malys Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Macio sprawdź jaką masz kompresję, ale nie ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Na biegu jałowym chodzi mi jakoś dziwacznie bo bez dodawania gazu sam od siebie sie wkręca na obroty... Czy tego przyczyną może być lewe powietrze?to moze byc lewe powietrze,a raczej napewno jest,posprawdzaj to co Ci napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andymotors Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam!Wczoraj rozebrałem silnik i...pierścienie są całe,uszczelka przy krućcu ssącym też,filtr powietrza czysty,akumulator też wydaje się O.K.ale... uszczelka pod cylindrem była pęknięta, ale nie wydmuchana, czy to może być przyczyną moich zmartwień?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Tak może być też przez to jak jest pęknięta to też kompreja ucieknie.Pamiętaj jak będziesz składał spowrotem, to podkładkę pod cylinder na smar, a nie żadne pomysły typu silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter19850207 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 z doświadczenia także radze na smar, a nie silikon bo lipa może być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Uszczelka pod cylindrem hmm, sam jestem ciekaw czy to jest przyczyną, według mnie nie, jak wymienisz ją to daj znać jak chodzi moto.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andymotors Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Witam wszystkich zainteresowanych moim utrapieniem :flesje: !Wczoraj zrobiłem zakupy, kupiłem uszczelki oraz tak na zapas pierścienie ;) ,zobaczymy co z tego wyjdzie... Zaraz po zjedzeniu śniadanka biorę się za moto :) Pozdro 4 all :wink: !!! O.K. Jest dobrze :flesje: !!!Ale było źle...Wymieniłem pierścienie i uszczelki i moto działa super :offtopic: !!!Stare pierścienie były przytarte o cały milimetr w porównaniu do nowych :icon_exclaim: i to chyba było główną przyczyną braku mocy.Jednak mam pytanko...Jak długo muszę docierać nowe pierścienie :icon_question: bo najchętniej to bym nie docierał wcale. Dziś przejechałem już ok. 40 km na baaaaaaardzo małym gazie. Ale i tak moto ciągnie bez problemów na wysokich biegach. :D Dzięki wszystkim którzy mi udzielili odpowiedzi :banghead: :icon_razz: :icon_razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ube Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 na pewno, ja miałem kiedyś podobnie, nie chciała mi się rozpędzić więcej niż 110, i wymiana tłoka z pierścieniami pomogła, na dobre dotarcie pierścieni potrzeba około 300km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Stary popatrz na date ostatniego posta..... :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ube Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Stary popatrz na date ostatniego posta..... ;)a nie przyszło ci do głowy że ktoś inny może jeszcze z niego skorzystać, oprócz autora? sam też się wpisałeś :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi