Bartos_SzPaQ Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 mam 2 znajomych jeden ma dt125 chlodzona ciecza i juz 2 razy ja zatarl a ddrugi dt80 i 3 razy ja zatarl, przez co moge sie zacierac?zly olej?!, i czy wasze yamahy tez maja takie problemy czy to tylko moj przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardRider Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 nie znam sie na tym ale to może być przez dozownikużywają dozownika czy robią mieszankę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Jak kolega wyżej najprawdopodobniej przez dozownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zawsze jedziłem na oleju Castrol R2 i było wszystko OK dopuki nie wlałem Orlenu lub moze tez być jej piłownie cały czas na wysokich obrotach typu stawianie na koło tez tak miałem ze wlałem ten Orlen , pojechałem na ulice i staiałem na koło i po 10 min. stała sie coraz słabsza i koniec !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 to może być wina oleju jaki leją w zależności czy robią mieszanke czy nie, jak leją olej do dozownika to może czasem dozownik być przytkany, albo się przytykać lub poprostu za ostro wstawiają swoim moto :( pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ja widziłem w dt125 uszkodzone wirniki od pompy chłodzenia co w jednym przypadku doprowadziło do zatarcia a w 2 przypadku na czas została wymieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 napisz cos wiecej... po jakim przebiegu sie zacierają i jaki olej jest zalany Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 - do silnika nie dochodzi wystarczajaco oleju (sprawdz czy moto dymi)- za malo plynu chlodniczego- nie dzialajaca pompka od plynu (po odkreceniu manetki powinny sie pojawic bombelki w chlodnicy)- za duze katowanie moto na niskich biegach - nagrzewanie sie silnika Jesli napisalem cos zle prosze o poprawienie :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nie no to juz sa zatarte zrobione i jadna juz sprzedana ale pytam z ciekawosci bo slyszalem juz od kiljku osob ze dt sie zacieraja strasznie ale znowu wszyscy mowi ze to przez olej, ze lali jakiegos mixolu i dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi