Skocz do zawartości

Rój Szerszeni - Honda Hornet CB 600, Hornet CB 900,

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanie : czy po slizgu wlacza sie jakies odciencie doplywu paliwa ?????

czy mozna to wylaczyc ???????

Witam ponownie. Jeśli położyłeś go na lewą stronę to możliwe lecz nie pewne na 100% że uszkodziłeś silnik krokowy przepustnicy ( jest to czujnik położenia przepustnicy- ma założoną osłonę plastikową ) to ta gorsza wersja. Mogłeś go równie dobrze odłączyć , tj. złącze trój pinowe. Sprawdź , to na wysokości króćców.

Aby ściągnąć osłonę złap ją po obu stronach i odchyl , zrobiona jest z matowanego plastiku, zejdzie bez problemu, pod nią masz to czego szukasz. To jedyne co przychodzi mi na ten moment do głowy.

Sprawdź i daj znać jak poskładałeś. POZDRO

A właśnie kto potrzebuje olej do szerszenia mam kolesia w koszalinie co na allegro sprzedaje dość tanio

http://www.allegro.pl/item353071711_castro...otocyklowy.html

Castrol GPS 10W-40. A i jak ktoś myśli nad filtrem powietrza K&N to polecam ( bo przecież każdy z nas ma kogoś w Anglii )

http://cgi.ebay.co.uk/Honda-CB900-Hornet-9...Q2em118Q2el1247

Koszt przesyłki do POLSKI to 10 funtów, razem zamykasz się w 196zł ( jak masz kogoś odlicz 18zł przy kursie 4,35zł).

Jedynie płynu do czyszczenia i nawilżania nie opłaca się kupować bo u nas jest o dziwo tańszy (35zł).

Sezon w pełni więc i opony sprawdziłem i np. komplet Michelin Pilot Road 2 ,120/70-17 & 180/55-17 tro koszt 181 funtów ( z przesyłką na terenie UK),a komplet starszych Michelin Pilot Road 120/70-17 & 180/55-17, zaczyna się od 155 funtów

To jest sprawdzony sprzedawca (kolega u niego kupował) zobaczcie http://stores.ebay.co.uk/RoundAndBlack_Mot...9QQftidZ2QQtZkm

Jeśli ktoś ma jakieś inne dojścia , może ciekawsze cenowo lub sprzętowo dajcie znać-trzeba się szanować i portfel :icon_rolleyes:

POZDRO

Edytowane przez DżygiT

pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? porazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci.

pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? porazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci.

Dolaczam sie do tego pytania, sam sie nad tym niedawno zastanawialem.

Najprawdopodobniej jutro zagości u mnie w garażu Hornecik 600 :smile:

W związku z tym mam pytanie: Gdzie dostać klamkę hamulca?

Albo inaczej... od czego pasuje? :eek:

Dobra już mam :biggrin:

Edytowane przez pawo

Tez mialem ten problem :) - najlepiej jest postawic wlaczony motocykl na dluzsza chwile - sami zobaczycie kiedy sie nagrzeje i kiedy wlaczy sie wentylator btw: szerszenik ma zarabiste chlodzenie :crossy:

DżygiT wielkie dzieki za odpowiedz - po przejsciach nie chcial odalic nie dlatego za mial cos wylaczone, jak mysalem tylko dlatego, ze mial stare swiece i mu sie kompletnie zalaly

oczyscilismy je ( jest jedna swieca ktorej dedykuje jakas japonską piosenke :) - maskra, ale wyszla) i zaczal palic, tylko jak jechalem sie wylaczal - wymienilem swiece na nowe i po problemie !

-- trzeba bylo tez wymienic olej i z kierownica tez jest troche zabawy, szczegolnie jak sie kupi uniwersalna i trzeba otworki naznaczyc !

jednak mam jeszcze jedna wade po tym zdarzeniu - jak jade (bez znaczenia predkosc) licznik mi sie resetuje i czasami nawet kilka razy - nie wplywa to na jazde, ale to pewnie elektryka ?????

Jak by ktos potrzebowal felge przod do 900 moge pomoc - temat opracowany -- http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...dpost&p=1193455

Panie i panowie - tak byc nie moze :wink:

to wstyd zeby nasz szerszeń zlecial na druga strone :)

zobaczcie co nas wyprzedzilo - no wstyd :notworthy:

Święta prawda ale cóż poradzić dobre maszyny więc sie nie psują to i sie mało pisze o porady :flesje:

Oj a maszyny dobre :)

Mam w końcu Horneta 600 i jestem bardzo zadowolony z niego :icon_twisted:

A ja chciałem się zapytać ile A/h macie w swoich 600 i chciałbym prosić o jakieś fotki lewej strony główki ramy z 600, a najlepiej czarnej...

taki pomysl :D

tylko ze to jest dopiero poczatek pomyslu i czekam na ciag dalszy :icon_eek:

Moze by kiedys zrobic spotkanie hornecikow :D

wybrac srodek polski i jakies wolne dni ??????

co wy na to :bigrazz:

Ja ponawiam moje pytanie. czyzby nikt nie wiedzial? :bigrazz:

pytanko: od jakiej temperatury silnika zaczyna sie podnosic wskazowka, od 80? jedna kreseczka na liczniku ilu stopniom odpowiada? odrazu powiem ze nie mam z tym problemow tylko pytam z ciekawoci.