dooman1050cc Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Hej wszystkim, Nie mam pojęcia co się dzieje z przednimi hamulcami.Moto niecale 2 lata, przewody w oplocie stalowym, Nissin.Odpowietrzam heble przednie, jest ok, twarde jak kamień. Nie ma szans dotknąc rączki dwignią.Może z 10 ostrych hamowań (2 dni jezdzenia) i znowu miekkie sie robią i prawie do rączki moge wcisnąć dzwignie.Raczej nie możliwe zeby sie płyn zagotowal i wyprodukował bąbelki powietrza? (Bo to jedyne wytlumaczenie jakie mi do glowy przychodzi...) Czy ktoś miał taka sytuację? Może na pompie jest zapowietrzenie jakies bo pompy nie odpowietrzalem, tylko przy klockach, w ogole nie wiem czy przy pompie sie odpowietrza? PozdrawiamDzięki za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Sie odpowietrza ale mozliwe ze jest to wewnetrzne uszkodzenie pompy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jedną z możliwych przyczyn jest niewielkie uszkodzenie uszcelki tłoka w zacisku hamulcowym. Na tyle niewielki,że przy hamowaniu plyn jeszcze nie wycieka,natomiast po zakończeniu hamowania, po odpyszczeniu dźwigni w trakcie ruchu powrotnego tłoka zasysa powietrze do cylinderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Podczepiam się pod temat ...W przypadku gdy hamulec sie zapowietrza (notorycznie) co należy wymienic? Tzn. raz gdy naciskam klamke jest luz do konca i nie hamuje a raz jest normalnie i hamuje ... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi