Motard Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Siemka (w dosc nieradosnym tonie)dzisiaj podczas treningu w piachach padla mi skrzynia biegoww moim 525 04 cos juz sie dzialo ostatnio bo byl problem zeznalezieniem luzu adzisiaj podczas redukcji na1 kolo sie zaklinowalo. :wink: Klinuje sie tylko 1 iudalo mi sie dokulac do domupytanie czy to tryb zmielil sie czy cos innego walnelonapiszcie cos o kosztach naprawy bo juz jestem wk...ny zenie kupilem 250 2t bo z silnikiem 2t pewnie poradzil bym sobiesam a 4t zawory pierdoly trzeba dac do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 raczej wodzik padl ,nie wykluczone ze i jakies tryby polecialy koszta naprawy - spore :/ ok 1000 zl napewno Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motard Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Tak myslalem ze okolo tego ,ale chociarz po rozbebraniu silnika zobaczy sie jak inne czesci sie maja(oby znowu cos nie doszlo) tak to jest ztymi crossami Najgorsze co moze byc przestoj wsrodku sezonu :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Siemka (w dosc nieradosnym tonie)dzisiaj podczas treningu w piachach padla mi skrzynia biegoww moim 525 04 cos juz sie dzialo ostatnio bo byl problem zeznalezieniem luzu adzisiaj podczas redukcji na1 kolo sie zaklinowalo. :icon_razz: Klinuje sie tylko 1 iudalo mi sie dokulac do domupytanie czy to tryb zmielil sie czy cos innego walnelonapiszcie cos o kosztach naprawy bo juz jestem wk...ny zenie kupilem 250 2t bo z silnikiem 2t pewnie poradzil bym sobiesam a 4t zawory pierdoly trzeba dac do mechanikaMi padł kiedyś 3ci bieg w WR400F,objawy były takie że na tym biegu terkotalo w silniku a nie chciało jechać a czasami właśnie się blokowało koło.Przyczyną były stępione kły w jednym trybie i odpowiadające im wypustki w drugim a także wyrobiony wodzik.Nie znam się na KTMie ale strzelam, że jeden tryb koło 300zł może kosztować + ze 100 wodzik + uszczelki + robota. Różnice w konstrukci silnika 2T i 4T to głównie głowica i rozrząd i jeśli potrafisz to poskładać czyli znaczniki itp. to reszta jest bardzo podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Ja dziekuje jedna zebatka 300 zl o lol. Do cezy komplet skrzynia ( 12 trybow) kosztuje 80 zl i razem z walkami. Najlepiej dodatkowo sciagnij sobie przekroj silnika i wedlug niego skladaj sobie. Zycze powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Myślę że wraz z serwisówką podołasza zadaniu o ile znasz sie choć troche na mechanice :banghead:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 uszczelki staraj sie robic samemu bo inaczej 4 stowki (czyli prawie polowe przewidywanych kosztow) wydasz na nie ;p Silnik jest skomplikowany troche to prawda i uwazaj jeszcze na pompe oleju ktorej nie ma w 2T ;p zycze powodzenia !! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Specjalny papier do uszczelek kupisz na www.agmot.pl, w akcesoriach. GAMBIT - 11,50 zl czy iles tam. A do dziurek robienia to kup taki srubkowkret na bity z super markietu, naostrz ladnie i dziurkuj;) Albo jakas tulejke dopasuj. Edytowane 22 Lipca 2006 przez rzemyk90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi