Skocz do zawartości

Filtr STOŻKOWY DO Hondy NS-1 80

SeibR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy Takowy FILTR stożkowy poprawi żeczywiście o 5-10% mocy Hondy Ns-1 ?? link: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116848312

Czy nieprzedostaną się pyłki kurzu itp. przez taki filtr i niestanie się nic z silnikiem ?? prosze niech się wypiszą osoby które posiadają taki filtr powietrza... pozdrawiam

Nie polecam takiego filtra ponieważ on nic nie filtruje tylko moto na takim filtrze bedzie ciaglo syf do gażnika a co za tym idzie szybsze zniszczenie silnika. Jeśli chcesz już kupić jakiś filt to radze ci zainwestować w jakiś firmoy i nie za 30zł tylko za 100zł. A co do poprawy osiągów to raczej nie bedzie jedyne co uzyskasz to poprawe dźwięku motocykla. Ogólnie nie polecam takiego filtra lepiej zainwetować w cos drozszego ale i lepszego. Lecz wybór należy do Ciebie.

tam jest zwykla siatka z metalu wiec jak to ma filtrowac? odglos taki sam jak bys jezdzil bez filtra czyli takie buczenie mi sie nie podoba wrecz mnie ten odglos odstrasza dozbieraj sobie kasy i kup jakis filtr pozadnej firmy a nie jakies gowno z siatki po ktorym wzrosnie spalanie i bedziesz musial regulowac gaznik pod ten filtr

Ja latam na tym filtrze i-

Zalety

1 . Wzrost mocy jest lepiej sie wkreca o jakies 2 tys RPM

2.Syfu nie ciagnie strona wewnetrzna jest sucha i czysta (jak dotkne palcem niema sladu kurzu)

3 fajnie warczy

Wady

1 Gorzej pali jak jest zimny trzeba palic na ssaniu

Nie polecam takiego filtra ponieważ on nic nie filtruje tylko moto na takim filtrze bedzie ciaglo syf do gażnika a co za tym idzie szybsze zniszczenie silnika. Jeśli chcesz już kupić jakiś filt to radze ci zainwestować w jakiś firmoy i nie za 30zł tylko za 100zł. A co do poprawy osiągów to raczej nie bedzie jedyne co uzyskasz to poprawe dźwięku motocykla. Ogólnie nie polecam takiego filtra lepiej zainwetować w cos drozszego ale i lepszego. Lecz wybór należy do Ciebie.

zgadzam sie w 100%. Jeśli już masz kupować jakiś filtr stożkowy to kup taki za 100zl a nie za 30 z allegro bo wtedy tylko głos sie poprawi, osiągi niebardzo a zużycie silnika bedzie większe ponieważ kurz i śmieci sie przedostaną do gaźnika. Sam mam zamiar kupić filtr stożkowy ale nie taki za 30zl tylko co najmniej 100zl. Jakośc wykonania takiego filtra jest dużo lepsza itp. Jak masz kase to kup filtr jakiejś dobrej firmy za ok 100zl to bedziesz zadowolony i silnik nie bedzie sie zuzywal tak szybko jak na filtrze za 30zl. A jak nie masz tyle kasy to zostaw oryginalny.

Witam. Od niejednego dobrego mechanika słyshałem, że te filtry po 30 zł to wielkie gó*** ! Tak jak koledzy pisali... nie filtrują, przez co syf idzie do gaznika. Nadają tylko inny odgłoś pracy silnika. Jeżeli chodzi o moc, to napewno jej nie dodają, co prawda motor lepiej się wkręca na postoju, ale nie ma to wpływu na osiągi podczas jazdy. Nie polecam !! Jak jush to tylko filtr jakiejś renomowanej firmy, np. K&N Sam planuje zakup takiego filtra. Pozdrawiam. :lalag:

rzemy ja tego filtra nie montowalem tylko juz widac odrazu po fotach jakiej on jest jakosci nawet bym tego kijem nie doknol a co dopiero do maszyny wsadzic

jezuuu zenon prosze cie jush słyshałem co ty masz za majtkami bo jedynie dziewczyny tak pisza

Pawik NSR czyli chyba ty jedyny poleciłbyś ten filtr stożkowy, dośc zalet :lalag: gdzie ty kupywałeś?? może ty kupiłeś inny niż z allegro... ?

Nie na alegro go nie kupywalem kupilem go od kumpla , a kumpel kupil go za 50zl na mielochu. heheheh

chyba jakis lepszy jest

rzemy ja tego filtra nie montowalem tylko juz widac odrazu po fotach jakiej on jest jakosci nawet bym tego kijem nie doknol a co dopiero do maszyny wsadzic

jezuuu zenon prosze cie jush słyshałem co ty masz za majtkami bo jedynie dziewczyny tak pisza

Ty , wez się zastanów... poczytaj swoje posty... bo mistrzem ortografii to nie jesteś ! I wez sie człowieku ode mnie i od mojego pisma od***

Zamontowałem podobny filtr do jawy 50. Nie podoba mi sie jego wygląd ani dźwięk. Musiałem go założyć bo po odblokowaniu silnika nie dało sie go wyregulować na orginalnym. Teraz jedździ dużo lepiej. Nie polecam takiego filtra ze względu na możliwość skrócenia żywotności silnika. Dla mnie nie ma to znaczenia.

Filtry stożkowe nie są bezobsługowe należy je czasami nasączać w specjalnych preparatach do tego przeznaczonych.