zenon165 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Witam. Mam pytanie, czy to że mam niesczelny tłumik w miejscu połączenia z cylindrem może mieć jakiś wpływ na osiągi, lub na coś innego ?? Chodzi o to że nie mam uszczelki między cylindrem a tłumikiem i motor w pewnym zakresie obrotów chodzi jak czołg. Na silniku pod kolankiem jest troche wilgotno, bo lekko kapie olej z tłumika przez tą szpare. prosze o odpowiedz. Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Nic to nie przesszkadza tylko tyle że głosno warczy Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 :icon_exclaim: Proponuję najpierw przeanalizować pracę silnika dwusuwowego. http://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_dwusuwowyCzęść mieszanki /kolor zielony/ wylatuje poza cylinder i jest z powrotem "wtłaczana". Musi tam być szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 yez tak mialem dopoki nie zrobilem sobie uszczelki . w niczym mi to nie przeszkadzalo poza ochlapanymi nogami olejem .Bylo wiele zastrzezen do mojej uszczelki ale sie sprawdza jak narazie . Wez ostatnia kartke z bloku (ten karton) wytnij posmaruj sylikonem wytrzynujacym wysoki temperatury i lataj .Mój sylikon to Technicoll HERMETIC .wytrzymuje temp do 360 *. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Chciałem kupić arkushe do wycinania ushczelek, ale nie mogłem ich nigdzie dostać. Motor jest wyraznie słabshy i wolniej się zbiera. Słyshałem że przez tą nieshczelność mogą mi popękać pierścienie, czy to prawda ???? No i czym to porządnie ushczelnić, bo kartka z bloku raczej tam nie wystarczy, bo przerwa jest dość duża. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 to tylko sie tak zdaje ze jest duza mi tez sie tak wydawalo . To nie jest kartka tylko ten kartonik co jest na koncu bloku.. posmarujesz to sylikonem i bedzie git Aha jak chcesz arkusz to na mielochu kiedys bylo . albo na larssonie byla uszczelka pod kolektor miedziana. 2.30 zł chyba tak to kosztowalo ale ja zdecydowalem sie na kartonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 jesli masz kolanko to mozesz niemeiec tlumika i mocy niestracisz a jeszcze zyskasz a jesli niemasz kolanka no to wtedy ma mula przynajmiej w przypadku wsk,simson,komar,jawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Uszczelka w tym miejscu jest niezbedna i to oryginalna ( azbestowo miedziana ), dalsza czesc ukladu wydechowego tez jest niezbedna zeby motorower mogl uzyskac okreslona przez producenta moc.Kartonem na silikon to mozesz sobie kolego Pawik wiesz co zakleic.Nastepny znawca dwusuwow - kolega Szpak pisze nam ze tylko kolanko jest niezbedne. Ja tam mysle ze dyfuzor tez sie przyda. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.I.E.G.O. Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Tłumik powinien być szczelny jako że praca silnika jest regulowana też przsez dyfuzor więc nieszczelność przed nim pogarsza osiągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Wiekie dzieki, zwłaszcza dla 2 ostatnich forumowiczów !! Nareszcie ktoś kto się zna na rzeczy. Zamawiam oryginalną uszczelkę. Pozdrooo :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Kartonem na silikon to mozesz sobie kolego Pawik wiesz co zakleic. wiem co ! taka uszczelka w zupelnosci wystarcza do mniejszych pojemnosci !!Jezeli by zalozyl taka uszczelke do jakiejs 250 to napewno by to niezdalo egzaminu ale na 50 sprawdza sie fajnie.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi