malys Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Na każdym motórze da się jeździć na kole i to długie dystanse. Wystarczy trochę chęci i paliwa. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Malys skoro muwisz ze każdyms ie do to pokaż jak ty jezdzisz . Co ?? Czekam na film.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Aha i te moje gumy sa krotkie takie po kilka metrow bo pozniej mi sie bieg konczy i Tesa opadaNo ale tu własnie o to chodzi, żeby tak wyważyć moto w jeździe, żeby ustawić gaz na pół i jedziesz cały czas i najwyżej lekko dodawac, czy ujmować, a balansowac ciałem cały czas... ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Karolu po pierwzsze naucz się pisać, bo trochę trudno tą paplaninę zrozumieć. Jak się wożę to moja sprawa, a filmik byćmoże jakiś będzie ale trzeba najpierw silnik złożyć. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) malys ja jakos chcialem i zrozumialem.....jak ktos niechce to niezrozumie :Pi uwierz mi ze nie da sie na wszystkim..... kumpel kupił skuterek prosto z salonu nazywa sie KOYOT...... wygląda jak ŻBIK..... 40 na prostej..... i do tych 40 to z pół minuty...... w dwie osoby jak dobrze pojdzie to 32km/h.... Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Bubaziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorl Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 @diabel - a to spoko ja tam za bardzo na kole jezdzic nie umiem (jakoś mnie to specjalnie nie bawi) ale najczesciej zeby postawić moto wystarczy strzelić ze sprzęgła albo zrobić tak jak diabel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwariat Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja na motorynce stawałem na gume bezproblemoto, na simsonie jeszcze latwiej było....ale jak dosiadłem mojej DT to nie ma bata:Pkolo podniose moze na 5 cm i nic wiecej.Moj sposob:wbijam pierszy bieg i przyspieszam do mometu kiedy moto dostaje kopa wtedy gwaltownie poszczam gaz i jeszcze ostrzej daje szarpiac za kiere.(DT ma zawieche z gumisiow i plasteliny dlatego ona poprostu plywa)Z tego chyba wywnioskowalem ze jednak nie kazde moto idzie na gume:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ja na motorynce stawałem na gume bezproblemoto, na simsonie jeszcze latwiej było....ale jak dosiadłem mojej DT to nie ma bata:Pkolo podniose moze na 5 cm i nic wiecej.Moj sposob:wbijam pierszy bieg i przyspieszam do mometu kiedy moto dostaje kopa wtedy gwaltownie poszczam gaz i jeszcze ostrzej daje szarpiac za kiere.(DT ma zawieche z gumisiow i plasteliny dlatego ona poprostu plywa)Z tego chyba wywnioskowalem ze jednak nie kazde moto idzie na gume:PZe sprzegła nie pójdzie?? napewno pójdzie nawet by ją pewnie na plecy aż wywaliło... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Bubaziom na skuterze też powinno dać radę. Dlaczego? Ano, dlatego, że cały balast skuter ma z tyłu łącznie z tobą, silnik, bak itp. Przód jest lekki więc powinno dać radę. No, ale duży minus skuterka to automatyczna skrzynia biegów. To powiedzmy tak, da się wszystkim z manualną skrzynią biegów. :PMichalwariat, sam robiłeś tego simka czy on już tak mniej więcej wyglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Bubaziom na skuterze też powinno dać radę. Dlaczego? Ano, dlatego, że cały balast skuter ma z tyłu łącznie z tobą, silnik, bak itp. Przód jest lekki więc powinno dać radę. No, ale duży minus skuterka to automatyczna skrzynia biegów. To powiedzmy tak, da się wszystkim z manualną skrzynią biegów. :PMichalwariat, sam robiłeś tego simka czy on już tak mniej więcej wyglądał?Ano widzisz, zbytnio sie nie da, ja próbowałem na kilku duzych skuterach i nie wychodziło, może dlatego, że to takie krowy po 120kg. były... :crossy: Bo widziałem już jak wymiataja na sqtach, wiec zapewne niektórymi sie da... :bigrazz: A o tego simka chodzi, co jest tu?? http://www.bikepics.com/members/44444444/95s83mx/ On chyba juz taki był, bo to ten nowy model... :clap: zobacz rocznik... 95. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Właśnie parę takich na allegro widziałem, ale zaciekowiła mnie nazwa "custom" i nie wiem odnośnie czego w tym motorze to jest. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ja na nsr strzelam ze sprzegla i tak do 40 m dojade . jak ktos nie wiezy to jest film na scigacz.pl o nazwie ah_stunt .wtedy za bardzo mi nie wyszlo ale tak to mniej wiecej wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ludzie mają skuter który nie chce iść do góry to idą na łatwizne podnoszą przednie koło i gaz i balansują . Choć to oczywiście nie jest prawdziwa guma :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Ufff. Pierwszy dzień treningu za mną... :P. W sumie dziś zaliczyłbym 2 gleby, a nawet 3 gdyby nie countersteering :). Tzn 2 przy gumie i jedną jakbym je*nął w audicę, która chamsko mi wyjechala :/. No nic - powiem tak - boję się na moim moto strzelać ze sprzęgła na full obrótów - ze mnie wywroci do tylu :bigrazz:. Ale mój dzisiejszy rekord do 5m :crossy:. Jak na pierwszy dzien trenigngu to chyba dobrze :clap:. A wlasnie jeszcze jedno - jak już uda mi się utrzymać równowagę i jadę te 5m to zazwyczaj mi mocy na jedyneczce brakuje - mam ją bardzo krótką - co w związku z tym ? Poradźcie coś:bigrazz: Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez SlayR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwariat Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 trzeba bardziej zejsc do pionu a przed gleba mozna ratowac sie tylnim heblem.Co do simsona to był juz taki jak wyjechał z fabryki...hmm do teraz nie wiem jaką miał pojemność(poprzedni właściciel też nie wiedział)Miał też w seri gaźniczek binga i na koło chetnie stawał bez sprzegla.W DT niedawno załozyłem szosową oponke a z tyłu widnieje nowiutka lampa ,,street" za 90zł i jest po malowaniu wiec boje się eksperymentów bo zawieszenie jest naprawde nieprzewidywalne.Jak ktoś ma to chętnie zobacze filmik z udziałem takiej DT jak ktoś lata na gumie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi