SirHenry Opublikowano 1 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 Witam!Zna koś może jakis skuteczny patent na likwidację wycieku oleju śrubą spustu w skrzyni biegów??? Próbowałem już k...a chyba wszystkiego i leci zawsze tak samo. z góry dziekuję za wszelkie sugestie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 1 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 Aaa, zapomniałem dopisać że o dniepra chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 1 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 hehe jakbym o swoim zasranym MW czytał ja też mam przeciek przy śrubie spustowej tyle, że przy silniku. Stosowałem miedzine podkładki silkony hermetyki i nic. Prawdopodobnie sączy się poprzez spaw. Ja przestałem się już tym wyciekiem przjmować i... polubiłem go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 1 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ja też próbowałem silikonu i faktycznie nic z tego nie wyszło.A tego wycieku na pewno nie polubie :twisted: bo musze zawsze jakiś słoik pod sprzęta postawić w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzytwa Opublikowano 1 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ja dorobiłbym nowy korek z ostrym gwintem (gniazdo w skrzyni pewnie jest już wytarte) i podwinąłbym go na teflon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 1 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 oooo, to jush coś:) tego jeszcze nie próbowałem :) thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 2 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2003 Ja pod śrubę spustu skrzyni i silnika założyłem gumowe pierścienie i nic mi nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 2 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2003 Thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2003 1. Podkładka miedziano-azbestowa lub miedziano-bezazbestowa. 2. Miedziana ale musisz ją "wygrzać" Mocno podgrzać i schłodzić . Jest wtedy strasznie miękka i łatwo się formuje. 3.Podkładka z korka. U mnie w emce zadziałał 1 i 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 10 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2003 Dzieki!Problem sam sie rozwiązał bo wyciekł cały olej:) A tak na serio to dorobiłem korek zgodnie z sugestią kolegi Brzytwy + odrobina silikonu i wyciek się zmniejszył.Troche musi lecieć żeby było widać że sprzęt sprawny a nie tylko stoi:) Jeszcze raz THX:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 11 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 U mnie olej sączhy sie z korka spustowego skrzyni i silnika :) , no ale cóż, chyba tak ma być, te malutkie wycieki to i tak nic przy tym co leci z simeringu na wale. Normalnie olej ciurkiem wali :)( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja cały sezon wojowałem z wyciekiem spod korka w misce olejowej.Uszczelniałem silikonem podkładkę pod miskę, uszczelniałem sam korek spustowy - wszystko tak, jak należy - spuścić olej, wyczyścić, odtłuścić, zaklajstrować, zakręcić .... dupa, ciągle się lało.Pewnie, tak jak mówi Michał, sączy się przez spawy 8O A kolega junakowiec powiedział mi, że jego patent jest taki:- zrobić to, co ja robiłem, później umyć wszystko po wierzchu benzynką ekstrakcyjną i ... pierdzielnąć taką gałę silikonu na wierzch.To jest system, nie? Jakoś nie zastosowałem. Już wolę, żeby ciekło. (on używał czerwonego silikonu :lol: ) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 11 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja też użyłem czerwonego ,nie tylko zresztą do uszczelnienia spustu ale między innymi do gaźników, bo mi uszczelka trzymać nie chciała:), ogólnie na uszczelnienie silnika poszło 3/4 tuby slikonu ,jeździłem troche (sezon) i na razie trzyma 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 11 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie wiem czy widać to na zdjęciach mojego rusa w galerii ale gdzieniegdzie wystaje frendzel silikonu :lol: ,jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirHenry Opublikowano 11 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 Mechanik ze mnie narazie marny ale na silikonie się za to znam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi