Worriot Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Nigdy nie rozpruwalem wydechow, ale wiem z autopsji, ze w szedołkach niezle spisuja sie wydechy ze Sportstera. Wygladaja prawie tak samo, ale brzmia o niebo lepiej! A i wydatek niewielki, bo za dwa kiedys placilem cos kolo trzech stowek na gieldzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compucar Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 To juz coś. Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Proponuje tylko dłuuuuugim (nie tylko ostatnioaą przegrodę ale wcześniejsze także) wiertłem zrobić kilka dziur efekt będzie niezły...Nie ma co się łudzić, że wydobędziesz dźwiek jak z drag pipe silnika 1.4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compucar Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Tak tez dorażnie uczyniłem. Efekt nie jest porywający ale chociaż słysze silnik gdy otwieram przepustnicę. Przy stałych obrotach decybele niewiele się zmieniły. Nieznacznie wzrósł moment obrotowy w dolnym zakresie obrotów, w górnym nieco zmalał. Ogólnie moze być, tym bardziej że za darmo. Jeśli nie zmienię sprzętu, poszukam jakiefoś akcesoryjnego wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuba1 Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Siemanko ! Rozpoczynam temat choć może już był wałkowany ale dpoiero przyłączyłem sie do FORUM i w wyszukiwarce niewiele znalazłem.CHodzi mi o ogólne wrażenia z jazdy porównania np. z Virazką czy Suzukiem. Jeżdze na niej od roku i chętnie poznam wasze problemy z tym moto ale i jego mocne srtony. Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compucar Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Też od roku takiego dosiadam, czterobiegowa wersja na Stany. Zaletą jest na pewno absolutna prostota budowy a co za tym idzie duża bezawaryjność. Wady to łańcuch, który nalezy zastąpić pasem napędowym i zbyt duża masa własna w stosunku do możliwości silnika. Reszta to odczucia subiektywne każdego uzytkownika, nie kazdy lubi miękki przód czy taką akurat pozycje za kierownicą. Ale w swojej klasie to i tak bardzo przyzwoity moto, przynajmniej w odniesieniu do tych, którymi miałem okazje jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuba1 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Też od roku takiego dosiadam, czterobiegowa wersja na Stany. Zaletą jest na pewno absolutna prostota budowy a co za tym idzie duża bezawaryjność. Wady to łańcuch, który nalezy zastąpić pasem napędowym i zbyt duża masa własna w stosunku do możliwości silnika. Reszta to odczucia subiektywne każdego uzytkownika, nie kazdy lubi miękki przód czy taką akurat pozycje za kierownicą. Ale w swojej klasie to i tak bardzo przyzwoity moto, przynajmniej w odniesieniu do tych, którymi miałem okazje jeździć. Czy w twojej też powyżej 120 zaczyna wpadac w wibracje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Jezdze swoim szadolem juz kilka sezonow i musze powiedziec, ze w swojej klasie jest super. Mam wersje europejska, 5 biegowa. Do jazdy po miescie i okolic jest ok, do tras po polsce tez od biedy sie nada ale troche brakuje mocy (39 konikow). Poza typowymi regulacjami i wymianami filtrow / olejow nie mam z nia zadnych problemow. Jest w niej kilka "kwiatkow" konstrukcyjnych jak np sposob zdejmowania kanapy czy wyjmowania akumulatora ale ogolnie da sie przezyc. Chlodnica - duza zaleta, łancuch - spora niedogodnosc, zwazywszy na to ze VT600 nie posiada centralnej podstawki. Polecam wszystkim poczatkujacym fascynatom V2 - jako alternatywe dla Virago535. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuba1 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Polecam wszystkim poczatkujacym fascynatom V2 - jako alternatywe dla Virago535. Też uważam , że Virazka jest o klase z tyłu za Hondą. Bardzo trafne uwagi szczególnie z tym siedzeniem.Zdjąć jeszce pół biedy ( jak wiesz od której strony się dobrać ;) ) ale przykręcić spowrotem .... Interesują mnie wasze opinie na temat trakcji , jak wasze moto reaguja na koleiny , ile wytrzymują opony i jazda w terenie i po dziurach. Siemanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr MaGiK Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam , ja dosiadam czterobiegowej shadowki 600 z 94r :biggrin: jestem bardzo zadowolony , jezdzi sie milo i latwo :) moim zdaniem minusem tego modelu oprócz łańcucha jest zawieszenie , nie wiem czy w kazdym ale w moim strasznie dobija tył ( z pasazerem ) i oczywiscie jezdze sam :/ pozatym polecam ten motocykl :D jest przyjazny dla wlasciciela ;) a jesli ktos posiada taki model jak moj chcialbym wiedziec jaka predkosc max osiagnał gdyz moja powyzej 130 km/h zaczela zqachowywac sie troszke niespokojnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuba1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Moja troche młodsza 97 ale problem z zawieszeniem ten sam. Trzeba się pogodzić , że wożenie plecaczka to obniżenie komfortu i brak mocy niestety :) Hondzia ma tendencje do myszkowania myśle , że to wina tyłu a im wieksza predkość tym te wrażenia się potęgują.V max. u mnie przy moiich 75 kg to w porywach 150-155 km/h ale to jest dożynanie :biggrin: Mnie najbardziej wkurza wibracja kierownicy - tak od 110 - 120 jak pojedziesz cały zbiornik to łapy całe w mrówkach. U was też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja tez mam rocznik 97 i moj "plecaczek" nie narzeka na dobijanie tylnego zawieszenia, chociaz kanapa dla pasazera nie zalicza sie do najwygodniejszych - moze sprawdz pod siedzeniem ustawienie centralnego amortyzatora ? :biggrin: Moja predkosc przelotowa w trasie to 100-120 km/h (solo) lub 90-100 km/h (z plecaczkiem), szybciej nie jezdze bo nie potrzebuje, a z drugiej strony zaczynaja sie juz duze wibracje i jak na te moc, to silnik nie dudni tylko wyje, a tego nie lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuba1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja tez mam rocznik 97 i moj "plecaczek" nie narzeka na dobijanie tylnego zawieszenia Może podrzuć plecaczek jak już nie bedzie Ci potrzebny(chyba że to taki na stałe przeszyty) ;) bo z moim dobija . Ale poważnie to widze , że w tym modelu to norma i nie ma co wariować bo to motorek do spokojnej jazdy i podziwiania natury ( w tym plecaczków) :clap: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preedom Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Po 2 sezonach uzytkowania Shadowki, najwiekszym minusem wydaje mi sie dobijanie tylnego zawieszenia. Jazda po koleinach tez nie nalezy do przyjemnych, ale mozna sie o tego przyzwyczaic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr MaGiK Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 czyli zawieszenie to nie jest wada tylko moje go egzemplarza :clap: z jednej strony mnie to cieszy , myslalem ze mam tylne zawieszenie do wymiany ;) dzieki wam za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi