JacekB Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Oba motorki mi sie podobają, ale nie wiem, który ma lepsze osiągi, niższe spalanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 eeeeemmm DT to enduro RD to motocykl szosowy....silniki mają identyczne więc nie bardzo wiem o co chodzi .....to bardziej zalezy po czym chcesz jeździc po asfalcie czy po lesie....jak las to DT jak szosa to RD....osiagi i spalanie oba maja bardzo blizone (ale to tez zalezy od sposobu jazdy) w koncu to ten sam silnik.... Poprawcie mnie jak się mylę :icon_razz: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 masz racje. to zalezy od twoich upodoban. ten sam silnik i ta sama moc w obu motorkach. spalanie jest niemal identyczne choc minimalnie na korzysc RD. z tego co wiem oba motorki maja niec inaczej zestopniowana skrzynie tzn DT ma krotsze, terenowe przelozeniaa RD dluzsze zapewniajace nieco wyzsza v max i mianiamlnie lepsze spalanie. ja bardzej polecalbym Dt bo to moto bardziej uniwersalne. z lepsza pozycja za kierownica. sam mam DT :icon_razz: i uzytkuje ja glownie w miescie i wypadach za miasto. w terenie jezdze rzadko. sprawuje sie swietnie ale to i tak zalezy o twoich wymagan :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terenowy wymiatacz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja osobiście polecam Dt bo to wygodne i uniwersalne moto do jazdy po mieście jak i w tereniedla tego motorka niema drogi nie przejezdnejpozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 dla tego motorka niema drogi nie przejezdnej Dokladnie ! Dzisiaj jechalem po lesie i na drozce lezalo drzewo ... jakos przejechalem po nim :notworthy:Poderwalem go na tylnie kolo wyjechalem i nawet sie nie zawiesilem :notworthy: dt jest wysoka nieco :notworthy:Na koncu przymielilem na drzewie i pognalem dalej :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Zdecydowanie DT :biggrin: Sam mam taką z tego rocznika i jestem bardzo zadowolony. Moto bardziej uniwersalne niż RD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Ja nie zmienie swojego zdania dt jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 też jestem za DT. Bardzo dobra dostępność częsci, i super warunki jezdne. Pozatym Dtką jeździ połowa forum, więc możesz zasięgnąć opinii innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek13 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Ja jestem zdecydowanie za RD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Ja jestem zdecydowanie za RD. mówisz tak bo sam masz RD.Jeżeli silniki sa te same to dlaczego nie brać pojazdu który ooferuje nam wygodniejszą pozycje, exploatacje i lepiej wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Wygląd jest rzeczą gustu a mechanicznie od strony silnika i osiągów (w zaleznosci od zęatek) to te motorki są takie same :cool: wybór nalezy do kupującego co che na tym moto robić...na nasze polskie dziury w drogach lepsze jest DT ale jak ktoś woli zadawać szyku to może być RD...ja osobiscie wole DT ale komus innemu się bardziej będzi epodobać RD i OK jego sprawa ja nic do tego nie mam :biggrin:......(a swoją drogą widziałem dzisiaj gdzies na forum świetną RD...musze przyznac że mi się spodobała..i OK :P) Jak ktoś chce niech kupi RD a jak ktoś chce niech kupi DT :cool: jego wybór...my mamy mu pomóc w wyborze odpowiadając na pytania czyli chodziło o osiągi i mechanike...a ta jest ogólnie rzecz biorąc identyczna :P (poza układem jezdnym co oczywiste) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musashi Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 ja bym wzial oba :icon_biggrin:mam RD80 i nie narzekam za bardzo, na szose fajny motorek..ale jest troche maly ;d wiadomo ze do lasu po dolach sie poskakac nie da bo przednie zawieszenie dobija ;d ale przejechac sie po drozkach to calkiem dobrze idzie ;d przynajmniej moja http://bikepics.com/members/musashi80/81rd80/czarny sprzet juz sprzedalem ;d na wiosne opchne czerwony ;d teraz przez wakacje przerabialem lekko RD na DT :rolleyes: zobaczymy jak to bedzie jezdzic ;d takze dobrze ci radze ! bierz oba ;d (dt jest chyba bardziej uniwersalne ;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Przerabiać RD na DT to trzeba być kompletnym idiotą :rolleyes: :bigrazz: :smile: :P :lapad: :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musashi Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) :) teraz to sie obrazilem <lol2> dlaczego jestem idiota ? silnik jest ten sam rama jest tez praktycznie taka sama wystarczy zmienic zawieszenie i kola, na przejazdzke po lesie bedzie w sam raz ;dcall me idiot <lol2> Edytowane 1 Października 2006 przez musashi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laurii_wina Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Moim zdaniem DT!!! jest na każda trase....gory ...las...miasto wszedzie daje sobie rade!!! a jak nie to zmienisz opony na szosowe i tez po krzyku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi