krzychu-985 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Witam. Mam takie pytanie posiadam prawo jazdy A1 . Z tego co wiem jeżeli wogule bym niemiał prawa jazdy to dostane 500zl mandatu i odroczenie. Jezeli bym mial np kategorie B a jechal na motocyklu to dostane 300zl za brak kategorji. Wszystko ok ale jak zlapia mnie na kategori A1 w samochodzie.? Co dostane.? Brak kategori czyli 300zl czy odroczenie? Bo niemam jeszcze 18 lat wiec niemoge miec prawka na auto ? Jak to jest? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 WitamHehe sam kiedys to przerabiałem, ale nawet policjant nie był w stanie mi odpowiedziec :lalag:. Sam z ciekawosci chcialbym poznac odpowiedz na to pytanie, w przepisach nie ma jednoznacznie określone, wiec myśle, ze dostaniesz 300 zł mandatu i tyle.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 :icon_rolleyes: Mam skończone 18 lat , kategorie A i B. Co się stanie jak będę jechał rowerem i złapią mnie bez karty rowerowej? A co by było jakbym w ogóle nie miał prawa jazdy? A co bedzie jak będę jechał motorem i miał tylko kartę pływacką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 pepe :icon_rolleyes: dzieki na odpowiedz , bardzo mi pomogła :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Nie wiedze sensu w tym temacie zbytnio. A kwoty wypisane nie wiem czy są poprawne.Gdzieś na forum czytałem że za brak kategorii jest 250zł POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) :icon_razz: Mam skończone 18 lat , kategorie A i B. Co się stanie jak będę jechał rowerem i złapią mnie bez karty rowerowej? A co by było jakbym w ogóle nie miał prawa jazdy? A co bedzie jak będę jechał motorem i miał tylko kartę pływacką? Kolega zadał konkretne pytanie, przepisy tego nie określają jednoznacznie. Brak prawa jazdy - mandat do 500 zl (no i wiadomo-mozliwosc odroczenia)Brak kategori - mandat do 300 zł (ale o zadnym odroczeniu nie ma tutaj mowy) Kodeks nie wspomina nic o wieku, wiec w takim wypadku prawdopodobnie druga opcja. Sam dosc czesto jezdze samochodem (egzamin na A+B mam 4 wrzesnia) a mam tylko A1 i pytalem nawet policjanta w tej sprawie, nawet on nie byl w stanie mi odpowiedziec :) :P Wg. mnie bardziej ta druga opcja( albo nawet napewno). Nie wiedze sensu w tym temacie zbytnio.A kwoty wypisane nie wiem czy są poprawne.Gdzieś na forum czytałem że za brak kategorii jest 250zł To zle slyszales. Pozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez andrzejtomecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Panowie nie ma żadnego odroczenia! Ten mit został obalony :icon_razz: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorl Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jezu nastepni którzy wymyślają przepisy!! NIE MA ŻADNYCH ODROCZEŃ! Oczywiście inaczej jeżeli dojdzie do stłuczki, ale to już całkiem co innego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Szczerze mowiąc ciekawy dla mnie temat. Po przeczytaniu przepisow i zastanowieniu się, wychodzi na to, że za takie coś mandat 300zł i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi