migdal Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam !Tak jak napisałem zaczołem jeździć w kanizelce odblaskowej i wydaje mi się że kierowcy bardziej zwracają uwagę na jadącego .Jest to spowodowane tym Ze myślą o policji czy dlatego że jestem bardziej widoczny a może dobrze żeby się przyjeło jeżdzenie w kamizelkach co Wy na to! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 ja tez pare razy ja zalożylem i zauważyłem ze puszkarze jakoś tak bardziej trzymaja się swojego pasa ruchua nie żrodka drogi. ale jak raz tak kolo 90 jechalem to mi sie odpieła, macie jakoś przerobione zapięcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Osobiście kamizelkę zakładam dopiero jak się zmierzch zaczyna robić. Co do jej działania to - o ile mówimy o kamizelkach zielonych - jej działanie polega raczej na kojarzeniu z policją :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 mi sie to kojarzy z zakladem uslug komunalnych :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 ja tez pare razy ja zalożylem i zauważyłem ze puszkarze jakoś tak bardziej trzymaja się swojego pasa ruchua nie żrodka drogi. ale jak raz tak kolo 90 jechalem to mi sie odpieła, macie jakoś przerobione zapięcia??Jeżeli mówisz o kamizelce forumowej, to nie ma mozliwości zeby ona się odpieła, ponieważ zapinana jest na zamek. Wydaje mi sie ze chodzi ci o taką kamizelke z CPNu (na rzepy). Wstaw sobie z przodu zamek i po problemie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Ja raz założyłem kamizelke, sprowadzając GPZ'a wieczorem ze Śremu do Poznaniu. Prawdę mówiąc mam taki większy rozmiar i przy prędkości rzędu 110-120 strasznie mi trzepotała po plechach :biggrin: , jakoś mnie to zraziło, a nie chce kupować nowej (bo tamtą dostałem za free). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiorr Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 kamizelka odblaskowa to świetny pomysł :D Racja....lepiej nas widac!Bezpieczeństwo przedewszystkim!!!!pzdr :biggrin: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 mi sie to kojarzy z zakladem uslug komunalnychOni chodza w pomaranczowych.a co do trzepotania to prawda, ale można by ja przerobic na obcisła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Też jeżdżę w oczojebce (tak to któyś z 4umowiczów nazwał i spodobało mi się). Lepsza widoczność w dzień i w nocy to jedno a obawy katamaranów przed policją to drugie. Oba zjawiska cenne bo zwiększają nasze bezpieczeństwo.Ostatnio chwilowo rozstałem się z kamizelką bo nie przepuszcza powietrza (poliester) i podczas upałów obniża komfort. Ale na pewno do niej wrócę, kiedy tylko zrobi się chłodniej.W Leroyu Merlinie widziałem coś w rodzaju szelek odblaskowych - żółte pasy z naszytą taśmą odblaskową. To może być wariant na upały gdyby nie cena - ok. 40 zł.pzdrPS. Czy wiecie, że młodzież na 4um nazywa nas "zielone kamizelki" i "precle" :biggrin: ? Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Też jeżdżę w oczojebce (tak to któyś z 4umowiczów nazwał i spodobało mi się). Lepsza widoczność w dzień i w nocy to jedno a obawy katamaranów przed policją to drugie. Oba zjawiska cenne bo zwiększają nasze bezpieczeństwo.Ostatnio chwilowo rozstałem się z kamizelką bo nie przepuszcza powietrza (poliester) i podczas upałów obniża komfort. Ale na pewno do niej wrócę, kiedy tylko zrobi się chłodniej.W Leroyu Merlinie widziałem coś w rodzaju szelek odblaskowych - żółte pasy z naszytą taśmą odblaskową. To może być wariant na upały gdyby nie cena - ok. 40 zł.pzdrPS. Czy wiecie, że młodzież na 4um nazywa nas "zielone kamizelki" i "precle" :) ? Igor "precle" od nazwy równoległego 4um.Co do kamizelki, sam bym w niej jeżdził gdybym mógł. Syn w niej jeżdzi i sam widzę, że mu to pomaga. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 gdzie te forumowe kamizelki mozna kupicdajcie jakies info szersze bo te oczojebki to takie smieciowe saa zielona to jak sluzba celna to w sumie czad :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 to już lepszy na poprawę bezpieczeństwa jest głośny wydech (przynajmniej nie wygląda tak ch*jowo jak kamizelka :biggrin: ) od kiedy założyłem głośny wydech moje bezpieczeństwo wyraźnie wzrosło, ludzie ustępują miejsca itp. btw. Migdał -> nie "zaczołem" tylko "zacząłem" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Igor "precle" od nazwy równoległego 4um.Co do kamizelki, sam bym w niej jeżdził gdybym mógł. Syn w niej jeżdzi i sam widzę, że mu to pomaga. :clap: Dzieki za uświadomienie ;). Człowiek uczy się całe życie.Co ci nie pozwala jeździć w oczojebce? Tak przez ciekawość pytam.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fcc275b019819be9.html też działa na wyobraźnię puszkowcó :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Dzieki za uświadomienie ;). Człowiek uczy się całe życie.Co ci nie pozwala jeździć w oczojebce? Tak przez ciekawość pytam.pzdr Odpowiem ci tak: nie lubię się okrywać, taki "naturysta" ze mnie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi