roddick Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Hej Chłopaki mam problem A mianowicie mam problem z rozrusznikiem elektrycznym :/Podjeżdzam po dziewczyne gasze motor ( pojechałem pod nią pod wieczór cały dzień rozrusznik dzialał) próbuje zapalić na nowo raz zakręcił i wiecej nic tylko przekaźnik dawał znać, że to działa no wiec na popych odpala bez problemu :] chociaz tyle :/ Na drugi dzień rozkręciłem rozrusznik. Okzazło sie że szczotki szlak trafił :/ Da się dokupić same szczotki ??? A i jeszcze jedna rzecz cały silnik był zanurzony w oleju (chodzi mi że były zanurzone szczotki uzwojenie ) czy tak ma być ?? moim zdaniem nie ale to może być jakiś rodzaj zabedzpieczenia :/ Wiecie coś na ten temat ?? Jak wymienie szczotki to rozrusznik powinien działac normalnie ?? Pozdro dzieki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Tak, powinien. To jest glowna przyczyna niedzialajacego rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Orginalne szczotki trudno jest dostać, na szczęście są typowe i pasują od jakieś wiertatrki; bez problemu można podpasować. Wystarczy skoczyć do sklepu/warsztatu zajmującego się takimi rzeczami. Rozrusznik raczej nie powinien pływać w oleju. Dobrze nasmarowana powinna być panewka i łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi