DżygiT Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) mam takie pytanie : czy po slizgu wlacza sie jakies odciencie doplywu paliwa ?????czy mozna to wylaczyc ??????? Witam ponownie. Jeśli położyłeś go na lewą stronę to możliwe lecz nie pewne na 100% że uszkodziłeś silnik krokowy przepustnicy ( jest to czujnik położenia przepustnicy- ma założoną osłonę plastikową ) to ta gorsza wersja. Mogłeś go równie dobrze odłączyć , tj. złącze trój pinowe. Sprawdź , to na wysokości króćców. Aby ściągnąć osłonę złap ją po obu stronach i odchyl , zrobiona jest z matowanego plastiku, zejdzie bez problemu, pod nią masz to czego szukasz. To jedyne co przychodzi mi na ten moment do głowy. Sprawdź i daj znać jak poskładałeś. POZDRO A właśnie kto potrzebuje olej do szerszenia mam kolesia w koszalinie co na allegro sprzedaje dość tanio http://www.allegro.pl/item353071711_castro...otocyklowy.htmlCastrol GPS 10W-40. A i jak ktoś myśli nad filtrem powietrza K&N to polecam ( bo przecież każdy z nas ma kogoś w Anglii )http://cgi.ebay.co.uk/Honda-CB900-Hornet-9...Q2em118Q2el1247Koszt przesyłki do POLSKI to 10 funtów, razem zamykasz się w 196zł ( jak masz kogoś odlicz 18zł przy kursie 4,35zł).Jedynie płynu do czyszczenia i nawilżania nie opłaca się kupować bo u nas jest o dziwo tańszy (35zł).Sezon w pełni więc i opony sprawdziłem i np. komplet Michelin Pilot Road 2 ,120/70-17 & 180/55-17 tro koszt 181 funtów ( z przesyłką na terenie UK),a komplet starszych Michelin Pilot Road 120/70-17 & 180/55-17, zaczyna się od 155 funtówTo jest sprawdzony sprzedawca (kolega u niego kupował) zobaczcie http://stores.ebay.co.uk/RoundAndBlack_Mot...9QQftidZ2QQtZkmJeśli ktoś ma jakieś inne dojścia , może ciekawsze cenowo lub sprzętowo dajcie znać-trzeba się szanować i portfel :icon_rolleyes:POZDRO Edytowane 3 Maja 2008 przez DżygiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? porazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? porazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci. Dolaczam sie do tego pytania, sam sie nad tym niedawno zastanawialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Najprawdopodobniej jutro zagości u mnie w garażu Hornecik 600 :smile: W związku z tym mam pytanie: Gdzie dostać klamkę hamulca? Albo inaczej... od czego pasuje? :eek: Dobra już mam :biggrin: Edytowane 6 Maja 2008 przez pawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? porazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci. Tez mialem ten problem :) - najlepiej jest postawic wlaczony motocykl na dluzsza chwile - sami zobaczycie kiedy sie nagrzeje i kiedy wlaczy sie wentylator btw: szerszenik ma zarabiste chlodzenie :crossy: DżygiT wielkie dzieki za odpowiedz - po przejsciach nie chcial odalic nie dlatego za mial cos wylaczone, jak mysalem tylko dlatego, ze mial stare swiece i mu sie kompletnie zalaly oczyscilismy je ( jest jedna swieca ktorej dedykuje jakas japonską piosenke :) - maskra, ale wyszla) i zaczal palic, tylko jak jechalem sie wylaczal - wymienilem swiece na nowe i po problemie ! -- trzeba bylo tez wymienic olej i z kierownica tez jest troche zabawy, szczegolnie jak sie kupi uniwersalna i trzeba otworki naznaczyc !jednak mam jeszcze jedna wade po tym zdarzeniu - jak jade (bez znaczenia predkosc) licznik mi sie resetuje i czasami nawet kilka razy - nie wplywa to na jazde, ale to pewnie elektryka ????? Jak by ktos potrzebowal felge przod do 900 moge pomoc - temat opracowany -- http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...dpost&p=1193455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulon Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 moze to głupie pytanie ale do czego służy przycisk z prawej strony pod zegarem. mam od niedawna 900 i nie wiem co to jest jak przytrzymałem to migała kontrolka od zapłonu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Panie i panowie - tak byc nie moze :) to wstyd zeby nasz szerszeń zlecial na druga strone :D zobaczcie co nas wyprzedzilo - no wstyd :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempin Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Panie i panowie - tak byc nie moze :wink: to wstyd zeby nasz szerszeń zlecial na druga strone :) zobaczcie co nas wyprzedzilo - no wstyd :notworthy: Święta prawda ale cóż poradzić dobre maszyny więc sie nie psują to i sie mało pisze o porady :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Oj a maszyny dobre :) Mam w końcu Horneta 600 i jestem bardzo zadowolony z niego :icon_twisted: A ja chciałem się zapytać ile A/h macie w swoich 600 i chciałbym prosić o jakieś fotki lewej strony główki ramy z 600, a najlepiej czarnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 taki pomysl :D tylko ze to jest dopiero poczatek pomyslu i czekam na ciag dalszy :icon_eek: Moze by kiedys zrobic spotkanie hornecikow :D wybrac srodek polski i jakies wolne dni ?????? co wy na to :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Jakie crash pady będą najlepsze? Widziałem różne mocowania i nie za bardzo wiem które podejdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempin Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Moze by kiedys zrobic spotkanie hornecikow :icon_razz: wybrac srodek polski i jakies wolne dni ?????? co wy na to :D jwpseba ja jestem za tylko trzeba wtedy ustalić co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Nie polecam crash padow do Horneta. Urywaja mocowania silnika. Ale to tylko moje zdanie. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ja ponawiam moje pytanie. czyzby nikt nie wiedzial? :bigrazz: pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? odrazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Lepsze Gmole? Kurde nie mam tyle kasy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi