Groszek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Groszek przemyśl dobrze sprawe bo nasze krajowe szlify to dzwony jakich mało wiec w g..o wpakować się łatwo.to była tylko odpowiedź do postu MOCy, związanego z innym tematem forum. A poza tym sam to przeżyłem i juz nie wierzę w motocykle, które nie leżały. CBR 1000F odpadła na starcie,nad ZZR1100 chwilę się zastanawiałem bo miałem 600 i rewelacyjny motocykl do turystyki, ale ostatecznie odrzucam, bo trochę za stare konstrukcje. Skoro mogę wybierać to wolę już coś nowszego.FJR marzenie, ba no pewnie że tak...ale podałem na początku okolice finansowe, wiec zapominamy o temacie FJR.Widzę dużo głosów za XXem. No i chyba zacznę to rozważać, bo wybór ofert jest dość spory, ceny w miar.ę przystępne.... tylko mi on się naprawdę nie podoba - jest za długi. No i po co mi tak silna maszyna? Dziękuje i słucham dalej, słucham :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoroSK Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dla mnie alternatywa dla VFR jest... VFR :D Moto jest naprawde zaje... do turystyki jak znalazl. Wygodna pozycja, centralna stopka, duzy bak (chyba 21l) itd. Silnik V4 to jest to :crossy: ciagnie od samego dolu, jak odkrecisz tak jedziesz, nie trzeba go wysoko krecic. Ja sam szukalem na poczatku sporta ale pozycja tak srednio mi pasowala dlatego zmienilem orientacje na sport-turyste i VFR TO JEST TO. Myslalem jeszcze nad thunderkotkiem ale jakos nie mam przekonania do tego moto, moze dlatego ze nie bylo nic w sensownym stanie (albo dzwon a sprzedawca mowi bezwypadek a moto krotsze o pol metra...). Jesli chodzi o XX'a to jest naprawde duza krowa i w miescie ciezko tym sie jezdzi ale do turystyki tez dobre tyle ze mocy to ma chyba za duzo :clap: Aha jesli VFR to tylko 800, na wtrysku, podobnie z iXem tez na wtrysku. Ja jestem swiezo po kupnie moto i jedyne co moge Ci polecic to poszukaj czegos szlifnietego (nie po dzwonie bo pozniej sie koszta robia) zza granicy bo u nas te igly to wlasnie takie motocykle tyle ze poskladane i polakierowane plus 5000 zl :cool: Lepiej kupic moto po szlifie i przynajmniej widziec co i jak jest uszkodzone niz kupic calego i dowiedziec sie po miesiacu jazdy ze to krzywe, ze rama prostowana itd. a znam duzo ludzi ktorzy jezdzili na spawanych ramach i podonych historiach nie wiedzac o tym a kupili wlasnie igle za NORMALNE a czesto nawet wieksze niz normalne pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ej! a może BMW K 1200rs? Poczekam do zimy - stanieją, i dooszczędzam te brakujące 2 tysie... tylko boje sie jak ja to potem utrzymam...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) a ja mysle, ze nie ma czegos takiego jak SPORTOWY TURYSTYK :D wydaje mi sie, ze jedno zaprzecza drugiemu sorx za OT, Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A myślałeś nad FZS 600 FAZER jest dość wygodny i pojemny ma wygląd bardziej turystyka niż sportowca ale ale między nogami masz silnik istnie wyjęty ze sportowego motocykla. Jest on dość lekki a do tego jego silnik ma 95KM co daje nizłą frajde z jazdy i co najwazniejsze jest w przystępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 pisałem, że nie chcę naked bike'ów chociaż szalenie mi się one podobają (przeczytaj uważnie mój pierwszy post). Poza tym właśnie przesiadam sie z Thundercata, a to taki "wypasiony Fazer" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 pisałem, że nie chcę naked bike'ów chociaż szalenie mi się one podobają (przeczytaj uważnie mój pierwszy post). Poza tym właśnie przesiadam sie z Thundercata, a to taki "wypasiony Fazer" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Polookałem na allegro i za 18 tys można wyrwać też ZX12R. Nie wypowiadam się na temat jego zalet i wad, a jedynie dodaje do puli omawianych sprzętów... :crossy: No i jest jeszcze SV 1000... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Za tą kasę to kupisz przyzwoity rocznik ZZR 1100...albo właśnie XX w juz gorszym stanie , a... z tego co wiem to jeszcze Kawa ZX9 całkiem dobrze radzi sobie jako spotrowy turystyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 XJ 900Diversion , CBR 1000 Dual , ST 1100 (ale to juz turysta przez duże T ) GSX 750 (jajko ) Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 jeżeli XX i ZZ-R 1100 nie odpowiada to ja wybrałbym ZX-9R lub sprinta955i a na pewno nie kupiłbym VFR pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 jeżeli XX i ZZ-R 1100 nie odpowiada to ja wybrałbym ZX-9R lub sprinta955i a na pewno nie kupiłbym VFR pozdra mialeś do czynienia z tymi sprzętami ? bo takie rady wydają mi się płytkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 oczywiscie że miałem , byłem w posiadaniu VFR,ZZ-R, XX jeżdziłem kilka razy(kumple)mają kilka sztuk w tej chwili posadam TRIUMPHA (nie sprinta ) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoroSK Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 na pewno nie kupiłbym VFR pozdr Bo?? Moze dlatego ze to prawdopodobnie najbardziej udana konstrukcja hondy itd.?? Mam, wiem i cos powiem a mowienie ze lepiej zx9r od VFR'ki... hmmm wydaje mi sie ze Ty naprawde nie masz pojecia co to jest kawasaki zx9r do rocznika 98... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 wiedziałem że tak będzie ja nie neguję VFR z tym że VFR ma syfiaste siedzienie słaby silniczek skomplikowana kontrukcja owiewek a te z przodu chybna cztery kawałki to wszysto skręca sie z lampą lekka przesada...poza tym nie pamiątam żebym pisał coś o kawce z przed 98...a na Kawkach nigdy się nie zawodłem pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi