zajcow Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Przyszły w sobote a popołudniu zlot w Kłobucku wyjazd o 13:50 :( musiałem od samego rana zasuwać ze składaniem motocykla , wyobrazcie sobie że na 6 nowych zaworków dwa lały , musiałem włożyć stare te które były dobre , wymieniłem tez kilka wężyków na nowe i sprawdzając przy pomocy podpiętej butelki z paliwem , gażniki nie przeciekały . Sobota Kłobuck (otwarcie sezonu u Dragona Kłobuck ) Niedziela Częstochowa Jasna Góra i jak narazie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Cześć. Czy myśleliście kiedyś żeby do Valca założyć jakieś fajne szprychowe koła?Tak się tylko zapytałem z ciekawości. Widziałem ostatnio na necie takie fajne felgi i zastanawiam się jak by je zamontować ( czy w ogóle się da ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Może z VTX-a Retro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.D Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Może z VTX-a Retro?Czuję lipę..Ale o gustach podobno się nie dyskutuje..także powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Czuję lipę..Ale o gustach podobno się nie dyskutuje..także powodzenia:) Nie no lipy może nie będzie... celowałem w felgi King Spoke. Trzeba by tylko przerobić lekko tył i zamiast Kardana wstawić pas ( widziałem ostatnio w Częstochowie na Jasnej Górze ) VTX-a 1800 i miał pas zamiast Kardana.Wojtek.D nie celowałem w felgi od Simsona ;)Przeglądałem ostatnio te felgi na Necie i wyglądają całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 ... myślę że to nie głupi pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 felgi czemu nie , można poeksperymentować , ale zamiana wał na pas? . nie za bardzo rozumiem poco , kilka kg mniej ale poza tym trwałość mniejsza i ... no własnie ,, , jakie inne powody??? takiej zamiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 felgi czemu nie , można poeksperymentować , ale zamiana wał na pas? . nie za bardzo rozumiem poco , kilka kg mniej ale poza tym trwałość mniejsza i ... no własnie ,, , jakie inne powody??? takiej zamiany? Cześć. Wiem że wał to wał i nic nie będzie tak dobre jak on...ale oglądając już te felgi na żywo to powiem szczerze nie mam zielonego pojęcia ja by założyć taką felgę i zostawić wał. Na tych kołach co podałem wam nazwę, oryginalnie jest miejsce na pas i nie bardzo jest możliwość przerobienia na napęd taki jak mamy w Valkyrie..na razie jestem na etapie badania sprawy. Po weekendzie majowym jadę do firmy która zajmuje się przerabianiem motocykli, budowaniem customów i pewnie mi powiedzą co i jak i jaki będzie przybliżony koszt takiej zmiany ( wiadomo że sam tego nie wykonam bo jestem za słaby a to już raczej duża ingerencja w motocykl )Jak już będę coś wiedział to wam napiszę. Żeby nie było... Valkyrie bardzo mi się podoba ale coś sobie ubzdurałem w głowie i muszę zmienić na koła ze szprychami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Prędzej podejdą koła od VTXa retro. Są szprychowane, a kardan, jak w Valcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Koledzy chyba że kupić z tej firmy samą obręcz i dokupić szprychy a kardan zostawić i jakoś zapleść to w całość??? Jak myślicie??ale co z otworami na szprychy???Kij wie...rozeznam temat i odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 ... temat powyżej proponuje kontynuować... ale z innej beczki... jak majówka ?Ja dwa dni jeździłem po Bieszczadach tak zupełnie na luzie w pełnym słowa tego znaczeniu , pojechałem z kumplem i tak nam się bardzo nigdzie nie spieszyło że prędkość przelotowa mieściła się w granicach 60-65-70 km/h ... he he.. luz totalny wszyscy nas wyprzedzali a motorków jeździło po górkach naprawdę sporo z całej Polski ... no ale do rzeczy prowadzę statystyki spalania i wyszło mi że Valec łyknął tylko 5.84 l /100 km a jaki jest Wasz najniższy wynik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gałas1 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 ... temat powyżej proponuje kontynuować... ale z innej beczki... jak majówka ?Ja dwa dni jeździłem po Bieszczadach tak zupełnie na luzie w pełnym słowa tego znaczeniu , pojechałem z kumplem i tak nam się bardzo nigdzie nie spieszyło że prędkość przelotowa mieściła się w granicach 60-65-70 km/h ... he he.. luz totalny wszyscy nas wyprzedzali a motorków jeździło po górkach naprawdę sporo z całej Polski ... no ale do rzeczy prowadzę statystyki spalania i wyszło mi że Valec łyknął tylko 5.84 l /100 km a jaki jest Wasz najniższy wynik ?7 litrów to u mnie minimum. Przeważnie 9/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) nigdy nie patrze na spalanie :) ale mam pytanie z innej bajki , mam możliwości zdobycia okazyjnie sprężyn progresywnych dedykowanych do Valca (amortyzatorów tylnych ) , hm i nie mam pojęcia jak się na tym jeździ i czy warto zakładać ? . nigdy na takich sprężynach nie jeździłem . ktoś coś powie na ten temat? teorię znam jak działają , ale jak sie to ma w praktyce? moto stabilniejsze ? czy jak ? bo napewno twardsze ? Edytowane 4 Maja 2014 przez słoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gałas1 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 nigdy nie patrze na spalanie :) ale mam pytanie z innej bajki , mam możliwości zdobycia okazyjnie sprężyn progresywnych dedykowanych do Valca (amortyzatorów tylnych ) , hm i nie mam pojęcia jak się na tym jeździ i czy warto zakładać ? . nigdy na takich sprężynach nie jeździłem . ktoś coś powie na ten temat? teorię znam jak działają , ale jak sie to ma w praktyce? moto stabilniejsze ? czy jak ? bo napewno twardsze ? W teorii takie sprężyny działają w środkowym zakresie miękko a im bardziej zbliżają się do maksymalnego ugięcia powinny stawać się coraz twardsze. W praktyce nie używałem ale na logikę powinno być bardziej komfortowo przy jeździe np. solo a przy większym obciążeniu zawieszenia powinno się ono utwardzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 A ja wrzucę grosz do tematu spalania. Minimum odnotowane 6,5l/100km. Jazda solo 100-120km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi