Skocz do zawartości

jak mocno mozna krecic silnik w enduro?

thefex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ogladalem na Discovery "pogromcow mitow" i byl film moiwący o tym ze nie da sie podpalic benzyny wrzucając do niej peta :D

Też to widziałem, a nie podpala się, bo papieros ma zbyt niską temp...

koles w simku ma zapalniczke :D nie pytalem sie czy dziala i jak podlaczy ;)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Co do kręcenia piecyka, to jak masz zalany silnik dobrym olejem,nie pali ci go dużo,rozrząd jest w dobrym stanie to nie ma zadnych przeciwskazać żeby go kręcić ile fabryka dała.Ja w DR zmienilem lancuszek rozrzadu,olej z filtrem wymienilem(zalałem Shelem syntetykiem tym dla wyczynow ,drogi ale dobry olej), i o ile jest możliwość(bo to wiadomo zalezy jeszcze od terenu) to kręce ile wlezie,trzeba pamietac jeszcze o zaworach,sprawdzaniu stanu oleju,czyszczeniu filtra itp.

silniczek igla, zaworki ustawione, filtr zmieniony, zalany olejem castrol gps 10w40 (semisynt) - troche mi go spala, ale nie sa to koszmarne ilosci.. powiedzmy 50 ml na 1000 km

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

dlatego leje na to spalanie i uzupelniam braki, zalewam pod sama gore okienka, ale zeby bylo widac pecherzyk powietrza

co sadzicie o castrolu gps 10w40?

slyszalem ze ktos narzekal na ta firme.

zastanawiam sie czy nie zalac gestszego oleju, np 15w40 o ile taki jest..

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

• 4 tygodnie później...

Nie da się zapalić benzyny(ani jej oparów) papierosem ani zapalniczką samochodową :biggrin: Kiedyś próbowałem - Nie możliwe! A ogniska tej nocy nie było...

Destruction of the empty spaces is my one and only crime