IBIZA Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ja chyba zakupie coś takiego pod koszulke polo i jazda!!! http://www.alpinestars.com/moto/protection_bionicjacket.html ja wlasnie calkiem niedawno sobie dokladnie taka zbroje sprawilem i musze powiedziec ze jest zajebista. Myslalem nad Utika ale jak juz wyzej wspomnieliscie kiepsko leza przednie ochraniacze na klatke a poza tym w porownaniu do tej Alpiny ktora mam to wyglada conajmniej kiepsko i nie mowie tu o samym wygladzie ale o jakosci protektorów zamontowanych a to przeciez ma chronic przy kontakcie z asfaltem. Poki co jeszcze nie byla testowana i mam nadzieje ze na dlugo tak zostanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 IBIZA ile dałeś za ten BUZER i gdzie go kupiłeś! ps.napisz tez jak wiesz gdzie go mozna przymierzyć? lub jaki rozmiar zakupiles a jakie masz wymiary dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IBIZA Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Kupilem w Intermotors w Poznaniu. ale powinni miec w calej sieci tych sklepow na terenie polski. Ja mam 186cm normalnej budowy-chudy nie jestem ( 89kg) i mam XL. Dałem za niego 750 PLN ale na zdrowiu nie warto oszczedzac przynajmniej tak mi sie wydaje. Pozdrawiam. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez IBIZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 a ta siatka sie nie porwie albo nie spali przy glebie na asfalcie a co za tym idzie jak sie przerwie albo spali to protektory zaczna sie przesuwać?? zakladasz na to kurtke czy t-shirt albo polo i smigasz czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IBIZA Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 przy glebie to najpier zetra ci sie protektory bo one na tyle wlasnie wystaja by najpierw one spotkaly sie z asfaltem. Zakładam pod buzer koszulke i tak latam. Na wierzch nic nie zakladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Kupilem w Intermotors w Poznaniu. ale powinni miec w calej sieci tych sklepow na terenie polski. Ja mam 186cm normalnej budowy-chudy nie jestem ( 89kg) i mam XL. Dałem za niego 750 PLN ale na zdrowiu nie warto oszczedzac przynajmniej tak mi sie wydaje. Pozdrawiam. Panowie jedna dość ważna uwaga (moim skromnym zdaniem oczywiście): mam buzera i niestety "przetestowałem" go w realu. Owszem zdał egzamin ale żeby było ciekawiej normalne użytkowanie go zdewastowało niemal. Otóż jeśli decydujecie się na kupno buzera NIE KUPUJCIE tego z siatką bo to szajs. Pruje się dość szybko i po jakimś czasie wyglądacie jak pończochy, w których puściło niejedno oczko. Są na rynku dostępne buzery ale z...nazwijmy to plecionką. Są sporo droższe ale, jak zauważył kolega: na zdrowiu nie warto zbyt oszczędzać. W Warszawce widziałem takowe m.in w Intermotors na Jagiellońskiej. Różnica w jakości kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Rozejrzę się w temacie i może będę wiedział jak stoją ceny w Berlinie. Ja chętnie bym zmienił Utikę na coś lepszgo. W Niemcowni jest jednak dużo taniej.Pozdrawiam.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 czyli na siatce nie kupowac tylko na "plecionce".... ile drozszy ten sprzet jest ?oszczednosc oszczednoscia... ale jak mam wydac 1000 pln to juz wole jezdzic w kombi pomimo upalu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 moze ktos uzywa czegos takiego i moze sie wypowiedziec jak to zdaje egzamin przy ewentualnym upadku ?Tak, ja używam. Niestety przetestowałem przy glebie (ok 50-60 kaemha). Egzamin zdała na 5+ czyli zero uszkodzeń ciała (nawet otarć itp). Fakt, szycie siatki jest kiepskie, wygląd siatki pedalski, ale można na to wrzucić t-shirt i jest ok. Zresztą łatwo naprawić szycie więc nie ma problemu. To co najważniejsze, czyli ochrona przy upadku jest dobre, no i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Vlaad a nie daje sie jakos we wlasnym zakresie wstawiaja paski materialu jakos "obrobic" ta soateczke zeby sie tak nie prula? ja tam bede w tym jezdzil moze ze 2 miesiace... jak upaly zejda to wroce do kombi... nie specjalnie chce mi sie wydawac duzo kasy na cos co ma sluzyc tylko w upalne dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 czyli na siatce nie kupowac tylko na "plecionce".... ile drozszy ten sprzet jest ?oszczednosc oszczednoscia... ale jak mam wydac 1000 pln to juz wole jezdzic w kombi pomimo upalu....takie jest moje zdanie...ta siateczka naprawde dość szybko się rwie i nijak nie da się jej na dłużej naprawić...te lepsiejszej jakości kosztują 700 - 900 PLN. Wybór juz należy do Ciebie ale gdybys obstawał przy buzerze: tylko plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.I.E.G.O. Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 No dla mnie to chyba jedyna opcja, kasy za dużo nie mam, napewno nie 700, więc chyba tylko ta utika zostaje :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galford Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) No dla mnie to chyba jedyna opcja, kasy za dużo nie mam, napewno nie 700, więc chyba tylko ta utika zostaje :icon_razz: Lepiej miec cokolwiek niz nic i caly czas odkladac. Dzisiaj przyszla do mnie Utika jak za taka kaske co chca za nia, to jest ok. Wszystko sie dobrze trzyma i dopasowane jak do mnie :) Pzdr Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Galford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzisiaj przyszla do mnie Utika jak za taka kaske co chca za nia, to jest ok. Wszystko sie dobrze trzyma i dopasowane jak do mnieUżywaj jej codziennie i za dwa tygodnie koniecznie opisz wrażenia. Mi się trochę popruła. Kilku innym też...PS. Czy jadę w skórze czy w lekkiej kurtce, zawsze ją zakładam. Jakoś tak pewniej się czuję.Pozdrawiam.hikor Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galford Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Używaj jej codziennie i za dwa tygodnie koniecznie opisz wrażenia. Mi się trochę popruła. Kilku innym też...PS. Czy jadę w skórze czy w lekkiej kurtce, zawsze ją zakładam. Jakoś tak pewniej się czuję.Pozdrawiam.hikor Jak sie popruje to sie zaceruje :icon_razz: Kiedy sie popruje to dam znac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi