na multum mozliwosci bo jak wam sie udalo to i mi musi sie udac :D

pozdro

• 1 rok później...

Po co do warsztatu? Pokombinuj sam.

Powinienes mieć 2 przyciski przy wyświetlaczu ciekłokrystalicznym. Spróbuj wcisnąc jeden i tak go trzymając wcisnąć drugi. Jeżeli nie da rady to zrób odwrotnie, przytrzymując ten 2 przycisk. Możesz tez pokombinować z wcisnięciem 2 naraz.

Próbuj!

ja pierdziele ludzie właczcie mózgi, bo to sie staje juz irytujące.Jak umiecie zmienić date ,albo godzine w zegarku na rece - to nie zadawajcie takich pytań!

Czy to R6 czy R1 czy 1000rr czy ZX10 - jak macie licznik ciekłokrystaliczny i jest w milach to sie to zmienić na km, trzeba poprzyciskać przyciski i albo 2 naraz ,albo jeden 3 sek,albo jeden a poznje drugi. Kombinacji nie ma 5 milionów.

Zepsuć nic sie nie da wiec pstrykajcie!!! Jesli moto ma licznik w milach to powinno sie dać zmienić na km,ale jesli ma w km to nie zawsze sie da na mile.Podaje sprawdzoną informacje.

pzdr

sluchajcie zwykla f4 ma liczniki analogowe tylko przebieg jest na wyswietlaczu i nie ma dwoch przyciskow tylko jeden i w tym problem kombinowalem troche i nic wiem ze jesli sa dwa przyciski to sa rozne mozliwosci ale tu jest jeden przycisk i jest problem

sluchajcie zwykla f4 ma liczniki analogowe tylko przebieg jest na wyswietlaczu i nie ma dwoch przyciskow tylko jeden i w tym problem kombinowalem troche i nic wiem ze jesli sa dwa przyciski to sa rozne mozliwosci ale tu jest jeden przycisk i jest problem

Prosto tego sie nie da zrobic i najlatwiej wymienic zegary , sam przebieg na wyswietlaczu da sie zrobic ale wskazan predkosciomierza chyba nie.Pisze "chyba" bo nigdy nie mialem czasu pokombinowac.

Przebieg na wyswietlaczu jest liczony przez procesor , podzial przeliczania jest zapisany w pamieci w zegarach.

• 8 miesięcy temu...

Witam. kupiłem CBR'ke f4 z Anglii liczniki były w milach kupiłem na allegro tarcze z podziałką w km/h wszystko jest ładnie i pięknie lecz dystans całkowity i dystans przebyty np. dzienny jest w milach podawany na małym elektronicznym wyświetlaczu i tu nasuwa się moje pytanie czy jest możliwość przełączenia z mil na kilometry (cały czas chodzi o przebieg) lub tez przeinstalowania licznika

PYTANIE KIERUJE DO OSÓB KTÓRE MIAŁY STYCZNOŚĆ Z TYM SAMYM "PROBLEMEM"

ZA WSZELKIE odpowiedzi serdecznie kolegom dziękuje :))