Skocz do zawartości

Na koło

Kamill
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Aha i te moje gumy sa krotkie takie po kilka metrow bo pozniej mi sie bieg konczy i Tesa opada

No ale tu własnie o to chodzi, żeby tak wyważyć moto w jeździe, żeby ustawić gaz na pół i jedziesz cały czas i najwyżej lekko dodawac, czy ujmować, a balansowac ciałem cały czas... ;P

malys ja jakos chcialem i zrozumialem.....

jak ktos niechce to niezrozumie :P

i uwierz mi ze nie da sie na wszystkim..... kumpel kupił skuterek prosto z salonu nazywa sie KOYOT...... wygląda jak ŻBIK..... 40 na prostej..... i do tych 40 to z pół minuty...... w dwie osoby jak dobrze pojdzie to 32km/h....

Edytowane przez Bubaziom

Ja na motorynce stawałem na gume bezproblemoto, na simsonie jeszcze latwiej było....ale jak dosiadłem mojej DT to nie ma bata:Pkolo podniose moze na 5 cm i nic wiecej.Moj sposob:wbijam pierszy bieg i przyspieszam do mometu kiedy moto dostaje kopa wtedy gwaltownie poszczam gaz i jeszcze ostrzej daje szarpiac za kiere.(DT ma zawieche z gumisiow i plasteliny dlatego ona poprostu plywa)Z tego chyba wywnioskowalem ze jednak nie kazde moto idzie na gume:P

Ja na motorynce stawałem na gume bezproblemoto, na simsonie jeszcze latwiej było....ale jak dosiadłem mojej DT to nie ma bata:Pkolo podniose moze na 5 cm i nic wiecej.Moj sposob:wbijam pierszy bieg i przyspieszam do mometu kiedy moto dostaje kopa wtedy gwaltownie poszczam gaz i jeszcze ostrzej daje szarpiac za kiere.(DT ma zawieche z gumisiow i plasteliny dlatego ona poprostu plywa)Z tego chyba wywnioskowalem ze jednak nie kazde moto idzie na gume:P

Ze sprzegła nie pójdzie?? napewno pójdzie nawet by ją pewnie na plecy aż wywaliło... :P

Bubaziom na skuterze też powinno dać radę. Dlaczego? Ano, dlatego, że cały balast skuter ma z tyłu łącznie z tobą, silnik, bak itp. Przód jest lekki więc powinno dać radę. No, ale duży minus skuterka to automatyczna skrzynia biegów. To powiedzmy tak, da się wszystkim z manualną skrzynią biegów. :P

Michalwariat, sam robiłeś tego simka czy on już tak mniej więcej wyglądał?

Bubaziom na skuterze też powinno dać radę. Dlaczego? Ano, dlatego, że cały balast skuter ma z tyłu łącznie z tobą, silnik, bak itp. Przód jest lekki więc powinno dać radę. No, ale duży minus skuterka to automatyczna skrzynia biegów. To powiedzmy tak, da się wszystkim z manualną skrzynią biegów. :P

Michalwariat, sam robiłeś tego simka czy on już tak mniej więcej wyglądał?

Ano widzisz, zbytnio sie nie da, ja próbowałem na kilku duzych skuterach i nie wychodziło, może dlatego, że to takie krowy po 120kg. były... :crossy: Bo widziałem już jak wymiataja na sqtach, wiec zapewne niektórymi sie da... :bigrazz: A o tego simka chodzi, co jest tu?? http://www.bikepics.com/members/44444444/95s83mx/ On chyba juz taki był, bo to ten nowy model... :clap: zobacz rocznik... 95. :)

Ufff. Pierwszy dzień treningu za mną... :P. W sumie dziś zaliczyłbym 2 gleby, a nawet 3 gdyby nie countersteering :). Tzn 2 przy gumie i jedną jakbym je*nął w audicę, która chamsko mi wyjechala :/. No nic - powiem tak - boję się na moim moto strzelać ze sprzęgła na full obrótów - ze mnie wywroci do tylu :bigrazz:. Ale mój dzisiejszy rekord do 5m :crossy:. Jak na pierwszy dzien trenigngu to chyba dobrze :clap:. A wlasnie jeszcze jedno - jak już uda mi się utrzymać równowagę i jadę te 5m to zazwyczaj mi mocy na jedyneczce brakuje - mam ją bardzo krótką - co w związku z tym ? Poradźcie coś:bigrazz:

Edytowane przez SlayR

trzeba bardziej zejsc do pionu a przed gleba mozna ratowac sie tylnim heblem.Co do simsona to był juz taki jak wyjechał z fabryki...hmm do teraz nie wiem jaką miał pojemność(poprzedni właściciel też nie wiedział)Miał też w seri gaźniczek binga i na koło chetnie stawał bez sprzegla.W DT niedawno załozyłem szosową oponke a z tyłu widnieje nowiutka lampa ,,street" za 90zł i jest po malowaniu wiec boje się eksperymentów bo zawieszenie jest naprawde nieprzewidywalne.Jak ktoś ma to chętnie zobacze filmik z udziałem takiej DT jak ktoś lata na gumie.pozdr