Skocz do zawartości

Nauka i praca

Koti
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym jednak był za kupnem jakiegoś sprzęta do odnowienia ... na początek wystarczy jakieś 2t , poznasz "tajniki" co i jak , potem 4t jakiś singiel i jazda ... takie chodzenie po warsztatach i oglądanie to wd. mnie na nic sie nie zda , a zaden mechanik nie da tymbardziej obcego moto w ręce żółtodzioba, najlepiej jest próbować wszystko na własnym sprzęcie bez obaw o spapranie ... wkręć sie w mototowarzystwo i wrazie problemu pytaj

a tak w ogóle to pełen podziw dla mechanika kobity :icon_rolleyes:

Pozdro :)

najwiekszym problemem dla mnie jest kasa :evil: za jakis czas pewnie sprawie sobie cosik do majstrowania, ale na razie wole pochodzic i popatrzec niz nic nie robic ;]

czemu podziw..? :>

Rzadko się widzi kobity które ciągnie do smarów ... :evil: :( :evil:

Edytowane przez JaWaK

A ja tam chetnie bym oddal swojego sprzeta w delikatne ręce kobiety :evil: szkoda tylko ze:

1. nie spotkalem jeszcze w zadnym warsztacie kobiety mechanika

2. moj sprzet nie psuje sie zbyt często (narazie:) )

Życze powodzenia - i jak by co masz juz pierwszego klienta :(

A ja tam chetnie bym oddal swojego sprzeta w delikatne ręce kobiety :evil: szkoda tylko ze:

1. nie spotkalem jeszcze w zadnym warsztacie kobiety mechanika [...]

A ja widziałem w Łomży. Ładna blondynka w kombinezonie, krzątająca się koło motocykla, jest naprawdę fajnym widokiem :(

Z babami w warsztacie to same problemy...

- zaraz półkę na kosmetyki trzeba będzie przygotować...

- za dużo podnosić nie może. Jak dostanie przepukliny jakieś...to jeszcze odszkodowanie bedziesz musiał płacić...

- kibel trzeba by zrobić, bo pod drzewo się nie pójdzie wysikać...

- nie rozróżnia nitro od benzyny ekstrakcyjnej...

- porazi ją nawet prąd z akumulatora...

- popsuje nawet to czego teoretycznie nie da się popsuć...

- jak opieprzysz, to się obrazi i nie będzie się odzywać przez jakiś tydzień...

- ...

i w ogóle...

- ktoś przyuważy, doniesie... że niby "szara strefa"...te klimaty... Potem zaczną się naloty - skarbówka, straż pożarna, policja, ABW,...

- jak się osłucha tych dowcipów spod znak "jak to ginekolog chciał zostać mechanikiem samochodowym..." to jeszcze człowiekowi na głowę moherowe berety ściągnie...

- na koniec o molestowanie oskarży, a to już pachnie kryminałem...

:)

:P

więc ja tam bym był ostrożny... :icon_mrgreen:

Koti jak chcesz popracować przy choppie, to...daj znać na PW. Od listopada robię takiego jednego... i brak mi rąk do pracy :crossy:

A poza tym najchętniej to bym się położył na materacu w garażu i sprawdził, czy może tak jak w Kanie woda się zamieniła w wino, to może w garazu motór sam się złoży ;) Niestety jak na razie nic się nie chce samo zrobić...

Niestety kibla brak, a nie brak mi poczucia humoru i zawsze coś się dzieje... A to wypolerowany silnik się spierdoli ze stolika na beton... A to się okaże, że poskręcałem coś, tylko zapomniałem, że tam do środka jeszcze kilka rzeczy trzeba było włożyć...

A najczęstszy problem to..."A ciekawe skąd to jest?" :crossy:

Normalnie czeski film :icon_razz:

Oczywiście inni darmowi pomocnicy mile widziani :crossy:

drogi Carlocie, jako ze uraziles moja kobieca dume swoim postem, musze szybko sprostowac:

- nie uznaje slowa 'kosmetyk' (chyba ze w domu)

- jak duzo potrafie podniesc to jeszcze zobaczysz ;]

- kto powiedziel ze kobieta nie wysika sie na stojaco? tylko niew wszystki znaja technike :>

- niestety z tym popsuciem to sie zgadzam ;]

- z opieprzeniem i nie odzywaniem sie -> sam sobie odpowiedziales na niezadane jeszcze pytanie - czy ona sie kiedys zamknie? no i popatrz wystarczy opieprzyc ;]

niemniej jednak na pewno sa liczne zalety kobiety w warsztacie :>

a tak z innej beczki- koti masz chlopaka?

los tak chcial ze moj facet (mechanik samochodowy :) )wszystko na kazdym kroku mi tlumaczy-lub ja zadaje pytania jak chce sie czegos dowiedziec w kategori mechanika 2oo- sa naprawde duze tego efekty.

czytanie literatury, analiza schematow.. ale najlepsza nauka sa godziny sluchania i patrzenia. przechodze przez to 3 rok i mimo dla osoby 2 wydaje sie to nudne (zwlaszcza kobiety) chec nauczenia sie czegos jest o wiele wyzej od stania i marudzenia.

Dzika, tak jak natura chciała

Wole nie mowic bo jeszcze nie beda mnie chcieli uczyc :buttrock:

Mam, ale jego konie mechaniczne nie kręcą, woli megabajty i CSS i taki inne (swoja droga tez ciekawe). Na dodatek powiedzial ze jak kupie sobie motor to wpatuje mi ograniczenie prędkosci do 20km/h i kaze jezdzic w zbroi ;P :banghead:

zazdroszcze Ci faceta-mechanika... :)

Koti a jaka szkole konczylas, czy tez uczeszczasz ?

Zeby nauczyc sie mechaniki w zakresie takim iz potrafisz cos samodzielnie naprawic i nie narobic szkod potrzeba wiele lat praktyki. Do tego trzeba 1000% checi, zapalu i inicjatywy z wlasnej strony, nie moze to byc na zasadzie impulsu : "a mam fajny pomysl, moze naucze sie mechaniki" - to nie jest nauka na miesiac czy dwa.Dobrze jest sie "pchac na sile w robote" tzn jak widzisz ze mechanik cos tam kreci to podchodzisz i zabierasz mu klucz :buttrock: . W ten sposob najwiecej sie nauczysz. Samo wysluchiwanie teorii nic Ci nie da.

Skoro jestes "zielona" to proponuje narazie pocwiczyc w ktora strone sie odkreca, czy tez przykreca sruby itp, tak zeby nie bylo z tym klopotu.

Powodzenia :)

Witam! ja do takiego Technikum Samochodowego uczęstrzam, ale jeszcze nic nigdy mi nie dali do naprawy, naprawa, wymiana itd. Tylko teori troch(i zdjęcia co i jak wyglada) a tak to każą Ci młotek pilnikiem wypiłować z kawałka metalu. Więc nic nie masz do stracenia..