gotoginho Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam, kończąc temat CBR 600 F4i...moto przestawia na mile/h tylko przy odłączaniu aku :biggrin: honda jednak nie zrobiła idiotycznego patentu z automatyczną zmianą na mile po wyłączeniu moto. Co do temp cieczy chłodzącej - jeśli na cyferblacie mam jednostki st. C (w analogu - na stałe "wyrzeźbione" w cyferblacie) to chyba nie zmianiają się wskazania cyfrowe na wyświetlaczu elektronicznym. Także jak ktoś ma moto ze Stanów temp. bedzie w st. F, a nie w st. C :biggrin: To by było na tyle...PS. Gotoginho - "wyświetlacz lcd a szybkosciomerz normalny" , może obrotomierz normalny, a prędkościomierz LCD?? - hoć nie znam Horneta dobrze??? Jak tak to na pewno się da... pzdr dzieki za odpowiedz :lalag: w hornecie wersja S - mam szybkosciomierz oraz obrotomierz wskazowkowy, jedynie ma wyswietlanie przebiegu na lcd i wlasnie to wskazanie mam w milach i to chcialbym zamienic na km :wink: bede kombinowal z guziczkiem na multum mozliwosci bo jak wam sie udalo to i mi musi sie udac :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 witam posiadma licznik w milach motocykl z angli czy jest jakas kombinacja aby przestawic przebieg z mil na km/h.dziekuje za porady odswierzam temat nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Zadzwoń do jakiegoś warsztatu ktory zajmuje się skręcaniem liczników a Ci odpowiedzą na to pytanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Po co do warsztatu? Pokombinuj sam.Powinienes mieć 2 przyciski przy wyświetlaczu ciekłokrystalicznym. Spróbuj wcisnąc jeden i tak go trzymając wcisnąć drugi. Jeżeli nie da rady to zrób odwrotnie, przytrzymując ten 2 przycisk. Możesz tez pokombinować z wcisnięciem 2 naraz.Próbuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 ja pierdziele ludzie właczcie mózgi, bo to sie staje juz irytujące.Jak umiecie zmienić date ,albo godzine w zegarku na rece - to nie zadawajcie takich pytań! Czy to R6 czy R1 czy 1000rr czy ZX10 - jak macie licznik ciekłokrystaliczny i jest w milach to sie to zmienić na km, trzeba poprzyciskać przyciski i albo 2 naraz ,albo jeden 3 sek,albo jeden a poznje drugi. Kombinacji nie ma 5 milionów. Zepsuć nic sie nie da wiec pstrykajcie!!! Jesli moto ma licznik w milach to powinno sie dać zmienić na km,ale jesli ma w km to nie zawsze sie da na mile.Podaje sprawdzoną informacje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Z drugiej strony....wydaje mi się że f4 do 2000r włącznie miały analogowe liczniki... Chyba dopiero modele z 2001r miały elektroniczne. Edytowane 5 Maja 2008 przez mati_mot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 noi nie da sie zmienić samego przebiegu na km - jak zmieniasz z mil na km to sie wszystko przestawia wiec pokazuje predkosc w km i przebieg tez sie zmienia na km. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 sluchajcie zwykla f4 ma liczniki analogowe tylko przebieg jest na wyswietlaczu i nie ma dwoch przyciskow tylko jeden i w tym problem kombinowalem troche i nic wiem ze jesli sa dwa przyciski to sa rozne mozliwosci ale tu jest jeden przycisk i jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R2D2 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 sluchajcie zwykla f4 ma liczniki analogowe tylko przebieg jest na wyswietlaczu i nie ma dwoch przyciskow tylko jeden i w tym problem kombinowalem troche i nic wiem ze jesli sa dwa przyciski to sa rozne mozliwosci ale tu jest jeden przycisk i jest problem Prosto tego sie nie da zrobic i najlatwiej wymienic zegary , sam przebieg na wyswietlaczu da sie zrobic ale wskazan predkosciomierza chyba nie.Pisze "chyba" bo nigdy nie mialem czasu pokombinowac.Przebieg na wyswietlaczu jest liczony przez procesor , podzial przeliczania jest zapisany w pamieci w zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszx-6r Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Nie zmienisz,pozostaje wymiana licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 jesli masz tylko elektroniczny wyswietlacz przebiegu to nie ma takiej mozliwosci wogole. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 dzieki za rady z predkosciomierzem dalem rade bo zmienilem tarcze w km a co do przebiegu to gadalem z elektrykiem i zrobi to dzieki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrromaN Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam. kupiłem CBR'ke f4 z Anglii liczniki były w milach kupiłem na allegro tarcze z podziałką w km/h wszystko jest ładnie i pięknie lecz dystans całkowity i dystans przebyty np. dzienny jest w milach podawany na małym elektronicznym wyświetlaczu i tu nasuwa się moje pytanie czy jest możliwość przełączenia z mil na kilometry (cały czas chodzi o przebieg) lub tez przeinstalowania licznika PYTANIE KIERUJE DO OSÓB KTÓRE MIAŁY STYCZNOŚĆ Z TYM SAMYM "PROBLEMEM" ZA WSZELKIE odpowiedzi serdecznie kolegom dziękuje :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 w zegarach elektronicznych przestawia się mile na km przytrzymując dwa przyciski przez jakiś czas lub w niektórych motorach tak jak w mojej R1 przytrzymuje się przycisk SET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki010483 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Kolego pjekarz ma racj przytrzymaj dwa przyciski przez pejen czas ok 10 sekund ale ważna jest kolejnosić który pjerwszy wcisiniesz nie powjem konkretnie który jest pjerwszy,ale niemartw sie masz tylko dwje możliwosici :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi