kulka Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 wracalem nad ranem z koncertu w tychach i po drodze odleciala mi tablica rej.moze kjtos z was widzial takowa :biggrin: jechalem a4 i zjezdzalem na zjezdzie olawa -strzelin, do strzelina.a co trza bedzie zrobic ,jesli sie nie odnajdzie?? Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 wracalem nad ranem z koncertu w tychach i po drodze odleciala mi tablica rej.moze kjtos z was widzial takowa :biggrin: jechalem a4 i zjezdzalem na zjezdzie olawa -strzelin, do strzelina.a co trza bedzie zrobic ,jesli sie nie odnajdzie?? Festiwal byl zaje**sty. Bylem tam od piatku ; :) Sa dwie drogi, glosisz do wydzialu komunikacji zagubienie tablicy i piszesz oswiadczenie ze dnia ktoregos tam zgubiles tablice w takich okolicach. Wystawiaja Ci od reki nowe tablice i nowy dowod rejestracyjny - oczywiscie za wszystko trzeba zaplacic, troche mniej jak przy rejestracji nowego. Druga droga to zgloszenie do wydzialu komunikacji zniszczenia tablicy, wtedy dostajesz duplikat o takich samych numerach - wychodzi taniej, ale jest jeden haczyk, trzeba dostarczyc zniszcozne fragmenty tablicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Sa dwie drogi, glosisz do wydzialu komunikacji zagubienie tablicy i piszesz oswiadczenie ze dnia ktoregos tam zgubiles tablice w takich okolicach. Wystawiaja Ci od reki nowe tablice i nowy dowod rejestracyjny - oczywiscie za wszystko trzeba zaplacic, troche mniej jak przy rejestracji nowego. Druga droga to zgloszenie do wydzialu komunikacji zniszczenia tablicy, wtedy dostajesz duplikat o takich samych numerach - wychodzi taniej, ale jest jeden haczyk, trzeba dostarczyc zniszcozne fragmenty tablicy... tu jestes w bledzie bo jesli zglosisz zgubienie tablicy to tez zrobia duplikat a nie zadne tam nowe dowody i tablice, z tym ze musisz tydzien czekac zanim wybija numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 tu jestes w bledzie bo jesli zglosisz zgubienie tablicy to tez zrobia duplikat a nie zadne tam nowe dowody i tablice, z tym ze musisz tydzien czekac zanim wybija numeryNo to żebyś się nie zdziwił :biggrin: Problem zgubionej tablicy już przerabiałem. W Wydziale Komunikacji dostajesz nową z innym numerem i oczywiście nowy dowód - ze względu że naklejki na tablicę i dowód to komplet i duplikatów się nie wystawia.Koszt to około 80 zeta i 3 tygodnie oczekiwania na "twardy" dowód, ale jeździć można - dają "miękki" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Tez sie mylisz ;)Niedawno zalatwialem w wydziale komunikacji w Poznaniu duplikaty tablic rejestracyjnych do samochodu. Jedna z nich zostala zgubiona, musialy byc wyrobione obydwie, bo teraz sa gwiazdki unijne, a nie flaga. Powiedzialem ze zginely obie. Po dwoch dniach mialem duplikaty tablic, w dowodzie gosciu przykleil naklejke homologacyjna i wszystko. Koszt bodajze 92zl + 25,50 za znaczki. Sam sie zdziwilem jak szybko i sprawnie wszystko poszlo :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Wynika z tego że co WK to inne traktowanie sprawy :clap: Nie ma to jak interpretacja przepisów hihihihi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 ok.bylem zglosilem i:1.od reki wystawiaja nowy dowod +karta+tablice=koszt duzy!2.pisze wniosek,skladeam xera dowodu+karty poj.+55zl. oplaty i czekam 2 tyg.oczywiscie zaswiadczenia o zgubie nie wydadza a bez tablic nie wolno latac!zrobilem tak:sxerowalem wniosek,aby miec wrazie czego.pojechalem do kumpla ktory sie zajmuje reklamami i on "wyprodukowal"mi tablice z plastiku na wzor orginalnej.i latam dalej.jak mnie ktos zatrzyma to powiem ze tak mi ku..wa kazali w urzedzie kom.zarobic bo nie maja wtornikow he he.i trza czekac.a ja jezdzic musze czyms do pracy.zreszta kto mnie zatrzyma,a dwa tyg.zleca jakos.. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 oj za te podrobki to mozesz niele dostać, bo to jest podrabianie państwowych dokumentów i jest karalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 spox .stary,damy rade he he Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gab. Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 spox .stary,damy rade he he Ryzyk fizyk. Jak trafisz na jakiegoś upierdliwego glinę to będzie trochę kłopotów ale ....ale kto nie ryzykuje ten nie wie co to życie!!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 i o to ku...wa chodzi!!!! Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Spoko KULKA u nas nie ma takich twardzieli co by Cie łapali :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Jak już mowa o tablicach rejestracyjnych z plastiku , to wyobrażcie sobie , że kilka lat temu , gdy kupiłem od kumpla ETZ 150 i chciałem ją zarejestrować , to urzędniczka w wydziale komunikacji powiedziała mi , że nie mają tablic do motocykli i mam trzy wyjścia:-przyczepić do motoru tablice od samochodu , które może mi wydać (wyobrażacie sobie jak by to wyglądało?hi,hi,hi!);-poczekać aż zamówi odpowiednie tablice-czas oczekiwania około miesiąca;-znależć zakład , który dorobi mi odpowiednie tablice o numerach , na które ona wyda mi dowód od ręki !Wybrałem oczywiście to trzecie rozwiązanie , zamówiłem plastikowe tablice w odpowiednim zakładzie usługowym ale ponieważ czas oczekiwania na nie wynosił około tygodnia , to na ten okres zrobiłem sobie własnoręcznie rejestrację z kawałka kartonu i czarnej koperty po papierze fotograficznym-z daleka wyglądała jak oryginał , tylko nie mogłem jeżdzić w deszczu :crossy:Natomiast jakiś czas póżniej , gdy kupiłem w salonie nową ETZ 251 , to przez jakiś czas (chyba 2 tygodnie) mogłem jeżdzić zupełnie bez tablic , a podczas kontroli należało tylko pokazać fakturę zakupu nowego motocykla.To były czasy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 cholera ja tez zgubilem dzis tablice.. :biggrin: szukalem i nie znalazlem.. mam jeszcze dowod miekki.. 8 wrzesnia musze osc wymienic, no ale co z tego jak nie mam tablicy. czy przez to nie bede mogl jedzic motorem przez 3 tygodnie? :biggrin: napisze mi ktos jak to sie w koncu zalatwia?? bo nic z waszej rozmowy nie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 zrob tak jakj ja.opis wyzej Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi