korni8808 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) http://www.bike-part...50CT-10043.html Ja korzystam z tego.Łozyska czy też uszczelniacze są tańsze w firmach produkujących je, niż w serwisie Hondy. Edytowane 12 Lutego 2012 przez korni8808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Montana Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Korni8808, to sie rozumie.Stad wlasnie moja prosba o pomoc.W temacie lozysk do obu kol to widze jaka jest roznica w cenie kupujac np w SKF lub na stronie z czesciami z USA czy w serwisie.Mnie wlasnie do szczescie brakuje tylko glowki ramy i wahacza. Edytowane 12 Lutego 2012 przez Tony Montana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 No to wymiary łożysk wahacza są na stronie którą podałem: http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-4897-13MZ5P41-VF750CT-1996-F__2200-SHADOW+750.html część 22 i 32 a główki ramy nie opisali :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Montana Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Dzieki Korni8808.To lozysko NTN HMK 2230/91071.Przynajmniej tak mi sie wydaje.Lozyska glowki ramy to 32005X i 32006JR.Takie udalo mi sie wytropic. Edytowane 14 Lutego 2012 przez Tony Montana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy70 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam, ostatnio trafiłem na sklep z częściami do magny, kazda część jest opisanahttp://www.cmsnl.com/honda-vf750c-magna-1993-englandmkh_model5486/partslist/F__0600.htmlpowodzenia sorry to nie ta strona, jeszcze raz podaje linkhttp://www.cmsnl.com/honda-vf750c-magna-1993-englandmkh_model5486/partslist/F__2200.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam , jakie klocki hamulcowe polecacie ?W związku ze słabym heblem przednim słyszałem ,że oryginały najlepsze .Macie sprawdzonych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Montana Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam.A propos lozysk glowki ramy do VF750C RC43 1994.Pasuja lozyska SSH903R.Co do klockow na przod to dobre sa TRW Lucas MCB598. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam.A propos lozysk glowki ramy do VF750C RC43 1994.Pasuja lozyska SSH903R.Co do klockow na przod to dobre sa TRW Lucas MCB598.Nie masz problemu z piszczeniem lub skrzypieniem,bo opinie są trochę nie pochlebne o lucas trw http://grupy.scigacz.pl/Klocki,Lucas,TRW,gowno,2,508011,2009_04.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Montana Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) Jak na razie nie ale malutko przejechalem na nich.Zobaczymy co bedzie jak sie zaczna dluzsze i czestsze wypady. Edytowane 20 Lutego 2012 przez Tony Montana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inwesto_R Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam,Sezon się zbliża, a mojej Magnie brakuje kilku części stąd prośba do Was koledzy:-pod koniec zeszłego sezonu wymieniałem uszczelniacze w lagach. Ciekły więc tarcza i klocki były zaolejone. Umyłem wszystko rozpuszczalnikiem, ale hamowanie jest słabe w porównaniu do momentu sprzed zaolejenia tarczpytanie pierwsze: czy takie klocki da się w ogóle oczyścić czy trzeba kupić nowe?Jeśli nowe to jakie polecacie? (kilka postów wcześniej ktoś pisał o TRW Lucas MCB598, ale ktoś inny skomentował, że piszczą..)-jak często i w jaki sposób przeprowadza się odpowietrzanie układu hamulcowego? Czy sam fakt demontażu przedniego koła powoduje konieczność przeprowadzania tego zabiegu-jak często wymienia się płyn hamulcowy i jaki polecacie?-jaką oponę na przód polecacie? Słyszałem coś o Pirelli, że ma jakiś fajny model, który ma miękką gumę po bokach i twardą na górze, dzięki czemu dobrze się trzyma w zakrętach i na prostej-jak często wymieniacie filtr powietrza? Czy zawsze konieczne jest jego wymiana czy można oczyścić?Jeszcze ostatnie pytanie dotyczące oleju i filtra: jeśli w zeszłym sezonie przejechałem raptem 100 km to czy wymiana oleju i filtra jest konieczna, czy wystarczy wymienić sam olej?z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam jak heble były zalane to raczej 100% do wymiany szkoda ryzykowaćFiltr KN można czyścić są specjalne preparaty do czyszczenia i nasączenia.Co do oleju,wystarczy wymienić olej jak chcesz bardzo dbać o silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Montana Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam.Ja mam wlasnie filtr powietrza K&N i zestaw srodkow do czyszczenia i potem nasaczania.Z heblami jak kirki pisal.wtedy jest pewnosc.Wlasnie dzis pierwsza mozliwa rundka po okolicy.W sumie 58 mil = 92 km i umknalem tuz przed deszczem.Ciut wietrznie ale daje rade:).Pozdrawiam i szerokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ja swój poskładałem dopiero o 17:00Zdążyłem zrobic 25km, ale było Bosko :DZostało kilka pierdółek do dopieszczenia ale będzie super :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Witam , jakie klocki hamulcowe polecacie ?W związku ze słabym heblem przednim słyszałem ,że oryginały najlepsze .Macie sprawdzonych producentów? Ja kupiłem Brembo sprawdzona firma:http://www.polo-moto...mco-yamaha.html A i zapomniałem dodać, że niedawno była nia nie promocja 28 euro, jak teraz to trzeba spr ale w stosunku do Lucasa z Allegro to i bez promocji dobra cena.Do tego przewód w oplocie Hel pompa radialna powinno dać radę. Myślałem jeszcze o zacisku 3 lub 4 tłokowym !? Edytowane 28 Lutego 2012 przez poolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Faktycznie firma Brembo wzbudza zaufanie,raczej sobie takie zapodam a przewód w oplocie jest zamontowany.Co do pompy radialnej i zacisku to jakie mogą być koszty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi