Skocz do zawartości

Tor Poznań

mikitl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie : Czy ktoś z szanownego gremium Szczecińskich Plastkiów ma ochote pokatowac po torze a przy okazji obejrzec jak to robia najlepsi w Polsce?? Planowany wyjazd w piatek - 4.08. Spanko pod wymiotem, wjazd na impreze 15zl od motocykla wiec chyba nie tak duzo.

Majkel napisał:

Ja tak jak mowilem oponke juz mam jeszze tylko przednia zebatke bo juz sie ta skonczyła i lece tez :clap:

O halo!

Jeszcze niedawno mówiłes że to bezsensu latać po torze ,nuda i nostalgia!" Fajne są tylko trasy i wyjazdy plenerowe"

No ale wporzo ,poganiamy ,poprzycieramy podnóżki byle nie owiewki . :biggrin: :clap:

No wiec drogie dzieci sprawa wyglada tak : start w zawodach klasy Pretendent kosztuje 258zl w tym sa 2 treningi i jeden wyscig (tu chyba ja sie pisze), oprocz tego sa taklze pojedyncze treningio po 30 minut (2 w piatek i jeden w sobote), koszt ok 30zl/sztuka. Poza tym mozna po zawodach pomeczyc karting (nie taki badziew jak w Szczecinie tylko calkiem zacny) i polowe toru glownego. Piszcie kiedy chcielibyscie leciec (piatek rano czy wieczorem)

PS to pisalem ja - mikitl :biggrin:

Ja tam jestem za , poza tym cos Bandzior wspominal o treningach poniedzialkowych - moznaby poleciec na 1 dzien np w ten poniedzialek . . . ostatnio TL sie prowadzi fenomenalnie wiec bedzie zacnie :biggrin:

mikitl napisał:

Ja tam jestem za , poza tym cos Bandzior wspominal o treningach poniedzialkowych - moznaby poleciec na 1 dzien np w ten poniedzialek . . . ostatnio TL sie prowadzi fenomenalnie wiec bedzie zacnie :biggrin:

ale tam błota nie ma!!

W poniedziałki , w godz.16-18 sa treningi ogólnodostepne. Wjazd kosztuje 40zł i latasz czym chcesz i ile chcesz. Prosto z ulicy wjeżdzasz na tor, tylko przy samym wjeździe jeden pan udaje że sprawdza głośność wydechów.

Super sprawa jeżeli chce się tylko posmigać po torze, bo jeżeli ktoś chce brać udział w wyścigach to zostaje wtedy ten weekend.

No i właśnie byly my z Bandziorem wczoraj na takim treningu. Musze przyznac ze na prawde zajebista sprawa, dla kazdego kto chce pomeczyc swoj plastik w naturalnym dla niego środowisku. Był nawet luz, myslalem ze bedzie z 50 koni a bylo moze z 25. Jeden cepik - Nowa R6 poszła do lamusa :icon_mrgreen: Poza tym bez stresów i w dobrej atmosferze. No i dalismy rade - Bandzior 1:57 a ja 1:55, pełem szacun dla naszych ciężkich sprzętów :icon_rolleyes: , dajcie znac jakby ktoś chciał lecieć w któryś poniedziałek !!

mikitl napisał:

No i właśnie byly my z Bandziorem wczoraj na takim treningu. Musze przyznac ze na prawde zajebista sprawa, dla kazdego kto chce pomeczyc swoj plastik w naturalnym dla niego środowisku. Był nawet luz, myslalem ze bedzie z 50 koni a bylo moze z 25. Jeden cepik - Nowa R6 poszła do lamusa :icon_mrgreen: Poza tym bez stresów i w dobrej atmosferze. No i dalismy rade - Bandzior 1:57 a ja 1:55, pełem szacun dla naszych ciężkich sprzętów :icon_rolleyes: , dajcie znac jakby ktoś chciał lecieć w któryś poniedziałek !!

Miki napisz jeszcze jakie są koszty takiego treningu poniedziałkowego. Mam na mysli całkowity koszt a nie samego wjazdu. tzn paliwo, dojazd, uczestnictwo, jednym słowem ile cała imprezka cię wyniosła??

Wtulony w maszynę,

w tempie szalonym.

Patrzę na wskazówki.

Za mocno wychylone

mikoch napisał:

Miki napisz jeszcze jakie są koszty takiego treningu poniedziałkowego. Mam na mysli całkowity koszt a nie samego wjazdu. tzn paliwo, dojazd, uczestnictwo, jednym słowem ile cała imprezka cię wyniosła??

210pln to 3 baki paliwa (2 dojazd + 1 na torze) 40pln wjazdowe na tor, 12pln dwa redbulle, 10-xxpln cos na ząb w lokalnej knajpce + xxx na napoje (organizm dostaje w kość i się odwadnia).

Sumując wyjazd ok 280pln.

Dodatkowo kwestią indywidualną są opony, klocki, zestaw napędowy, zużyte podnóżki, etc.

Bandzior napisał:

210pln to 3 baki paliwa (2 dojazd + 1 na torze) 40pln wjazdowe na tor, 12pln dwa redbulle, 10-xxpln cos na ząb w lokalnej knajpce + xxx na napoje (organizm dostaje w kość i się odwadnia).

Sumując wyjazd ok 280pln.

Dodatkowo kwestią indywidualną są opony, klocki, zestaw napędowy, zużyte podnóżki, etc.

O właśnie o to mi chodziło. Następne pytanie jest takie: kiedy planujecie kolejny wypad?? Chciałbym się z wami zabrać aby podpatrzeć kogoś doświadczonego. (ale się podlizałem) Wiem że treningi Grandysa byłyby najlepsze na początek, ale po prostu na nie mnie nie stać a 300pln jakoś wysupłam. :icon_rolleyes:

No i gratulacje czasów okrążenia.

Wtulony w maszynę,

w tempie szalonym.

Patrzę na wskazówki.

Za mocno wychylone

jou

tak sobie was czytam i w sumie to ja tez chetnie polatalbym po torze. wstepnie z konrado rozmawialem, ze termin 14 sierpnia bylby super, bo raz - 15 sierpnia jest wolny i wiekszosc firm robi sobie dlugi weekend, dwa - ze to poniedzialek. trzy - ze to juz PO wyplacie, a zazwyczaj wtedy wlasnie zdolnosc finansowa wyglada jakos lepiej :icon_rolleyes:

wiec pytanie: moze ktos sie dowiedziec, czy 14 sierpnia są normalne treningi, te za 4 dychy?

diz!