SuperCube Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Witam wszystkichnabylem ostatnio lozyska na wal do mojej ETZ - firma znana bo SKF, jednak sa to lozyska kryte (metalowa oslonka) - tutaj nasuwa sie pytanie - czy owa oslonke mam probowac zdjac, bo wiadomo - lozysko smarowane jest olejem z mieszanki, czy zostawic?? Wiem, ze niektore osoby na forum jezdza na krytych i nic sie nie dzieje, ale moze ktos poda rzeczowy argument czy i dlaczego mozna stosowac kryte lozyska na wale ETZ.ps. sorki za brak polskich znaczkow - sila wyzsza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allu Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Ja jednak polecam otwarte , ponieważ po to leje się mieszanke żeby dodatkowo smarowała łożyska ... spróbuj ściągnąć te blaszki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Też bym ściągnoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Należy zdjąć te balszki, jest to bardzo proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 W suie to chyba nie ma dużej różnicy, bo te blaszki nie chronią w 100% przed dostaniem się tam cieczy (w tym wypadku mieszanki) ale lepiej je ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Lepej zdejmnij blaszki. Łatwo się je usuwa, ale uważaj aby nie uszkodzić koszyczka. Z blaszkami mieszanka będzie ci wymywała smar z łożysk, a smarowanie mieszanką będzie zbyt ubogie ze względu na ograniczony dostęp mieszanki.Efekt = szybsze zużycie łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi