Skocz do zawartości

problem z wyborem moto

Rekomendowane odpowiedzi

pozdro dla wszystkich szukam rady od gości powyżej 186 cm wzrostu . szukam motorku na codzień i dalsze wypady - właśnie pozbywam się virago 535 które było pomyłką przy moim wzroście(188) po 500 km tyłek kręgosłup i kolana odpadają. Ale jest problem, biorę pod uwagę wszystko od DR 800 - TDM -AFRICA TWN po niewiem co jeszcze a ! jest ograniczenie ... kasa 2000 euro i rok młodszy niż 15lat z góry dzięki . każdy pomysł jest dla mnie ważny właśnie widziałem ciekawą xj 900 s hm wał kardana ???pozytyw. Za każdą radę dzięki

Edytowane przez mik5

Czesc

Wez jeszcze pod uwage Honde Transalp,na wypady i na miasto super sprzet.Co do Xjty to moge tylko potwierdzic co pisal kolega,jest to super niezawodny sprzet.TDM tez super moto,kazdy kto ma sobie chwali.

Mysle ze ktory z tych motocykli bys nie kupil to bedziesz zadowolony :icon_razz: ,pod warunkiem ze nie kupisz przyslowiowej miny.

Powodzenia zycze

po xv535 zasiadłem na xj600 i o ile poprawa pozycji i ochrona przed wiatrem były pozytywnymi aspektami zmiany, o tyle łańcuch i charakterystyka rzędowej czwórki, która na "dole" obrotów po prostu nie ciągnie, a do osiągnięcia dobrych osiągów trzeba ją kręcić - działały na minus. moje wymagania spełnił obecnie rs :icon_razz:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

wielkie dzięki za info bo dziś sprzedałem virżkę z żalem ale cotam niech służy dobrz następcy, facet jest twardy pojechał w deszczu z Wrocławia do Piły ale szczęśliwy - dojechał i to wżne! fakt znalazłem fajną xj 900s diwersjon z 1998 z 14tyś przebiegiem za 2000e ale , zawsze jest jest jakieś po spawaniu plastików naprawiona w nieemczech ...jak? co do transalpa troszkę się boję że jet taki drobny.... ppozdro mik5

No to wybierać masz w czym, ja ujezdżam xjote 900div trzeci sezon

i powiem jedno, sprzęcik do turystyki idealny a i w mieście się sprawdza.

Czy za ciężki to zależy dla kogo bo dlamnie ta waga nie robi większego wrażenia

wręcz przeciwnie odniosłem pozytywne wrażenie co do prowadzenia tego motocykla.

Polecam również Honde Afica twin, z innych moto które zostały wymienione

również będziesz zadowolony.

Życze dobrego wyboru który ty sam musisz podjąć.

Pozdrawiam Rafał

mik5 sluchaj mialem i tdm i afrike bo jak masz 188 wzrostu i chcesz duzo trasy robic to to sa modele dla ciebie. nie obalaja moca choc tdm daje rade nawet dobrze na kole polatac tylko ze pali jak smok jak troche szybciej pojedziesz natomiast afrika jest prawie bez wad zajebista jedynie to tylko troche slaba ale wkoncu jak chcesz turystyczme moto to wystarczy. ja mam 192 wzrosu i na obu bylo mi bardzo dobrze naomiast xj 600 to jest zabawka mala, slaba. pomysl nad afrika chyba ze chcesz troche mocniejszy to tdm ale afrika w lekki teren tez sobie pojedziesz czy na szutry a tdm nie bardzo

powodzenia pozdro

Edytowane przez radek320

mik5 sluchaj mialem i tdm i afrike bo jak masz 188 wzrostu i chcesz duzo trasy robic to to sa modele dla ciebie. nie obalaja moca choc tdm daje rade nawet dobrze na kole polatac tylko ze pali jak smok jak troche szybciej pojedziesz natomiast afrika jest prawie bez wad zajebista jedynie to tylko troche slaba ale wkoncu jak chcesz turystyczme moto to wystarczy. ja mam 192 wzrosu i na obu bylo mi bardzo dobrze naomiast xj 600 to jest zabawka mala, slaba. pomysl nad afrika chyba ze chcesz troche mocniejszy to tdm ale afrika w lekki teren tez sobie pojedziesz czy na szutry a tdm nie bardzo

powodzenia pozdro

do obydwu tych typów (TDM 850 i Africa Twin) dołączył bym jeszcze wspomniane już XJ-900. Wszystkie jak najbardziej nadają się do dobrej i wygodnej turystyki. I nie są z górnej półki cenowej. Pozdro